Bijeenkomst over taalontwikkeling door voorlezen

BibliotheekVolgens de bibliotheek begint taalontwikkeling al bij de geboorte. (Voor) lezen blijkt een grote invloed te hebben op de ontwikkeling van een kind. In de Week van de Opvoeding is daarover op dinsdag 4 oktober een informatieavond in de bieb aan het Stadsplein (20.15 uur).

Aandacht wordt daar onder meer gegeven aan de manier waarop taalontwikkeling is te stimuleren en wanneer is welk boek geschikt is.

Deze avond – voor (groot) ouders en professionals – staat in het teken van de relatie tussen taalontwikkeling en (voor) lezen. Ook is er aandacht voor meertaligheid.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inbreng van OnderwijsAdvies: een organisatie die zich richt op onderwijs, opvoeding en zorg. Dagelijks zetten zich daar 300 medewerkers in om de optimale ontwikkeling van ieder kind mogelijk te maken.

De toegang is gratis maar wel even reserveren. Dit kan via de website www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken

 

 

Lees ook:Starten met boeken lezen in Kinderopvang
Lees ook:Gemeente wil dat baby’s snel leren lezen
Lees ook:Informatie over dyslexie
Lees ook:Workshop voorlezen met babygebaren
Lees ook:Dieuwertje Blok leest voor in Bieb

Eén reactie op “Bijeenkomst over taalontwikkeling door voorlezen

  1. frank bikker

    Op de diverse scholen waar ik op heb gezeten, gebeurde dat al vanuit de school. Tevens had men speciale voorleesouders in de onderbouw, die met een klein groepje dat deden passend bij het thema wat op dat moment aan de orde was.

    Ouders die naar zo’n bijeenkomst in de bibliotheek komen doen het toch wel. Het gaat juist om die ouders die moeilijk bereikbaar zijn. Ook zou je het kunnen doen in de diverse buurthuizen die toch al dichtbij een scholencomplex staan. Dit bevordert ook de sociale cohesie in een wijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.