Weer herdenkingsconcert in Augustinuskerk

naamloosVoor het vierde achtereenvolgende jaar wordt in de St. Augustinuskerk (in Buitenveldert, net over de grens met Amsteveen) op woensdag 4 mei een herdenkingsconcert gegeven. Het Latijns parochiekoor Cantemus Dominum zingt dan om 20.45 uur onder meer het Requiem van Gabriël Fauré. Het concert wordt geopend door Anstelveens burgemeester Mirjam van ’t Veld.

Tijdens dit concert wordt klassieke koormuziek afgewisseld met korte gedichten, voorgedragen door o.a. de Stadsdichter van Amstelveen, Matthijs den Hollander. Het requiem wordt voorafgegaan door Abide with me (Monk), het Abendlied (Bleib bei uns; Rheinberger), Um Mitternacht en Ich bin der welt abhanden gekommen (Mahler) en Cantique de J. Racine (Fauré).

De St. Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven in alle rust stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een scherm in de kerk worden gevolgd.

Cantemus Dominum wordt voor deze bijzondere gelegenheid versterkt met een groot aantal zangers van koren uit de regio. Koor en solisten worden begeleid door violist Tony Rous en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van dirigent Herman Paardekooper.

 

 

Lees ook:Herdenkingsconcert 4 mei in Augustinuskerk
Lees ook:Koffieconcert over sterven, troost en nieuw begin’
Lees ook:Programma voor 4 en 5 mei
Lees ook:Pauluskoor geeft concert in Augustinuskerk
Lees ook:Allerzielen viering op Zorgvlied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.