Natuur- en milieueducatie niet meer gebonden aan Elsenhove

De bezuiniging van 170 duizend euro op natuur- en milieueducatie (NME) en speelboerderij Elsenhove, waartoe de gemeenteraad twee jaar geleden besloot, blijkt niet haalbaar. Dat was allang duidelijk. B en W zijn nu met een nota gekomen, waarin drie scenario’s worden aan de gemeenteraad worden voorgelegd om de toekomst van beide veilig te stellen.

Het college zou het liefst voor de variant kiezen die voorziet in volwaardige – maar over Amstelveen verspreide gedecentraliseerde – NME, dus niet geconcentreerd op Elsenhove. Er wordt daarbij geinvesteerd in begeleiding van basisscholen bij natuuronderwijs door bijvoorbeeld nascholing van leerkrachten en curussen voor zogenoemde ´natuurouders.´ Ook wegbezuinigde lessen kunnen in ere worden hersteld.

Daarmee is dan 160 duizend euro gemoeid, zodat de bezuiniging weer vrijwel zou worden teruggedraaid. Volgens het college heeft gedecentraliseerde NME als voordeel dat er niet meer aan kinderen en hun ouders mee in aanraking komen op Elsenhove. Als de bezuiniging klakkeloos wordt doorgevoerd, betekent dat nagenoeg het eind ervan, beseffen B en W eindelijk. Met een volwaardig NME-centrum op Elsenhove zou 274 duizend euro zijn gemoeid.

Lees ook:‘Voortbestaan Elsenhove staat niet ter discussie’
Lees ook:Pvda wil voor cultuur half miljoen verhoging afvalheffing
Lees ook:PvdA vreest teloorgang Elsenhove
Lees ook:Raad wil van college nieuw toekomstbeeld voor Elsenhove en milieueducatie
Lees ook:Bezuiniging Elsenhoven teruggedraaid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.