Veel activiteiten op Elsenhove

elsenhove-foto1[1]In de aan het schaapscheerfeest (18 mei) voorafgaande week zijn er op Speelboerderij Elsenhove veel activiteiten in het kader van Amstelveen 50 jaar. Dinsdag (13 mei) en donderdag (15 mei) kunnen kinderen de boer helpen met voeren en daarvoor een leuke verrassing krijgen. Woensdag (14 mei) zijn er twee poppenkastvoorstellingen, verzorgd door Poppenkast Stromboli. Er worden twee verschillende voorstellingen gegeven. Bij mooi weer is het buiten op het terrein en anders in het leslokaal in de Rietgans. De voorstellingen beginnen om 14.30 uur en 15.30 uur. De toegang is gratis.

Vrijdagmiddag (16 mei) staat tussen 14.30 en 16.00 uur staat de “Weetjeswagen” op het erf. In de vrolijk beschilderde kar zitten allerlei leuke dierenwetenswaardigheden. Kinderen kunnen dus van alles te weten komen over bijvoorbeeld veren, tanden en kiezen of van verschillende soorten eieren.

Zaterdagmiddag (17 mei) kunnen kinderen van 13.00 af testen of zij circustalent hebben. Een workshop “Pret in de piste”, georganiseerd door Jeugdcircus “Pretpiste” uit Amstelveen, toont leuke circusacts, waaraan de bezoekertjes mee kunnen doen.  Het duurt tot 16.00 uur en is geschikt voor kinderen van 3 tot een jaar of 10.

Zomerfeest

Zondag 18 mei is ter afsluiting van de week het grote Zomerfeest. De boerderij gaat om 13.00 uur open en de de activiteiten duren tot 16.00 uur. De boerderij sluit om 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor 2 euro per kind heeft men een spelkaart om overal aan mee te doen.

Er zijn demonstraties schaapscheren en een demonstratie schapen drijven. Kinderen kunnen met een spelkaart een spelletjescircuit doen: De dropveterrace, schaapscheren, vissen en natuurlijk de bekende varkensrace die ook op Koningsdag was te zien. Verder is er een boerenmarkt met kraampjes van de Bijenvereniging, de wereldwinkel, wolvilten, verkoop van bloemen en planten, kaasboerderij Clara Maria, het breicafé, lekkernijen van Potjetoe en een kruidenkraampje. Voor de kleintjes is er een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken. In de geitenweide is een gezellig koffieterras met live muziek door de band “Chicks n’ Wings”, waarbij twee zangeressen van 12 en 14 jaar optreden, naast een bassist en een gitarist/zanger.

Meer informatie: www.elsenhove.nl. De speelboerderij ligt aan de Bankrasweg nr. 1, 1183 TP in Amstelveen.

 

Lees ook:Poppentheater op Elsenhove
Lees ook:Zomerfeest en insecten zoeken op Elsenhove
Lees ook:Dikkie Dik première in schouwburg
Lees ook:Poppenkast Stromboli op Elsenhove
Lees ook:‘Natuurbeleven’ voor kinderen op Elsenhove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.