Gratis groene workshop voor kinderen

Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar houdt de gemeente zondag 24 maart een gratis workshop in het Heemparkhuisje, in heempark De Braak. Die maakt deel uit van de wedstrijd Entente Florale, waar Amstelveen zich in heeft gestort om te worden uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Drie gemeente strijden om die titel. Aan de kinderen wordt gevraagd waarom zij het fijn vinden in een groene stad te wonen, meldt de gemeente. Die er blijkbaar al vanuit gaat dat kinderen daarover hebben nagedacht en de stad inderdaad groen vinden.
De kinderen krijgen een plankje waarop zij hun eigen groenplekje kunnen maken. Dus bijvoorbeeld de avontuurlijke speelplaats aan de Poel. De mooiste plankjes worden beloond met een ‘groene’ prijs, meldt de gemeente. Later krijgen zij de plankjes zelf mee naar huis, als de jury van Entente Florale komende zomer langs is geweest. Want een foto van zo’n plankje, met vermelding van naam, kan gebruikt worden voor de gemeentelijke PR-doeleinden.

Wie zijn kinderen wil aanmelden voor de workshop kan dat tot en met 21 maart doen door naam, leeftijd en telefoonnummer te sturen naar [email protected]. Voor meer informatie: 06-4855 1338.

Lees ook:Laatste parkbordje voor De Braak
Lees ook:Entente Florale in actie bij lokale politiek
Lees ook:Amstelveen mogelijk toch in Europese strijd om groene titel
Lees ook:Amstelveen in Europees ‘groen gevecht’
Lees ook:Amstelveen niet groenste van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.