Christelijke toneelgroep speelt ‘Wonderboj’in Poppentheater

De christelijke theatergroep Orde der Dwazen brengt op 18 april in het Amstelveens Poppentheater (Wolfert van Borsselenweg 85a) het toneelstuk Wonderboj in première, onder regie van Ton Kock. Het gaat over lijden en verlies dat ook als goed en rechtvaardig bekend staande mensen kan overkomen. Ook op 19 en 20 april (20.30 uur) zijn er voorstellingen.

Wonderboj is geschreven door cultuurtheoloog Frank G. Bosman, onder meer bekend van kritische beschouwingen over kwesties van geloof en samenleving in actualiteitenprogramma’s op radio en tv. Hij baseerde zijn toneelstuk op het Bijbelboek Job en plaatste dat gegeven in onze moderne tijd.

Boj is een echte ‘wonderboy’: succesvol, rijk, maar ook goed en rechtvaardig. In één dag verliest hij alles wat hem dierbaar is: vrouw, kinderen en alles wat hij bezit. Dan begint zijn zoektocht naar het waarom. Waarom overkomen goede mensen slechte dingen? Hoe kun je geloven in een goede, rechtvaardige en barmhartige God als Hij vreselijk lijden toestaat? Hoe kun je zoiets verwerken? Heb je zelf ook schuld?

Mensen om hem heen reageren verschillend.  Er zijn er die menen dat God Boj heeft gestraft, omdat hij het er wel naar gemaakt zal hebben. Hij móet stiekem wel een slecht en corrupt leven hebben geleid, anders zou God dit toch niet hebben toegelaten.  Of wordt alles in het leven bepaald door het lot? Mensen zoeken naar rationele redenen voor Boj’s onheil, bang dat hen hetzelfde onheil kan overkomen. Niemand is immers veilig.

 

Orde der Dwazen  brengt  - spelend met teksten en muziek – maatschappijkritische thema’s op de planken.  Toegangsprijs € 15,00. (Voorverkoop € 12,50) Kaarten kunnen besteld worden op www.ordederdwazen.nl.

 

Lees ook:Christelijke toneelgroep debuteert met ‘Showproces’.
Lees ook:Chr. toneelgroep improviseert in Poppentheater
Lees ook:PKN: Pasen tussen Goed en Stil in
Lees ook:Nieuwe ‘dwaze’ christelijke toneelvereniging
Lees ook:Chr. toneelgroep met ‘Niet Sporen’ in Poppentheater

2 reacties op “Christelijke toneelgroep speelt ‘Wonderboj’in Poppentheater

  1. Martijn

    I.v.m. de enorme belangstelling voor ‘Wonderboj’ is er een extra matineevoorstelling ingelast op zaterdag 20 april om 16:00 uur. https://t.co/ZCjmKAQD0G

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    De eerste 2 avonden zijn helaas uitverkocht. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zaterdag 20 april om 16:00 uur en 20:30 uur. https://t.co/ZCjmKAQD0G

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.