Vogeleiland ontdekken in het Bos

sneeuwklokje vogeleiland‘De verborgen parel in het Amsterdamse Bos’, wordt het Vogeleiland wel genoemd. Het is in het weekeinde van 25 en 26 juni te ontdekken. Het is een heemtuin met veel bijzondere planten en bloemen. En minder voorkomende insecten komen daar op af. Vogeleiland heeft een bijzondere geschiedenis.

Honden zijn op dit eiland niet toegestaan. Op zaterdagmiddag 25 juni kan men met de Bosbus mee naar Vogeleiland. De bus vertrekt vanaf De Boswinkel om 14.00 uur.

Op Vogeleiland vertelt de boswachter over dit bijzondere eiland. Om 16.30 uur is de Bosbus weer terug. Kosten zijn € 7,50 (incl. koffie/thee). Aanmelden: 020-5456100.

Op zondagmiddag 26 juni van 12.30 tot 15.30 is te keren uur welke delen van de planten op Vogeleiland men kan eten en bereiden,. Dat gebeurt onder leiding van bioloog Wies Teepe. Kosten € 8,- p.p., vooraf te betalen bij de Boswinkel.

Voor iedereen vanaf 12 jaar. Start bij de parkeerplaats van het Groot Kinderbad aan de Nieuwe Meerlaan 6. Aanmelden: 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

 

 

 

Lees ook:Eten uit de natuur in het Bos
Lees ook:Eten uit de natuur in het Bos
Lees ook:Eten uit de natuur in het Bos
Lees ook:Eten uit de natuur
Lees ook:Eten uit de bosnatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.