Koffieconcert met ‘Lyrisch Laag’ in Kruiskerk

Fie Schouten

Zondag 11 februari wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, ‘s middags van 12.00 tot 13.00 uur een koffieconcert gegeven door enkele gerenommeerde musici. Iedereen is hiervoor welkom vanaf 11.30 uur. Er wordt geen entree gevraagd, na afloop is er een collecte. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

‘Lyrisch Laag’ noemen zich twee basklarinettisten, Fie Schouten en Jelte Althuis. Zij hebben elk hun eigen ‘niche’ in de blazerswereld in Nederland. Jelte is basklarinettist in het bekende rietkwintet Calefax. Hij maakt voor dit toonaangevend ensemble vaak arrangementen van bekende composities. Onlangs speelde Calefax met de violiste Liza Ferschtman bijvoorbeeld de viool Chaconne van Bach in een rietkwintetbewerking van Jelte.

Fie Schouten heeft haar wortels in de Amstelveense muziekschool waar ze in vele ensembles speelde. Ze heeft van haar passie haar beroep gemaakt, geeft basklarinetles aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is gastdocent aan andere conservatoria in Europa.

Schouten is een onvermoeibaar ambassadrice voor hedendaagse kamermuziek, organiseert festivals, brengt in workshops musici bij elkaar om met hen nieuwe wegen te onderzoeken. Jelte en Fie worden op orgel begeleid door Henny Heikens. Hij is componist en organist, geeft recitals en is docent hymnologie aan het Amsterdams Conservatorium.

Lyrisch Laag en Henny Heikens brengen een programma met vooral hedendaagse stukken (zelfs met een première). Ze sluiten af met een improvisatie.

 

 

Lees ook:Concert (klarinet-accordeon op Wester-Amstel
Lees ook:Kinderconcertje bij Venstra
Lees ook:Aanstormend muzikaal talent in Kruiskerk
Lees ook:Cora Burggraaf zingt in Kruiskerk
Lees ook:Latin jazz in Noorddamcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.