Evenementen voor amateurs en beroepskunstenaars op komst

Zowel voor professionals als amateurs in de beeldende kunst komen er weer evenementen aan. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is er de jaarlijkse atelierroute. Professionele kunstenaars openen dan de deuren van hun ateliers. Voorafgaand daaraan is er van zaterdag 19 mei af een Overzichtstentoonstelling van hun werken in de Kunstuitleen. Wie als plaatselijk professioneel kunstenaar werkzaam is, kan daaraan meedoen. Hij of zij  moet zich daarvoor vóór 12 maart aanmelden: 020-6452333 of [email protected]. Op zondag 20 mei wordt de zesde amateurkunstmarkt gehouden in het Oude Dorp. Op het vernieuwde Dorpsplein is dan werk te zien van ongeveer veertig amateurs, die op de markt hun werk kunnen laten zien en verkopen. Het evenement wordt georganiseerd door Lidy Leegstra  van Potterie/Galerie Het Oude Dorp en Cor Roof. Beiden zijn bestuurslid van het wijkplatform Oude Dorp. Er zijn nog wel inschrijvingen mogelijk, maar de belangstelling van de kant van kunstenaars is groot, melden zij. Aangemeld werden tot nu toe onder meer keramiek, beeldhouwwerken, ikebana, mozaïeken en edelsmeedwerk. Professionele kunstenaars kunnen niet aan de markt deelnemen en op hun uitsluiting wordt door de organisatoren streng toegezien. Amateurs die nog willen meedoen kunnen zich aanmelden via [email protected].

Lees ook:Atelierroute krijgt nieuwe impuls
Lees ook:Expositie bij Kunstuileen voor Atelierroute
Lees ook:Atelierroute eind september
Lees ook:Kunstmarkt in Oude Dorp van amateurs
Lees ook:Expositie 145 amateurs kunstenaars in Kunstuitleen

2 reacties op “Evenementen voor amateurs en beroepskunstenaars op komst

  1. Frank Bikker

    Erg gezellig en er zit werk tussen waar ik jaloers op ben. Al ben je geen kunstliefhebber toch een aanradertje, al zou het maar zijn om voor een spotprijsje iets boven de bank op de kop te tikken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    Iets boven de bank voor een spotprijsje op de kop tikken? Hoe doe je dat Frank? Jezelf een euro geven en dan een tikje op de kop van een everzwijn die boven de bank hangt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.