Kunstmarkt in Oude Dorp van amateurs

Foto: amstelveenweb.com

Op het Dorpsplein in het Oude Dorp wordt zondag 21 mei voor de tiende keer de amateur-kunstmarkt gehouden. Van 12.00 tot 17.00 uur wordt volgens de organisatoren – Cor Roof en Lidy Leegstra – het plein een soort Amstelveens Montmartre plein.

Er komen meer dan 35 kramen met kunst als fotografie, acryl- en olieschilderijen, keramiek, ikebana, pastel en aquareltekeningen. Natuurlijk willen de amateur kunstenaars ook graag wat verkopen. Maar in elk geval hun werk aan het publiek tonen.

Om 14.30 uur komt weer, geheel in stijl, de Franse accordeonist Jean Claude erheen.

Men kan gratis parkeren bij het gemeentehuis en veel horecazaken zijn open, evenals het in het Oude Dorp gelegen Museum Jan van der Togt, waar nu de foto-expositie met werk van Micky Hoogendijk en de tentoonstelling van de vereniging van Amstelland kunstenaars (VAK) aan de gang is.

 

Lees ook:Evenementen voor amateurs en beroepskunstenaars op komst
Lees ook:Montmartre op het Dorpsplein
Lees ook:Leeg kantoorpand tijdens groot kunsthuis
Lees ook:Bevrijdingsfeest in Oude Dorp
Lees ook:VVD wil P-wegwijzers Oude Dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.