Raad unaniem achter verticaal groen

standing_garden_optie_2_JPG[1]Unaniem heeft de gemeenteraad opnieuw een motie aangenomen om het zogenoemde verticale groen in de stad te bevorderen. Dat had hij overigens al eerder gedaan, waarna B&W bij het ene na het andere gebouw probeerden een beplante gevel aan te brengen.

Niets lukte, maar deze week is tenslotte met steun van de gemeente een eindelijk de ontwikkeling van een ‘groene gevel’ bij de International School of Amsterdam (ISA) begonnen.

“Het is niet gemakkelijk”, liet wethouder Groot dan ook woensdag maar weer eens weten. Maar als wethouder die in vrijwel elke brief het woord duurzaam laat vallen, blijft hij zich er natuurlijk voor inspannen. B&W namen de motie over.

De vorige motie is volgens de indieners van de motie – D66, met steun van Burgerbelangen, GroenLinks, ChristenUnie en PvdA – niet optimaal uitgevoerd. De VVD wilde ook nog even weten wat die motie nou eigenlijk aan de vorige toevoegt, maar stemde er toch mee in. Er worden nu ‘concrete maatregelen’ van B&W gevraagd, waar mogelijk in combinatie met gemeentelijk vastgoed en bovendien moet bedrijven worden gewezen op landelijke subsidiemaatregelen voor groene gevels. Dat zou, vinden de indieners van de motie, de vele leegstaande kantoorgebouwen ook aantrekkelijker maken. Vooral vastgoedondernemingen moeten nu door de gemeente op de bestaande subsidieregelingen worden gewezen, vindt de raad.

Lees ook:Internationale school krijgt groene gevel van gemeente
Lees ook:Lokale klimaattop komt er binnen half jaar
Lees ook:Raad verwerpt minder bezuinigen sport
Lees ook:Extra impuls openbaar groen
Lees ook:Fracties vragen weer om meer verticaal groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.