Gemeente grijpt mogelijk in bij STRAAL

Het lijkt er op dat de gemeente gaat ingrijpen bij de lokale radio- en tv-zender STRAAL. Nog voor de behandeling van de gemeentebegroting door de raad (10 november) komen B en W met een notitie waarin hun bevindingen over die publieke omroep zijn te lezen. Door een fout van haar voorgangster, Amstelveen Lokaal, die verzuimde tijdig de zendmachtiging te laten verlengen,. kreeg STRAAL de kans zich met succes als tegenkandidaat daarvoor in de strijd te werpen. Sinds de start van de programma’s regent het overigens klachten over de kwaliteit van wat in de ether wordt gebracht. “Ook de gemeente ziet de ontwikkeling bij STRAAL,” zei wethouder Rien Alink woensdagavond tegen de raadscommissie Burgers en Samenleving. “Uit onze verantwoordelijkheid voelen wij het ook zo dat wij moeten aangeven hoe de zaken ervoor staan.”

Lees ook:Gemeente bezorgd over functioneren lokale omroep
Lees ook:Straal krijgt toch geld van gemeente
Lees ook:RTV Amstelveen gestart met radiouitzendingen
Lees ook:Leider STRAAL opgestapt, nieuw bestuur werkt aan herstart
Lees ook:Lokale omroep met tv op de kabel

25 reacties op “Gemeente grijpt mogelijk in bij STRAAL

  1. Erik

    Het zal tijd worden dat daar ingegrepen wordt.
    De kwaliteit is heel slecht en de ontvangst van de etherfrequentie fm 107.2 is vooral in Amstelveen zuid heel slecht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Don

    Drukfoutje? ;-)

    Ook de gemeente ziet de ontwikkeling bij STRAAL… NIET” zei wethouder Rien Alink

      /   Beantwoorden  / 
  3. Adriaan

    het is nog maar de vraag of de gemeente kan in grijpen, want dat zou inhouden dat de gemeente invloed heeft op de
    progammering van een lokale zender, wat mijn inziens geen goede ontwikkeling is. Want een zender die dus bv kritiek levert op een gemeentelijk beleid kan dus zo het zwijgen worden opgelegt. Dat er kritiek is op de programma’s is terecht daar moeten de makers toch snel iets aan gaan doen.
    Maar het zou niet terecht zijn als iets (hoe knullig ook) onder druk van ex medewerkers Van Lokaal Amstelveen en omdat Maurice van de BIJl niet goed valt bij de gemeente zou moeten verdwijnen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. amsterdamsevos

    Als de zender niet aan de mediawet voldoet heeft de gemeente het recht een onderzoek in te stellen en te rapporteren aan het Commissariaat voor de Media. Dus ja, Amstelveen kan van Straal af als het niet volgens de regels functioneert. Kwaliteit of vakmanschap is echter vreemd genoeg geen maatstaf.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Adriaan

    in reactie op Amsterdamsevos:

    Amstelveen Lokaal (zie uitspraak www,cvdm.nl) voldeed al jaren niet aan de normen van de mediawet, dat was ook de grootste reden waarom zij de vergunnig niet meer kregen.
    Heeft de gemeente in die tijd ook een onderzoek in gesteld?
    Dat de progamma’s van Straal beneden peil zijn is wel duidelijk maar of ze niet voldoen aan de normen vraag ik mij af. En dat heeft weer niets te maken met Kwaliteit.

      /   Beantwoorden  / 
  6. -Amsterdamsevos-

    Tja men was kennelijk toch wel blij met Amstelveen Lokaal al haalde het de informatienorm niet..

      /   Beantwoorden  / 
  7. René Bartenstein

    Beste Straal medewerkers,

    Ik kan wel een avondje voor jullie vullen hoor.
    Laat maar weten als jullie geinteresseerd zijn.
    Groet,

    René

      /   Beantwoorden  / 
  8. Luuc Christiaanse

    Dag Rene, geachte heer Bartenstein en anderen, kun u contact opnemen met ons? We gaan graag met mensen in zee die een goed idee hebben.

