‘Kunst’ Dorpsfestijn in Oude Dorp

 

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Het door Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) georganiseerde Dorpsfestijn op 21 juni wordt geopend om 11.00 uur door wethouder Maaike Veeningen van Cultuur. De opbrengsten gaan naar dagcentrum Mozaïek van Ons Tweede Thuis.

In Amstelveen – waar in de zestiger jaren één Rotary Club werd opgericht met overigens een opvallend groot percentage leden uit de medische staf van het toenmalige lokale Tulp Ziekenhuis – bestaan tegenwoordig drie Rotary Clubs. De jongste ervan – RANA dus – viert 21 juni haar 10-jarige bestaan met het Dorpspleinfestijn in het Oude Dorp.  Thema: Kunst en Cultuur.

Direct na de opening is er een Kunstmarkt met presentatie en verkoop door de kunstenaars zelf. De waarde van eigen kunst (en kitsch) kan men laten taxeren tussen 12.00 tot 14.00 uur. Verder is bezichtiging mogelijk van de kunst die later die dag wordt geveild. Intussen zorgt onder anderen de ‘Second Chance Band’ voor muziek en er zijn de gehele dag door hapjes en drankjes.

Om 17.00 uur wordt kunst van Amstelveense kunstenaars en van door het publiek ingebrachte (getaxeerde) kunst geveild. Maar bij die veiling komen ook ‘talenten’ onder de hamer.  Die kunnen variëren van zelfgebakken taart tot een golfclinic.

Het dagcentrum Mozaïek is voor mensen met een lichamelijke beperking.  Rotary wil voor hen geld inzamelen voor een rolstoelfiets. Daarmee kunnen van een rolstoel afhankelijke bewoners samen met familie of verzorger er op uit. http://www.rotary.nl/amstelveennieuweramstel/activiteiten/

 

Lees ook:Duo – en rolstoelfiets voor Luwte en Mozaïek
Lees ook:Duofiets en rolstoel voor Luwte en Mozaïek
Lees ook:Dorpsfestijn rond ‘Kunst en Kitsch’
Lees ook:Atelierroute krijgt nieuwe impuls
Lees ook:Zes mille voor Nifterlake door Dorpspleinfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.