Monumentenroute door Randwijck

Ter gelegenheid van de landelijke Open Monumentendagen op 8 en 9 september hebben Bibliotheek Amstelveen en Vereniging Historisch Amstelveen (VHA)een wandelroute uitgezet in de wijk Randwijck. In de bibliotheek aan het Stadsplein is van zaterdag 1 september t/m zaterdag 15 september een tentoonstelling te zien over die wijk, samengesteld door VHA.

 

Thema van de monumentendag is deze keer ‘Moderne monumenten van 1900-1965'. In Randwijck werd in de jaren 1910-1950 vooral gebouwd voor Amsterdammers ‘buiten' wilden wonen. De wijk kreeg het zogenaamde tuindorpconcept. Daarvoor was de gekozen locatie, dichtbij het Amsterdamse Bos, aantrekkelijk. Onder de architecten die de bebouwing en stedenbouwkundige opzet ontwierpen, waren veel vertegenwoordigers van de Amsterdamse school.

De wandelroute, beginnend en eindigend op de Nieuwe Kalfjeslaan, is van zaterdag 1 september af bij alle vestigingen van Bibliotheek Amstelveen verkrijgbaar. Meer informatie: 020 641426 of [email protected]

 

Lees ook:Gemeente neemt snel veiligheidsmaatregelen in Randwijck
Lees ook:Buurtcafé en meer bij Villa Randwijck
Lees ook:Gemeenteraad bezoekt Randwijck
Lees ook:Wijn- en chocolade proeverij in Randwijck
Lees ook:Route voor smartphone Open Monumentendagen

7 reacties op “Monumentenroute door Randwijck

  1. Hans van der Liet

    Het is bewezen hiermee: de heer Bos verwijdert reacties die hem niet welgevallig zijn en excuses maken voor gemaakte fouten behoort ook tot het verleden. In zijn optreden begint hij wel wat op de SP te lijken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Grea Twint

    Meneer vd liet, bent u toch wakker?
    Reageer is op Grea Twint over mevr. Koops, daar bent u toch wel de aangewezen persoon voor. Of raak ik hiermee weer een gevoelige snaar.
    Met vriendelijke groet Grea Twint.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Mevrouw Koops is, ondanks haar relatieve onervarenheid in de politiek, een aanwinst voor de gemeenteraad en iemand wier ideeën grosso modo overeenkomen met die van het CDA. Het spel van de machtspolitiek moet zij nog leren, maar mede aangezien haar Haagse partijgenoten dat inmiddels ook met succes hebben gedaan, heb ik er het volste vertrouwen in, dat haar dat ook zal lukken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Th. Bos

    1. Sorry, ik kon hier echt niets aan doen, ik ga het niet uitleggen. Dat zou bovendien misschien uw diepgewortelde geloof dat ik nu eenmaal nergens voor deug aan het wankelen kunnen brengen. Dat verdriet wil ik u niet doen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Taz

    Een mea culpa meneer Bos, wow. Hr. v/d Liet koester uw overwinning!

    Yihaaaaaaaaaaaa

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Ach, zoals meneer Bos meent dat politici nergens voor deugen, ben ik over hem dezelfde mening toegedaan. Hij is in het “journalistieke” landschap van Amstelveen een overbodigheid.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Jan Demming

    Over overbodigheid gesproken…!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.