    Amstelveen Lokaal (zie uitspraak www,cvdm.nl) voldeed inderdaad al jaren niet aan de normen van de mediawet, terwijl ze alleen radioprogramma’s maakten. Dat was ook de reden waarom zij de vergunning niet meer kregen.
    Heeft de gemeente in die tijd ook een onderzoek in gesteld? Nee dus. Realiseert u zich goed dat Straal televisie pas 3 maanden bezig is? Zonder enige vorm van subsidie?!!!
    Dat de televisie programma’s van Straal beneden peil zijn vergeleken met AT 5 die
    € 1000.000 subsidie krijgen zijn is wel duidelijk. Radio TV Noord Holland krijgt
    € 12.000.000. en Amstelveen lokaal voorheen meer dan € 40.000,– alleen voor het maken van radio. Naast dat de kiezers de actie van de wethouder dit zullen zien als een inmenging in het verworven recht van de lokale omroep zal het commissariaat voor de media ook niet blij zijn als de gemeentepolitici zich er vroegtijdig in gaan mengen.
    Om de kwaliteit te verbeteren heeft Straal TV Radio geld (lees ons toekomende subsidie) én vrijwilligers nodig die vrijblijvendheid niet verwarren met vrijwilligheid.

    Als u een positieve impuls wilt geven aan Staal bent u allen van harte welkom
    bel met
    020 4413332 of met 020 640 1307

