D66 vindt actie Bostheater ‘onkies’

D66 vindt een in het Amstelveens Weekblad verschenen redactioneel vorm gegeven reclametekst van het Amsterdamse Bostheater – een zogenaamde advertorial – onsmakelijk. In het stuk stond dat zich ‘Booskabouters' noemende actiegroep beweert een aanslag op de burgemeester hebben gepleegd en dat politici tot de vijand van het kaboutervolk zijn verklaard. Het theater wilde de aandacht vragen voor zijn precaire financiële situatie.

 

Door onvoldoende met geld over de brug te komen hebben politici zich tot vijanden van het kaboutervolk gemaakt, waarvoor het theater het enige entertainment in het bos zou zijn. D66 ziet in de advertorial een rechtstreekse link met terrorisme. "Aangezien er ook in Amstelveen nabestaanden wonen van familieleden, die bij terroristische aanslagen zijn omgekomen en deze nog dagelijks plaatsvinden, vinden wij deze zogenaamde ludieke actie onkies," zegt voorzitter Benjamin van den Broek van de Amstelveense D66-afdeling. Hij wijst er op dat het Amsterdamse Bostheater begin dit jaar een bedankbrief aan D66 schreef, omdat die partij zich inzette voor extra subsidie aan het theater, wat 10.000 euro uit Amstelveen opleverde. "Nu worden de politici die daarvoor zorgden afgeschilderd als vijanden. D66 begrijpt de noodsituatie waarin het Amsterdam Bostheater verkeert, na weer een verregend seizoen, maar vraagt de creatieve booskabouters een écht ludieke actie op touw te zetten."

 

Lees ook:Roodkapje in Bostheater
Lees ook:Alex Vargas in Bostheater
Lees ook:Honderd ondernemers met OA in Bostheater
Lees ook:Concert De Kift in BosTheater i.s.m. P60
Lees ook:Gemeente wil helpen Amsterdamse Bostheater te redden

3 reacties op “D66 vindt actie Bostheater ‘onkies’

  1. Hans van der Liet

    Hulde aan D66. Dit soort uitlatingen van belangengroepen kan, hoewel grappig bedoeld, inderdaad niet door de beugel. Maar het is het te verwachten eindresultaat van een klimaat waarin verdachtmakingen jegens, diffameringen van en minachting voor goedwillende politici ook door zichzelf serieus noemende journalisten en bepaalde “betrokken burgers” van harte worden ondersteund.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Elmo

    Elmo is geschrokken van het Bostheater en mag niet meer gaan…..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dora

    Toen ons theater na drie verregende zomers en wegvallende subsidies eind vorig jaar in grote financiële problemen zat kregen we hulp uit onverwachte hoek; een groepje booskabouters kon het niet langer aanzien en besloot actie te ondernemen.

    Wijzelf hebben de acties – die zich afspeelden op kabouterformaat ( brandende autobanden zo klein als een ouderwets dubbeltje) – nooit echt serieus genomen. Reacties die ons bereikten waren tot nog toe altijd geamuseerd. We betreuren het zeer dat de D66 fractie Amstelveen – die ons altijd van harte heeft gesteund – aanstoot neemt aan de booskabouteracties. De directie van Stichting theater het Amsterdamse Bos distantieert zich vanzelfsprekend met klem van elke vorm van gewelddadige acties.
    Maart dit jaar werd onze Hulpactie voor het theater afgesloten met een prachtig resultaat. Gemeente Amsterdam, Amstelveen, Prins Bernardfonds en royale giften van de trouwe bezoekers zorgden ervoor dat er ook dit jaar weer een prachtige voorstelling wordt gespeeld in het Openluchttheater, Midzomernachtdroom van William Shakespeare. De recensies zijn lovend, het publiek is laaiend enthousiast.

    Enig begrip kan het theater wel opbrengen voor de kleine, boze mannetjes. Ze hebben dan wel niet zo goed door hoe de ‘hazen lopen’, maar hun intenties zijn begrijpelijk. Hun hele habitat en voortbestaan is afhankelijk van het theater. Ze hebben de afgelopen maand, soms met jas en trui, de voorstelling bijgewoond, maar maken zich naar alle waarschijnlijkheid toch zorgen over de bezoekersaantallen.

    Die zorg wordt gedeeld door het theater. De maand juli was relatief koel en vochtig De publieksreacties op onze web-site http://www.bostheater.nl spreken voor zich “Ik wil iedereen oproepen: kom vooral kijken, ook al is het weer wat minder: je wordt er vanzelf warm van”. We kunnen het niet beter verwoorden.

    St. Theater het Amsterdamse Bos

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.