Expositie 3 kunstenaars op Wester-Amstel

Wester-Amstel

Wester-Amstel

Van donderdag 31 maart t/m zondag 17 april exposeren drie kunstenaars op Buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 55: Tjeerd Boon.Maria Koeleman en Jim van Dongen.

Tjeerd Boon ontdekte tijdens zijn opleiding grafische vormgeving aan de Rietveldacademie het schilderen met olieverf. Zijn werkzame leven bracht hij door als ontwerper van o.a. verpakkingen en later in de reclame-industrie. Daarnaast ging en gaat ieder vrij moment op aan zijn passie, schilderen.

De beeldhouwster Maria Koeleman laat zich inspireren door levenservaringen en emoties. Haar werkelijkheid, die voortdurend in beweging is, vormt het uitgangspunt voor haar beeldtaal. Het proces om ideeën en emoties te verwerken tot een beeld, dat is de uitdaging. En steen blijft daarbij altijd verrassen.

Wie eenmaal werk heeft gezien van goudsmid meester Jim van Dongen herkent dat daarna direct. Zijn schatkist vol materialen met een verhaal bieden inspiratie voor zijn sieraden.

Van ivoor en ebbenhout van pianotoetsen, glazen ogen en gevonden haaien- en mammoettanden maakt hij abstracte broches, ringen en hangers. Momenteel werkt hij aan sieraden met LED-verlichting.De expositie is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur.

De toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.

 

Lees ook:Expositie twee kunstenaars op Wester-Amstel
Lees ook:Lezing over verschijningen van Maria
Lees ook:Expositie schilderijen en beelden op Wester-Amstel
Lees ook:Schilderijen en beelden op Wester-Amstel
Lees ook:Twee exposities op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.