      /   Beantwoorden  / 
  9. Maurice van der Bijl

    Wij Stralen u toe via radio en TV …. Wilt u ons blijven ontvangen? Steun ons dan nu.
    Straal, de enige publieke Radio en TV omroep van Amstelveen
    U heeft er recht op
    Zoals u weet zijn de proef TV- uitzendingen van Straal begin augustus begonnen, nadat we net, als voor de eerder gestarte Radio-uitzendingen, ook voor de Tv-uitzendingen een machtiging van het commissariaat voor de media ontvingen. Onze medewerkers zijn ondanks het uitblijven van de subsidie enthousiast en positief gestemd t.a.v. de toekomst. We hebben natuurlijk meer tijd, financiële middelen en menskracht nodig voor deze opstartfase met de proefuitzendingen.
    En die tijd is ons ook gegund door het commissariaat voor de media.
    Gunt uw Gemeentebestuur ons die tijd ook? Vooralsnog helaas niet. We moeten eerst kwaliteit bieden en dan krijgen we pas de ons toekomende subsidie is nu de opstelling. Dit is de wereld op zijn kop natuurlijk. Wat nu gebeurt is te vergelijken met iemand die al een paar jaar onder het minimum moet leven en dan er op wordt aangesproken dat hij wel heel oude schoenen aan heeft.
    In eerste instantie is door een door de Gemeente Amstelveen afgevaardigde ambtenaar bij het C v d M toegezegd dat Straal structurele subsidie zou krijgen. De Gemeente, echter heeft de subsidie die Straal toekomt weg bezuinigd. Evenals de Amstelveense sporters zijn wij het kind van de rekening. Uiteraard is Straal hier niet mee akkoord gegaan, maar het gevecht om de centjes duurt nu te lang.
    Daarnaast, is nu gebleken, dat de tegenactie die in het Amstelveens Nieuwsblad van start is gegaan geleid wordt door een ex programmaleider van die vorige lokale omroep, die de zendmachtiging niet meer heeft bemachtigd.
    Het lijkt er op dat de wethouder daardoor zand in de ogen werd gegooid en werkelijk denkt dat u als luisteraar/kijker niet geïnteresseerd bent in het recht op een publieke lokale omroep.
    Daarvoor vragen we u uw steun te betuigen.
    Men moet goed begrijpen dat wat op dit moment door Straal Radio en TV geboden wordt zonder enige vorm van subsidie wordt gerealiseerd, terwijl voorheen zonder mokken minimaal door de Gemeente Euro 32000,– per jaar aan Amstelveen Lokaal werd gegund en overgemaakt. Dit is dus nog geen euro 0,42 per inwoner. Wij hebben dat zeker in de beginfase ook minimaal nodig. De Radio-uitzendingen lopen op dit moment gesmeerd, foutjes van beginnende DJ”s daar gelaten. Straal heeft vernomen dat verantwoordelijk Wethouder Rien Alink niet onwelwillend staat tegenover Lokale Publieke Omroep. Dat hij meer kwaliteit wil begrijpen we bij Straal ook, alleen om kwaliteit uit te bouwen heeft Straal eerst de financiele middelen nodig.
    Kosten gaan immers altijd voor de baat uit.
    Publieke Lokale omroep is een recht voor de burgers en de overheid heeft de gemeente Amstelveen daar budget voor gegeven. Dit geld ligt nu te wachten, terwijl Straal er recht op heeft en het hard nodig heeft.
    Dus voor dat het te Laat is vragen we u uw steun door enerzijds uw handtekening te zetten dat:
    • Straal met de beloofde subsidie een kans dient te krijgen. Ik vind dat de gemeente Amstelveen de subsidieaanvraag snel dient te honoreren en dit geld moet overmaken aan Straal.
    Naam ………………………………… datum ………………. handtekening
    dan wel uw handtekening te zetten:
    • voor het geven van zowel morele steun als een machtiging te geven voor een financiële bijdrage tussen een en tien euro. U kunt op dit formulier zelf het bedrag invullen dat u wilt doneren en uw handtekening zetten o.v.v. uw naam en bank/gironummer ……………………………….
    Naam ………………………………… bankrekening…………………… datum ………………. handtekening
    • Uw giften kunnen natuurlijk ook worden overgemaakt op het bankrekeningnummer van
    Stichting Straal rekeningnummer 1024.84.287 van de Rabobank te Amstelveen.
    Donateurs zullen voorrang krijgen bij het bijwonen van door ons geplande life Tv-uitzendingen.
    Ook nu in de beginfase van de TV-uitzendingen is, iedereen binnen de Amstelveense gemeenschap, als ook de medewerkers van voorheen Amstelveen Lokaal van harte welkom met ideeën en financiële en materiele ondersteuning, zoals met subsidie verkregen apparatuur.). Ook is behoeft aan vrijwillige (niet vrijblijvende) daadwerkelijke hulp om onze kwaliteit te helpen verbeteren. Straal roept vrijwilligers op die willen helpen, zoals ervaren secretaresses, om onze administratie op orde te houden. Ook kan een ieder, die een goed idee heeft met ons komen praten en zal het Open Podium ook voor hen beschikbaar zijn om zijn-of-haar talenten te presenteren. Straal wil met name een kweekvijver zijn voor jonge talenten. Ook hebben we behoefte aan medewerkers voor het geplande ouderenprogramma en aan technici en mensen die willen helpen met schoonmaken. Ik hoop op een enthousiaste bijval van het publiek en ik vertrouw erop dat de Gemeenteraad de ons toegezegde subsidie alsnog zal gunnen, zodat we de gepande kwaliteit kunnen waarborgen.
    In het vertrouwen dat u deze brief ondertekend zult terugsturen naar:
    Stichting Straal,
    Van Heuven Goedhartlaan 15
    1181 LE Amstelveen

    Hoogachtend,

    Namens het bestuur

    Maurice van der Bijl, voorzitter Stichting Straal, telefoon 020 441 33 32 – e-mail: [email protected]

    Bedrijven die willen sponseren of adverteren kunnen contact opnemen met Maurice van der Bijl

      /   Beantwoorden  / 
  10. Maurice van der Bijl

    Kosten gaan voor de baat uit. Dus steun ons.
    Publieke Lokale omroep is een recht voor de burgers en de overheid heeft de gemeente Amstelveen daar budget voor gegeven. Dit geld ligt nu te wachten, terwijl Straal er recht op heeft en het hard nodig heeft.
    Dus voor dat het te laat is vragen we u uw steun door enerzijds uw handtekening te zetten dat:
    • Straal met de beloofde subsidie een kans dient te krijgen. Ik vind dat de gemeente Amstelveen de subsidieaanvraag snel dient te honoreren en dit geld moet overmaken aan Straal.
    Naam ……………………………datum ………………. handtekening

