Gemeente draagt 15 mille bij aan restauratie Urbanuskerk

Nadat eerder Rijk en Provincie dat al hadden gedaan, is nu ook de gemeente met een subsidie voor de restauratie van de Bovenkerkse Urbanuskerk over de brug gekomen. Burgemeester en wethouders besloten dinsdag éénmalig 15.000 euro bij te dragen. De creatie van Cuijpers was door vallend gesteente uit de gewelven zo gevaarlijk geworden, dat er op het ogenblik geen diensten kunnen worden gehouden. De kerk is een Rijksmonument. Daarom stelde de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed vorig jaar 633.000 euro beschikbaar voor de restauratie. Ook de provincie Noord-Holland kwam vorige maand, na een eerdere afwijzing, met geld over de brug. In totaal is er ruim 2,2 miljoen euro nodig. Vrijwilligers en een speciaal voor fondsenwerving in het leven geroepen stichting zijn druk doende dat bedrag bij elkaar te krijgen. Er zijn ingrijpende werkzaamheden aan het fundament nodig om de kerk te behouden. B&W vinden de kerk van grote architectonische waarde voor de gemeente en daarom het bouwkundige herstel had nodig. Volgens het parochiebestuur moet er op dit moment nog ongeveer een half miljoen euro op tafel komen.  Het is de bedoeling dat de kerk in de toekomst niet alleen voor eucharistievieringen en andere activiteiten van de parochie wordt gebruikt, maar ook voor culturele evenementen, zoals concerten.

Lees ook:CDA blij met subsidie Urbanuskerk
Lees ook:Financiering restauratie Urbanuskerk nog onduidelijk
Lees ook:Daling inkomsten parochie bedreigt begroting Urbanusrestauratie
Lees ook:Rijksmonument Kruiskerk: 30 mille subsidie van NH
Lees ook:Schipholdraaibrug sluit dag voor fietsers

21 reacties op “Gemeente draagt 15 mille bij aan restauratie Urbanuskerk

  1. j

    Waarom zo karig, gemeente geef € 500.000,-
    Schaam je voor € 15.000,-

      /   Beantwoorden  / 
    1. maltje

      Generaties Bovenkerkers hebben er gekerkt! Er ligt hier een stuk geschiedenis van Amstelveen. Karig! Gewoon lullig zo’n bedragje voor het weinige historisch erfgoed wat Amstelveen heeft. Die kerk en de Poel horen bij elkaar qua uitzicht.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald Pino

    @J.Th. Bos e.a. Het kerkje verdient het ten volle. Mijn vrouw en ik zijn donateurs en we genieten van de busreis langs de Amstel erheen en om even daar te wandelen. Het aandoenlijke beeld van Betje Wolf en Aagje Deken, de bocht in de rivier, het verre uitzicht over de polder. En dan het sfeervolle interieur van de kerk die mij terugbrengt naar een betere tijd. De kerkruimte bezit alle symboliek van grote kathedralen. Ik zou er wel een rondleiding en lezing over willen houden. Het beeld van een erg aantrekkelijke Maria domineert de ruimte wat het alleen maar warmer en intiemer maakt. Het is goed dat er ook andere activiteiten dan religieuze in een kerk plaatsvinden. Dat brengt de kerk weer midden in de samenleving. Urbanus I geniet verering onder wijnbouwers wat een hint zou kunnen zijn… Verder aan de gebruikelijke vuilspuiters op deze site nog dit:Lieve lezers en reflectanten! Uiteraard kunt u het gedrag van Onnozele Onno, Tante Truus, Drs. Michel Duyx, Piemelpeter of hoe die illustere dorpsgekken heten die zichzelf ervan overtuigen dat ze beter zijn dan Drs. R. C. J. Pino ook bekend als Ronald Pino zie http://www.ronaldpino.blogspot.com
    Maar het zou wat van meer burgerbeleefdheid getuigen indien u net als ik ook eens iets schreef dat wezenlijk in relatie staat tot de artikelen van J. Th. Bos.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ronald Pino

    Bah, bah – ik was in de war met de kerk in Nes. Nou ja mijn lof voor de Urbaus is Nes is van harte bedoeld. Wie weet lokt het vriendzen…. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rob

    Niet erg! Bijdrage was leuk. Ik zal met hte bestuur gaan praten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Chris

    Toch knap dat u zwlfs bij een bericht over de Urbanus weer kans ziet de uitingen van uw frustraties over Duyx etc te herhalen. Het wordt zielig zo langzamerhand.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ronald Pino

    Heel origineel Chris. Truus af Chris terug. :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ronald Pino

    Gewoon haat Chris. Niks bijzonders. Precies als jouw schaamte over je familie(naam). :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Chris

      Ik heet gewoon Chris Visser. Lijkt mij niets om je voor te schamen. Zou ik wel doen voor uw woordgebruik, van een niveau dat u anderen verwijt. Overigens lijkt u wel degene met de meeste reacties op deze site te zijn. Zou ik niet doen als u het niveau ervan zo laag vindt. Tenzij u zich op dat level natuurlijk thuis voelt en graag scheldt, raast en tiert.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ronald Pino

        Fantastisch al die helderzienden. Ze komen voor het eerst en weten alles van ruzies en conflicten. Ik denk dat het uitwerpselen zijn uit dezelfde SP-anus.

          /   Beantwoorden  / 
  8. Ronald Pino

    PS heb je ook iets mee te delen tav dit artikel of ben je daar ook te stompzinnig voor?

      /   Beantwoorden  / 
  9. De schrik van Hans van der Liet

    Pinoooooooooooooooooooooooooooooooootje

      /   Beantwoorden  / 
  10. De schrik van Hans van der Liet

    P P p ppppp Pinootje

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ronald Pino

    @J. Th. Bos. Hier zult u wel blij mee zijn! Van het soort als van een zekere Onnozele. Vindt hij vast passend op niveau van uw site. (sorry als u het zelf geplaatst hebt)

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ronald Pino

    @Chris Visser. Niets bij te dragen aan dit artikel? Maar toch mee willen schrijven. Goed zo!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Ronald Pino

    @Chris. Weet je niets of kun je niets bedenken?

      /   Beantwoorden  / 
  14. Ronald Pino

    Simpelmans dus.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Ronald Pino

    Michel die ging razen
    .

    In de hoop op erkenning
    .

    Hij verwierf bij de SP
    .

    De ere Judaspenning

      /   Beantwoorden  / 
  16. Chris

    Ik reageerde op iets in uw reactie wat volgens mij niets met het onderwerp had te maken en merkte dat u van die niet aan de orde zijnde scheldpartijen op een of meer mensen, die kennelijk tot fruststraties bij u hebben geleid, een gewoonte maakt. Meer niet. Ik heb het met deze door uw nietzeggende reacties overheerste site wel gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Rob

    Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag Chris.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Ronald Pino

    Dus Chris de pot kwam even de ketel verwijten. Beter gezegd; de pispot kwam even de ketel verwijten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.