Muziek, high tea en discussie in Handwegkerk

Monique Samuel

Monique Samuel

Het (te) Gekke Kerk festival – volgens de organiserende Protestantse Kerk een evenement op het snijvlak van spiritualiteit, cultuur en samenleving – dendert voort in de voor erediensten gesloten Handwegkerk (Handweg 117). Zondagmiddag (16 juni) verzorgt het projectkoor Close Heavenly een muzikaal uurtje met een high tea.Men kan er luisteren naar close harmony arrangementen van songs van onder meer Zijlstra, Stef Bos, Sting, U2 en eigen werk. Dirigent Arjen Göbel schreef alle arrangementen schreef. De zang wordt afgewisseld met de zwoele saxofoonklanken van Jenny Stoeckart en het subtiele touche van pianist Peter van Dongen. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage wordt na afloop gevraagd.

Dinsdagavond 18 juni om 20.00 uur zijn drie sprekers te gast: politicologe, auteur en Egyptedeskundige (vaak te gast in de media) Monique Samuel, Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort (Groenlinks) en theoloog Ronald van Steden, verbonden aan de VU. Zij worden geïnterviewd over hun persoonlijke idealen en hoe die doorwerken in hun werk als wetenschapper, politicus en publicist. Hoe houden zij hun passie vast en speelt de kerk daar een rol in? Of zwijgt de kerk te vaak als het gaat om spiritualiteit en geloof?  Boekhandel Libris Venstra is aanwezig met een speciale boekentafel, waar boeken van de drie sprekers te koop zijn.

image001Samuel is politicoloog, opiniemaker, publicist en auteur van Egyptisch-Nederlandse afkomst. Haar vader is geboren en getogen in Cairo. Tijdens de Egyptische revolutie in januari – februari 2011 maakte ze naam als Midden-Oostendeskundige. Zij publiceert in verschillende landelijke kranten zoals de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en NRC Next. Daarnaast is ze als auteur verbonden aan het weekblad de Groene Amsterdammer en verzorgt ze een vaste column voor OneWorld Magazine, Gay & Night Magazine en de Nieuwe Liefde Magazine. Samuel is een fervent blogger en schreef acht boeken.

Professor Ruard Ganzevoort is docent praktische theologie aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds juni 2011 is hij lid van de Eerste Kamer. Hij schreef verschillende boeken en veel blogs over politiek, religie, samenleving en homoseksualiteit. Van Steden werkt aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Onlangs verscheen zijn boek ‘Leven in vertrouwen’, waarin hij zich verbaast over de obsessie van de samenleving om naar maximale veiligheid te streven.

 

 

Lees ook:Geloof en (of in?) politiek…
Lees ook:Nacht van het Toeval in Handwegkerk
Lees ook:‘Te gekke kerk festival’ in lege Handwegkerk
Lees ook:Wouter de Vries bij ondernemersvereniging
Lees ook:Ds. Atmadja-Hadinoto (Paaskerk) geridderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.