    • voor het geven van zowel morele steun als een machtiging te geven voor een financiële bijdrage tussen één en tien euro. U kunt op dit formulier zelf het bedrag invullen dat u wilt doneren en uw handtekening zetten o.v.v.
    U kunt eenmalig van mijn rekening € …… incasseren
    Naam ………………………… datum ……… bankrekening…………………
    handtekening

    • Uw giften kunnen natuurlijk ook worden overgemaakt op het bankrekeningnummer van
    Stichting Straal rekeningnummer 1024.84.287
    te Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Maurice van der Bijl

    Geachte redactie en lezers van het Nieuwsblad,

    Naar aanleiding van de actie tegen Straal in het Amstelveens Nieuwsblad, geinitieerd door de heer Bob Rossel (de door Straal ontmaskerde man achter het pseudoniem van Robert van der Gijp) reageer ik hierbij graag in uw nieuwsblad. Zoals u weet zijn de proef TV- uitzendingen van Straal pas begin augustus begonnen, nadat we net, als voor de eerder gestarte Radio-uitzendingen, ook voor de TV-uitzendingen een machtiging van het commissariaat voor de media ontvingen. Daar Straal nu net 2,5 maand van start is gegaan, is het in feite op zijn minst gezegd wat vroeg dat de heer Rossel, die dus voorheen bij Radio Lokaal werkzaam is geweest als programmaleider zijn actie tegenstraal is begonnen. Deze is vooral tegen mijn persoon gericht geweest en dit heb ik als zeer kwetsend ervaren. Zonder het in de journalistiek gebruikelijke weer -en wederhoor toe te passen heeft het AN de heer Rossel zijn gang laten gaan. Straal-TV is namelijk in een beginfase met proefuitzendingen bezig. Onze medewerkers zijn ondanks het uitblijven van de subsidie enthousiast en positief gestemd t.a.v. de toekomst. We hebben natuurlijk meer tijd nodig voor deze opstartfase met de proefuitzendingen.

    En die tijd is ons ook gegund door het commissariaat voor de media (C v d M). De enig denkbare redenen waarom het C v d M voor het éérst in de Nederlandse geschiedenis een nieuw initiatief voor een al bestaande lokale omroep heeft gehonoreerd zijn tweeledig:

    Op de eerste plaats presteerde Amstelveen Lokaal volgens het C v d M als radiozender ver onder de maat. Daarnaast waren de ingediende plannen van Straal dusdanig goed onderbouwd en geformuleerd, dat Straal in een hoorzitting bij het C v d M, die de zendmachtiging aan Straal heeft gegeven, in eerste instantie door een door de Gemeente Amstelveen afgevaardigde ambtenaar aldaar toegezegd heeft gekregen dat Straal structurele subsidie zou krijgen. Dat Straal aangegeven heeft deze structurele subsidie na verloop van tijd niet eens volledig nodig te hebben, neemt niet weg dat Straal de eerste jaren deze uiteraard wel nodig heeft. De eerste subsidieaanvraaag betrof een aanvraag voor de helft van het bedrag, waarmee Amstelveen Lokaal gewend was aleen Radio te maken. Men moet goed begrijpen dat wat op dit moment door Straal Radio én TV geboden wordt zonder enige vorm van subsidie wordt gerealiseerd, terwijl voorheen zonder mokken minimaal door de Gemeente € 32000,– per jaar aan Amstelveen Lokaal werd gegund en overgemaakt.

    Publieke Lokale omroep is een recht voor de burgers en de overheid heeft de gemeente Amstelveen daar budget voor gegeven. Dit geld ligt nu te wachten, terwijl Straal er recht op heeft en het hard nodig heeft.

