Boerenlanddag op Elsenhove

elsenhove-foto1[1]Er wordt zondag 21 mei weer een zogenoemde Boerenlanddag op speelboerderij Elsenhove gehouden. Thema: ‘dieren aan het werk’. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er demonstraties schapen drijven met behulp van Border Collies, er is een konijnentrainer aanwezig, er wordt een behendigheid parcours uitgezet met verschillende hondenrassen en de ezel Iejoor laat zien dat ezels ook goed te trainen zijn. Natuurlijk is er ook weer een boerenmarkt en live muziek van ‘Chicks and Wings’. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er een speurtocht en spelletjes en er is een tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen.

Verder zijn er diverse demonstraties waarbij dieren in actie komen. Sylvia Passchier van Big City Borders laat de schapen met behulp van haar honden een route laten afleggen, zoals een herder dat op de heide doet. De honden moeten daarbij hindernissen nemen, zoals door een tunnel heen gaan en over hindernissen springen. De demonstratie wordt georganiseerd door de hondenclub “Airsport” uit Hoofddorp.

Merel Jansen laat met haar ezel Iejoor zien dat ook een ezel vele vrijheidsdressuurkunsten kan leren, zoals de Spaanse pas, steigeren, doodliggen en apporteren.

Konijnen

Konijnentrainster en deskundige, Sandra Korhorn geeft een demonstratie met haar konijnen die zij diverse spelletjes heeft aangeleerd. Dit vinden de konijnen leuk om te doen. Daarnaast geeft Sandra adviezen over het houden van konijnen en alles wat daar bij komt kijken.

Een enthousiaste groep trekker eigenaren was bereid mooie oude trekkers tentoon te stellen, waarbij kinderen er zelfs even op mogen gaan zitten voor een stoere foto. Een van de medewerkers van speelboerderij Elsenhove zal een aantal schapen deskundig ontdoen van hun winterjas. Ieder voorjaar moet dit bij de schapen gebeuren. Marcel van Leeuwen stelt zijn oude melkwagen tentoon met daarbij een verzameling van oude landbouwgereedschappen.

Bij de ingang worden bij de informatietafel van de Stichting vrijwilligers Elsenhove spelkaarten verkocht waarmee kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen deelnemen aan de spelletjes en aan een speurtocht, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Tot uiterlijk 16.00 uur worden de spelkaarten verkocht, om 16.30 uur stoppen de spelletjes.

Op de boerenmarkt staan de volgende kraampjes: IVN vogelwerkgroep, de Wereldwinkel, Potjetoe, de Bijenvereniging, KNGF (Blinde Geleidehonden ), SZH ( zeldzame huisdierrassen), Beebox (biologische maaltijden), Corrie Zwart (werken met natuurlijke materialen), Marianne Kors (spinnen en kaarden), Elsenhove Horeca en Elsenhove Stichting vrijwilligers.

 

 

 

Lees ook:Wegens Q-koorts wel vaccinatie en geen lammeren op Elsenhove
Lees ook:Burgemeester bezoekt Elsenhove
Lees ook:Beestengeluk (tv) op Elsenhove
Lees ook:Zomerfeest en insecten zoeken op Elsenhove
Lees ook:‘Peuters in het Wild’ op Elsenhove

Eén reactie op “Boerenlanddag op Elsenhove

  1. Tomaat

    O.l.v. boer Herbert kunnen kinderen leren melken en boerin Maaike zal een kaasmaakdemonstratie geven. Beiden zullen in klederdracht zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.