Stadshartfestival nu simpeler en vroeger

Stadsplein-2-300x225Niet in september, zoals andere jaren als een variant van de Amsterdamse UIT-markt, maar op de laatste zondag van juli (26) wordt deze keer het Stadshartfestival gehouden. Het heet ook niet zo meer, maar markeert wel de start van het nieuwe culturele seizoen. Er staan van tegen 12.00 uur tot 18.00 uur twee podia op het Stadsplein en de grote namen van andere jaren ontbreken bij de daar geboden optredens. ‘Culturele bazaar’ heet het evenement nu.

Onder druk van de bezuinigingen wordt het allemaal nu een beetje simpeler dan voorheen. Hoewel de gemeente altijd roep dat het Stadsplein tijdens het festival bruiste, blijkt zij daar nu toch wat anders over te denken en en ook minder geld voor over te hebben. Zodat nu de culturele instellingen zelf op eigen kosten zich moeten presenteren.

Er komen onder meer op de podia de slagwerkgroep Bovenkerk, de Fellows Big Band, Musicalvereniging OVA en winnaar Kurt Rosa van de Popprijs Amstelland 2016. Ook zijn er optredens in de Muziek- en Dansschool, onder meer van leerlingen van de plaatselijke middelbare scholen, die met een preview van de musical Porgy and Bess komen. Zij gaan die oktober in de schouwburg uitvoeren.

Verder wordt op het plein informatie verstrekt via een markt met kraampjes en zorgt het Poppentheater voor voorstellingen. Ook is er een Muziekbus, waar kleine ensembles van de Muziek- en Dansschool optreden. Verder geeft P60 DJ Workshops, ook in een bus, en is er een demonstratie van Voice Factory. In een Kwis bus van de Bibliotheek kan men testen hoe goed men Amstelveen kent.

In een tent presenteert de Volksuniversiteit het nieuwe programma en het Cobra Museum test (ook in een tent) de kunstkennis van de bezoekers. De Kunstuitleen komt met een expositie van amateurkunst.

Voorafgaand aan de happening zijn er vrijdagavond 24 en zaterdagavond 25 juni edities van respectievelijk Local XXL (bands uit de regio) en een door lokale talenten verzorgde ‘Soul Experience’.

 

 

Lees ook:Atelierroute vervangen door ‘kunsttent’
Lees ook:Live muziek bij afsluiting expositie ‘Jazz’
Lees ook:Deense muziekdocenten komen Amstelveens muziekonderwijs bijwonen
Lees ook:OA bij Muziek- en Dansschool
Lees ook:Cultuurseizoen barst los met Stadspleinfestival

6 reacties op “Stadshartfestival nu simpeler en vroeger

  1. Robert van Waning

    Klinkt goed. Ik verheug mij er op. Zo wordt er in ieder geval geen geld meer verspild aan dreunherrie ‘s avonds laat op een vrijwel uitgestorven Stadsplein,

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

    Nog wat Griffioen en Bovenkerk erbij en grandiose dag compleet.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frank

    Heel goed dat het poppentheater op het Plein te zien zal zijn. Een uniek theatertje, waar nog vele Amstelvenertjes en volwassenen nog nooit geweest zijn, terwijl ze toch een hoog niveau hebben. Van harte aan te bevelen en niet enkel als u (klein)kinderen heeft. Er zijn ook voorstellingen voor volwassenen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      “terwijl ze toch een hoog niveau hebben.”

      De Amstelvenertjes? De volwassenen? De poppen?

      Enige duidelijkheid is wel gewenst.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Piet

    Daarbij die mooie drol…
    Lust je wel een broodje…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

      BAH ome Willem !

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.