    Voordat de vorige lokale omroep (heer Rossel) zijn machtiging kwijt raakte, heb ik contact gezocht m.b.t. samenwerking, waar men aldaar helaas toen niet op in is gegaan. De Radio-uitzendingen lopen op dit moment gesmeerd, foutjes van beginnende DJ”s daar gelaten. Straal heeft vernomen dat verantwoordelijk Wethouder Rien Alink niet onwelwillend staat tegenover Lokale Publieke Omroep. Dat hij meer kwaliteit wil begrijp ik, alleen om kwaliteit uit te bouwen heeft Straal eerst de financile middelen nodig. Kosten gaan immers altijd voor de baat uit. Wat nu gebeurt is te vergelijken met iemand die al een paar jaar onder het minimum moet leven en dan er op wordt aangesproken dat hij wel heel oude schoenen aan heeft. Ook nu in de beginfase van de TV-uitzendingen is, iedereen binnen de Amstelveense gemeenschap, inclusief de heer Rossel en alle andere medewerkers van voorheen Amstelveen Lokaal van harte welkom met ideeen en financiele en materiele ondersteuning, zoals met subsidie verkregen apparatuur. Ik denk aan, wegens het vertraagd uitkeren van de subsidie door de Gemeente, een eenmalige storting van € 5,–per donateurschap). Deze giften kunnen worden overgemaakt op het bankrekeningnumer van Straal Rabobank 1024.84.287 te Amstelveen. Donateurs zullen voorrang krijgen bij het bijwonen van door ons geplande life TV-uitzendingen. Ook is behoeft aan vrijwillige (niet vrijblijvende) daadwerkelijke hulp om onze kwaliteit te helpen verbeteren. Straal roept vrijwilligers op die willen helpen, zoals ervaren secretaresses, om onze administratie op orde te houden. Ook kan een ieder, die een goed idee heeft met ons komen praten en zal het Open Podium ook voor hen beschikbaar zijn om zijn-of-haar talenten te presenteren. Straal wil met name een kweekvijver zijn voor jonge talenten. Ook hebben we behoefte aan medewerkers voor het geplande ouderenprogramma en aan technici. Ik hoop op een enthousiaste bijval van het publiek en ik vertrouw erop dat de Gemeenteraad de ons toegezegde subsidie alsnog zal gunnen, zodat we de gepande kwaliteit kunnen waarborgen.

    In het vertrouwen dat u deze brief zult plaatsen in uw blad.

    Hoogachtend,

    Namens het bestuur

    Maurice van der Bijl. voorzitter Stichting Straal

      /   Beantwoorden  / 
  12. Luuc Christiaanse

    De wethouder wist eerder dan de burgers dat de tegenactie die het Amstelveens weekblad liet voeren door een onder pseudoniem voerende heer Rossel. Waarom neemt hij die actie daarna dan toch nog serieus? BBA ikhoop dat u een ammendement indient om Straak een substantiele subsidie te geven. Raadsleden, beseft u wel dat Straal tijd nodig heeft en een redelijke kans hoort te krijgen tijdens deze proefperiode. Iedereen praat elkaar nu gewoon na. Ik sprak een vriend die zei dat het toch belabbert was allemaal. Toen ik hem vroeg of hij wist wat er dan allemaal zo te zien was wist hij niet eens dat er een heel informatieve kabelkrant op straal te zien is met allemaal lokaal nieuws. Verder had hij nog nooit naar (de goedlopende radioprogramma’s geluisterd.Heeft u de Opening van het van der Togt museum gezien en de presentatie van het Nieuwe zorgstelsel 2006 op Straal En zo gaan we door met Amstelveen informeren. Amstelveen mag wel weer wat gaan stralen.
    Veel liefs en goeds

      /   Beantwoorden  / 
  13. Luuc Christiaanse

    sorrie voriege bericht werd te vroeg verzonden.

    De wethouder wist eerder dan de burgers dat de tegenactie die het Amstelveens weekblad liet voeren door een onder pseudoniem voerende heer Rossel werd opgezet. Waarom neemt hij die actie daarna dan toch nog serieus? BBA ik hoop dat u een amendement indient om Straal een substantiële subsidie te geven. Raadsleden, beseft u wel dat Straal tijd nodig heeft en een redelijke kans hoort te krijgen tijdens deze proefperiode. Iedereen praat elkaar nu gewoon na. Ik sprak een vriend die zei dat het toch belabberd was allemaal. Toen ik hem vroeg of hij wist wat er dan allemaal zo te zien was wist hij niet eens dat er een heel informatieve kabelkrant op straal te zien is met allemaal lokaal nieuws. Verder had hij nog nooit naar (de goedlopende radioprogramma’s geluisterd. Heeft u de Opening van het van der Togt museum gezien en de presentatie van het Nieuwe zorgstelsel 2006 op Straal En zo gaan we door met Amstelveen informeren. Amstelveen mag wel weer wat gaan stralen.
    Veel liefs en goeds

