Film natuurlijke keizersnede Anne Tel

Gentle sectio 1Anne Tel, schrijfster van Paaseitjes zoeken in het AMC en voormalig columniste in het blad Flair, is eind maart via een gentle sectio (natuurlijke keizersnede) bevallen van een gezonde zoon in Ziekenhuis Amstelland. Om te laten zien hoe bijzonder deze manier van bevallen is ten opzichte van een gewone keizersnede, is hier een korte film van gemaakt. Die staat met ingang van vandaag online.

“Het grootste verschil is in mijn beleving dat je jouw baby geboren ziet worden, hij wordt echt uit je buik getild, en bij je gelegd. Het huid-op-huid contact direct na de geboorte is zo belangrijk en fijn,” zegt Tel. Zij beviel in 2011 via een traditionele keizersnede. In 2015 koos ze bewust voor Ziekenhuis Amstelland die de gentle sectio aanbiedt.

In Ziekenhuis Amstelland worden zowel poliklinische als klinische bevallingen uitgevoerd; natuurlijke bevallingen, keizersneden én gentle sectios. De gentle sectio kan plaatsvinden als er sprake is van een geplande keizersnede. Het ziekenhuis heeft bewust gekozen voor het aanbieden hiervan, omdat dit zo goed past bij de sfeer, het aanbod en de schaalgrootte van het ziekenhuis: “Aangenaam dichtbij”.Gentle sectio 2
Anne Tel: “Ik vind het belangrijk dat vrouwen die net als ik op een keizersnede zijn aangewezen, weten dat deze variant bestaat. Niet elk ziekenhuis in Nederland biedt dit aan, ik heb bewust een keuze gemaakt voor een ander ziekenhuis vanwege de gentle sectio.”
Het korte filmpje waarin de gentle sectio wordt uitgelegd, is te zien via www.ziekenhuisamstelland.nl en YouTube (https://youtu.be/eiGCRQAxDIQ).

Emotionele beleving
“In 2011 werd mijn dochter na de keizersnede bij me weggehaald en ik heb haar eerste uur gemist. De geboorte van mijn zoon was een emotionele beleving. Wat was het fijn om zijn lijfje dichtbij me te mogen hebben, hem te voelen en zijn geur te ruiken. Voor hem minstens zo belangrijk om bij zijn mama te zijn. Ik vond het ook heel bijzonder dat mijn zoon gelijk in de verkoeverruimte uit mijn borst dronk. Bij mijn dochter is dat nooit gelukt en heb ik 5 maanden gekolfd. “

 

Lees ook:Foto’s van geboorte mogelijk in ziekenhuis
Lees ook:Vernieuwd geboortecentrum ziekenhuis geopend
Lees ook:Weer borstkanker lintje voor ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis sluit contract met Menzis
Lees ook:Presentatie boek Anne Frank met Huck Scarry bij Blankevoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.