Zangers gezocht voor oratorium Kruiskerk

kruiskerk-voorkantDe cantorij van de Kruiskerk studeert op het ogenblik ‘The Crucifixion’ van John Stainer in. Uitvoering van dat oratorium vindt plaats op Goede Vrijdag. Zangliefhebbers worden uitgenodigd deel te nemen aan een zogenoemde  scratchdag op zaterdag 21 maart in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a (11.00 – 16.00 uur).

De uitvoering is dus op Goede Vrijdag, 3 april  om 20.00 uur. De generale repetitie vindt dezelfde dag om 17.00 uur plaats. Het geheel staat onder leiding van Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. Meer informatie en aanmelding via www.kruiskerk-amstelveen.nl.

‘The Crucifixion’ dateert van 1887 en het stuk is in Engeland en in de V.S. enorm populair. Ook in Nederland zijn er diverse koren die het oratorium in de lijdenstijd uitvoeren. Het stuk is geschreven voor koor, tenor- en bassolo en orgelbegeleiding. Bij de uitvoering is Dirk Out organist. De vocale solisten zijn Jonathan Ploeg (tenor) en Pétur Oddbergur Heimisson (bas).  

Van deelnemers aan de scratchdag wordt verwacht dat ze de melodieën min of meer beheersen, zodat  op de dag zelf vooral aan de interpretatie en de koorklank kan worden gewerkt.  Op koorpartijen.nl staan midi – bestanden die ondersteuning kunnen bieden bij het instuderen.

Aanmelden kan bij Trineke de Boer, [email protected] of 020-6434405. Bij opgave vermelden: naam, stemsoort, adres en telefoonnummer en of men een koorpartituur wil ontvangen. De kosten voor deelname zijn € 15, inclusief koffie, thee, lunch op 21 maart en maaltijd op 3 april. Een koorpartituur wordt desgewenst opgestuurd. Men betaalt hiervoor € 12.

 


 

Lees ook:The Crucifixion in Kruiskerk
Lees ook:Chr. Oratorium Ver. met ‘Paulus’ in Kruiskerk
Lees ook:Kunstwerk kinderen aan toren Kruiskerk
Lees ook:Vrijdag: Markus Passie in de Kruiskerk
Lees ook:Matthaus Passion in Urbanuskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.