      /   Beantwoorden  / 
  14. Bart

    Wat een zeikerds die straal zeg

      /   Beantwoorden  / 
  15. FritsHeiner

    Spijtig genoeg rolt iedereen nu over elkaar heen, dat doet een in ontwikkeling zijnde zender geen goed. Definitieve conclusies over het functioneren van Straal kunnen pas echt worden getrokken als alle feiten op tafel liggen. Politiek is niet aan zet als er geen bestuurlijke bevoegdheid/competentie aan ten grondslag ligt. Dus allereerst het zelfstandig ordenen van de structuur en de kaders binnen Straal. Wie is Straal en van wie afhankelijk, hoe zit het bestuur in elkaar, wie heeft de namens het bestuur gemandateerde en/of gedelegeerde dagelijkse bevoegdheid, vervolgens financiele verantwoording subsidie-afspraken, sponsorinkomsten, etc afdekken. Programmering kan pas veel later worden opgepakt/aangepakt als alle randvoorwaarden concreet zijn ingevuld en je dus met een afgebakend consistent werkpakket kunt starten. Binnen dit pakket zijn dan wel de kapstokken aanwezig waaraan (individuele) verantwoordlijkheden zijn opgehangen: personeel, technici en mediadeskundigen/mediatrainers die zich bereid verklaren deze nieuwe zender met hun parate kennis te ondersteunen, etc. Dit alles heet kwaliteitsborging. Ik maak me sterk dat onze Gemeente niet enkele van deze personen of instanties binnen zijn grenzen heeft? Dus nogmaals: zonder het bouwen van een stevige structuur komt de zender niet (goed) van de grond en zal uiteindelijk ter ziele gaan, wat, zo neem ik aan, niet de intentie zal zijn van een ieder die serieus bij dit – inmiddels moeizame – proces betrokken is of wil worden. Amstelveen heeft wel degelijk belang bij een goed functionerende lokale zender die o.a. de democratische besluitvormingprocessen binnen de gemeente op zinvolle wijze kan monitoren en voor een breed publiek in aardige bewoordingen weet te vertalen. Je moet het beheren van een TV zender dan niet alleen als aardige hobby willen zien van goedwillende mensen die ogenschijnlijk ook maar wat doen? Daarvoor zitten er teveel valkuilen in het proces, al was het alleen maar omdat een plaatselijke Wethouder nu meekijkt en ook zijn (inmiddels politiek geworden) duit in het zakje wil doen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. John van Damen-

    Wat is dit nou voor een zender? Ik heb nog nooit een echt ‘programma’ gezien! Alleen maar ‘DJ’s’ die muziek draaien. Is het een religieuze zender? ‘k heb namelijk wel een een ‘radio uitzending’ ‘GEZIEN!!’ over de Koran.
    Wat moet dit voorstellen? Wat is de programmering? Om hoe laat is het lokale nieuws? Wanneer zijn de diepte intervieuws met de bestuurders van de gemeente?
    Etc.

    Stoppen maar, en dan weer lekker de WDR terug.

    Groeten,

    John

      /   Beantwoorden  / 
  17. Remco

    Die Bijl kan goed kletsen, volgens mij was hij degene die AVL intimideerde. grappig…

    Goed beschouwd: Straal voldoet niet en heeft in haar programmering ook geen duidelijke tekenen dat zij in de toekomst wel wil gaan functioneren (zie nogal mistige ondoorzichtige programmering). Misschien moeten ze eens contact opnemen met andere omroepen of de overkoepelende organisatie OLON?

