Afscheid bieb-directeur Kempkes

Christine Kempkes

Christine Kempkes

Directeur Christine Kempkes van bibliotheek Amstelland nam donderdag in de vestiging aan het Stadsplein afscheid. Zij leidde in de bijna acht jaren de organisatie door een moeilijke tijd heen, vol bezuinigingen en een economische crisis. Los daarvan werd zijn ook door een ziekte getroffen. Zij begint nu, deelde de voorzitter van de Raad van Toezicht mee, een eigen bedrijf. Bij de bieb wordt zij opgevolgd door Dafne Janson.

Ze heeft ingeleverd en nieuwe dingen opgebouwd. “In de crisis leerde ik te vertrouwen op onze eigen kracht”, zei ze bij haar afscheid van de culturele instelling, die overigens door geen raadslid noch door cultuurwethouder Veeningen wet bezocht. Wel was waarnemend gemeentesecretaris Winthorst er.

Kempkes hielp in hoge mate de toekomststrategie voor instelling te bepalen. “Je moet soepel zijn als te moet bewegen en sterk als je wordt bedreigd”, zei ze. De bibliotheek blijft belangrijk, omdat die maatschappelijke en educatieve waarde heeft, vindt Kempkes.

Filosoof en trainer Jan Flameling sprak over gemoedsrust en gastvrijheid als organisatie-filosofische termen. Een leidinggevende moet volgens hem ondernemend en verbindend bezig zijn, bespreekbare verantwoordelijkheid dragen, die tot gastvrijheid leidt. Daarin, zei Flameling, is een leidinggevende een voorbeeld voor medewerkers en hun gemoedsrust. Wat weer leidt tot tevreden klanten. En die laatste heeft een bibliotheek in snelle ontwikkeling nodig, wist zowel Kempkes als haar opvolger.

 

Lees ook:Amstelvener wint iPad met prijsvraag e-book
Lees ook:Vijfduizend protesten tegen bezuiniging op bibliotheken
Lees ook:Gedichtenmarathon op drie locaties
Lees ook:Aansluiting AC op bibliotheek Stadsplein
Lees ook:Bieb nu elke zondag open

3 reacties op “Afscheid bieb-directeur Kempkes

  1. frank bikker

    Een grof schandaal, dat geen enkel raadslid van links tot rechts en cultuurwethouder Maaike van Veeningen van D66 dit afscheid heeft bezocht, want ik denk dat deze mevr. Kempes veel besluiten heeft moeten uitvoeren die haar tegen de borst stuitten. Ik wens haar veel succes met haar bedrijf.

    Maar ik denk dat de bestuurlijke bobo’s ook wel aan hun water aanvoelden dat zij eerder de maatschappelijke en educatieve waarde van de bibliotheek ( zogenaamd zo belangrijk voor D66!!!!) de laatste paar jaren hebben afgebroken en dan kunnen ze niet met “klinkende resultaten” ergens op de foto of in een leuk filmpje van RTVA komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Baboo

    Ja Frank, dat is ook de reden, dat RTVA kwam niet opdagen in de bibliotheek. Ze konden namelijk geen wethouder interviewen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Dus het zoveelste bewijs dat RTVA eigenlijk een propagandazender van de gemeente is. Een soort lokale poot van de RVD.

      En tevens vind ik het persoonlijk ook natrappen naar die mevr. Kempes, die toch het shitbeleid op dit vlak heeft uitgevoerd. En dan moet de gemeente niet alleen wijzen naar de landelijke bezuinigingen, want (en daar komt ie weer) kijk maar naar de Drol, de Bunker, het Cobra, kapitaalvernietiging van tonnen bij de voormalige bibliotheek Middenhoven, het gesol met het Varken, 79.000 naar Stadshartfestival, de zwembak, het handhaven van de bibliotheek op 1 van de duurste punten in Amstelveen enz.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.