Expositie van Jan van Diemen ‘winterspelen 2018′

jan-atelier72dpiEen expositie ‘Olympische Winterspelen 2018’ van de bekende schilder van sporters en sportevenementen Jan van Diemen is binnenkort te zien in de Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein 97. Die wordt daar gehouden van 9 t/m 24 februari.

Dat gebeurt naar aanleiding van de succesvolle expositie ‘Ready, Steady, Go!’ van Jan van Diemen tijdens de Olympische Zomerspelen 2016.

Jan van Diemen (1954) schildert al meer dan 35 jaar expressionistische doeken met sport als onderwerp. Tijdens zijn studie begon de liefde voor sport als primair onderwerp voor zijn werk. Werkend op doeken en papier weet hij – meestal op zeer forse formaten – de dynamiek en lyriek van de (top)sport(er) in reeksen van olieverven, gouaches en zeefdrukken te vangen. Door zijn abstract-expressionistische manier van werken krijgt niet alleen de prestatie van de sporter volledig aandacht, maar ook de sfeer en de omgeving waarin de sport wordt uitgeoefend. De 23e Olympische Winterspelen beginnen op 9 februari 2018 in PyeongChang, Zuid-Korea.

 

Lees ook:‘Sportschilder’ Jan van Diemen in Kunstuitleen
Lees ook:Opening Amateurkunst expositie 9 februari
Lees ook:Strakke lijnen in steen en zeefdruk op Wester-Amstel
Lees ook:Expositie Amstelveens geloof en ongeloof
Lees ook:Gevarieerde expositie amateurkunst in Kunstuitleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.