      /   Beantwoorden  / 
  18. Elly van Amstel

    “Amstelveen heeft wel degelijk belang bij een goed functionerende lokale zender die o.a. de democratische besluitvormingprocessen binnen de gemeente op zinvolle wijze kan monitoren en voor een breed publiek in aardige bewoordingen weet te vertalen.”

    Precies.. Dat ontbreekt. Democratie.
    Verdeel en heers, laat een kortzichtig, onbekwaam persoon de medewerkers van Amstelveen Lokaal intimideren door ze voortdurend tijdens hun programma’s lastig te vallen met de vraag of ze willen overstappen, maak gebruik van bestuurlijke tekortkomingen van een geweldige kweekvijver voor talent en pik de vergunning in. Gek he dat we een hekel hebben aan Maurice. Ik ben zelfs thuis door hem opgebeld.
    Ik ben benieuwd hoe jij aan de interne telefoonlijst gekomen bent. Ik wist 2 uur van te voren al dat je me zou bellen omdat ik gewaarschuwd werd.
    O je had net op tijd opgehangen? Tja ooit van een nummermelder gehoord? Ik heb een geheim telefoonnummer; geen schoonheidsprijs Bijltje!
    Nee, de medewerkers van Amstelveen Lokaal hebben hun weg wel gevonden. Een deel heeft vrij snel na het stoppen van de uitzendingen een programma gekregen bij grotere omroepen, b.v. KinkFM. Geen haar op ons hoofd die er aan denkt om bij een station te gaan werken waar een intrigant die totaal geen verstand heeft van radiomaken de leiding heeft. Iedereen was meer dan welkom bij andere, o.a. naburige omroepen. Gek he dat er in Amstelveen geen omroeper te vinden is die solliciteert. Mijn mening; Straal “straalt”.
    Dwz; gaat ten onder aan wanbeleid.
    Wie garandeert dat Maurice zijn huis niet herinricht van het geld dat U stort?

      /   Beantwoorden  / 
  19. Elly van Amstel

    Nb; In oktober is door de gemeente inderdaad een klacht verzonden naar het CvdM naar aanleiding van de bewuste vergadering.
    Dat betekent effectief dat Straal tot februari de tijd heeft om op orde te komen.
    Bron; Olon.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Jaap de Bakker

    Hallo,
    Ik nen een beetje oud, en kn niet zo goed typenm. Maar toch maar even inm de bieb in de pen geklommenm. Di t moet stoppen! Straal is slecht voor Amstelveen!! Er is niks op! Noit niet!! Ik wiul WDR 3 terug!

    Jaap

      /   Beantwoorden  / 
  21. Albert

    Jammer dat het allemaal zo gaat, en slecht georganiseerd is. Het zou erg leuk kunnen zijn. maar volgens mij kan de gemeente nu beter stoppen en vervolgens weer helemaal opnieuw beginnen. Maar dan serieus en met mensen die weten hoe je tv moet maken

      /   Beantwoorden  / 
  22. Erik

    Kom jongens, voor TV is Amstelveen toch echt te klein. Werk samen met AT5 en zorg daar voor A’veen info.
    Oh.. ik mis trouwens Amstelveen lokaal ook op de radio. Was niet de beste, maar toch grappig.
    Bij straal zie en hoor ik alleen die Bijl. Is het soms een onemanshow???

    (Ja, ik ben een oud-AVL medewerker. Maar al meer dan 5 jaar niet meer betrokken.)

      /   Beantwoorden  / 
  23. John K.

    Het is leuk geweest v.d. Bijl ga maar weer terug naar je zolderkamertje. Als je na een half jaar nog geen fatsoenlijk programma (lees: interview) kan houden moet je jezelf eens afvragen wat je aan het doen bent.

    ‘Interviews’ met politici monden na maximaal 3 minuten uit in je standaard klaagzang over meer geld – politiek luistert niet – lokale zender is must…blablabla.

    Heb je enig inzicht in de kijkcijfers? Tijd voor een publicatie hiervan lijkt me…de cijfers liegen niet.

    Groet een anti Straler !

      /   Beantwoorden  / 
  24. sylvia

    ben op zoek naar martijn dekkers
    grtz sylvia

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.