Rabo helpt huiseigenaren bij duurzaamheid

logo-rabobank[1]Er is weer nieuws rond het containerbegrip duurzaamheid. De regionale Rabobank Amstel en Vecht is gaan samenwerken met Bleeve, een online platform waarop eigenaren van woningen een huisscan kunnen doen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die zij hebben om energie te besparen of op te wekken. En het nieuws lijkt te zijn dat wethouder Peter Bot van Duurzaamheid (Burgerbelangen) dinsdag – het was toen ‘duurzame dinsdag’ – de Rabobank met de samenwerking feliciteerde.

De gemeente komt er althans met een persbericht over. Bij hun hypotheekaanvraag bij de bank krijgen zij hulp bij het nemen van energiebesparende maatregelen, die zij kunnen meefiancieren. Dat draagt volgens Bot bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van Amstelveen in 2040 niet meer afhankelijk te zijn van fossiele energie.

Zo’n 50 procent van de woningen in Nederland heeft energielabel D of lager. De Rabobank wil zich samen met energieloket Bleeve inzetten voor het verduurzamen van de woningvoorraad door met hun klanten te kijken hoe zij energie kunnen besparen in hun woningen. Behalve dat zij meer comfort en lagere woonlasten opleveren, hebben energiebesparende maatregelen een positief effect op de woningwaarde.

 Subsidie

Volgers Peter Bot is de grootste uitdaging bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelen voor 2040 het verduurzamen van de gebouwde omgeving. “Woningeigenaren zijn verantwoordelijk voor 31% van het totale gasverbruik en 19% van het elektriciteitsverbruik in Amstelveen”, zegt hij. Hij is ervan overtuigd dat de aanpak via Bleeve werkt. “Daarom gaan we met Rabobank en Bleeve subsidie aanvragen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om deze aanpak verder te ontwikkelen en als voorbeeld te laten dienen voor andere gemeenten. De maatregelen die uit het advies van Bleeve komen, kunnen uitgevoerd worden door lokale ondernemers. Zo brengen we vraag en aanbod effectief samen en draagt dit project bij aan onze lokale werkgelegenheid. Ik hoop dat veel woningeigenaren in Amstelveen ervan gebruik maken.”

 

Lees ook:Digitaal energieloket koophuizen geopend
Lees ook:Evenement over meer energie voor minder geld
Lees ook:Warme truiendag op het raadhuis
Lees ook:Amstelveen valt niet in prijzen energiestrijd
Lees ook:Derde energie-ontbijt in ateliers kunstenaars

Eén reactie op “Rabo helpt huiseigenaren bij duurzaamheid

  1. Frank Bikker

    Heeft Bot wel eens gedacht aan de meest simpele energiebesparende binnen de sociale woningbouw? In mijn huis zit bijvoorbeeld in de slaapkamers nog steeds enkel glas. Ik kan wel dubbel glas krijgen, maar dan moet ik gelijk op mijn jaarrlijkse huurverhoging van 4 1/2 % nog eens bijna 2 % extra betalen, terwijl een hele grote minderheid ( diegenen die geen koophuizen hebben) wel mogen mee betalen aan subsidie om de verkoopprijs van een huis op te drijven. Ja, ja, binnen zekere kringen zorgt men erg goed voor zichzelf.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.