Wandelen op ‘pinksterpad’ rond Poel

OLYMPUS DIGITAL CAMERABij café Silversant aan de Noorddammerlaan 119 start dinsdagavond 27 mei (19.30 uur) een door de Protestantse Kerk georganiseerde wandeling rond de Poel. De deelnemers lopen dan samen het ‘pinksterpad’ zegt de kerk. Het is de bedoeling dat zij al lopend ‘rust en stilte vinden om met elkaar in gesprek te gaan’.

Een uur later is de groep alweer terug bij Silversant, waar wordt gedronken en nagepraat. De organisatie is in handen van de Community Jasmijn onderdeel van de Protestantse Gemeente Amstelveen – Zuid. Meer informatie bij  Janet Parlevliet 06 – 17 437 908.

De organisatoren willen dat neb twee aan twee loopt en begint met een vraag om elkaar beter te leren kennen. Over werk, gezin, zorgen en hoop, bijvoorbeeld. En natuurlijk welke betekenis kerk en geloof hebben in iemands leven. Daarna staan  de feesten van Hemelvaart en Pinksteren centraal. Wat betekent de Geest voor de deelnemers? Maar het gesprek mag ook een heel andere kant opgaan, melden de organisatoren. “Ons doel is iets van de ervaring van de Emmaüsgangers te vinden. Die zeiden tegen elkaar: brandde ons hart niet toen Hij onderweg met ons sprak?”

 

Lees ook:‘Pinkpop’ met Roosbeef in kerk
Lees ook:Vijf pinkstervespers in diverse kerken
Lees ook:Korte filmpjes PKN over Pasen
Lees ook:‘Klieder Kerk’ in Westwijk
Lees ook:Workshop over christelijke feesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.