Topje

Foto: amstelveenweb.com

Nee, het was niet in Amstelveen, maar de treurnis betrof wel een stadgenoot en diens gezin. Zijn moeder werd in Amsterdam ‘vergeten’ door de thuiszorg. Maar ik ben er absoluut – op basis van tragische ervaringen in mijn buurt – niet zeker van dat zoiets in Amstelveen niet kan.

Te vaak heb ik ‘s nachts een schreeuwende buurman – op de grond en in de stront geraakt – moeten helpen, bij wiens ‘care’ club ik een bandje kreeg of de mededeling ‘u bent er nu toch’.  Medewerkers van die instantie zouden pas de volgende dag komen. Om met een half uur natuurlijk minder tijd dan ik te hebben om de zaak adequaat op te lossen.

Uit overheidskringen hoor ik, telkens als een schandalige casus uit de zorg openbaar wordt, dat media altijd de negatieve uitzonderingen belichten. Maar er gaat ook heel wat goed, wordt er dan aan toegevoegd. Kijk, van dat laatste ben ik niet overtuigd. Er gaat veel minder goed dan zou moeten en de zogenoemde uitzonderingen vormen volgens mij het topje van de ijsberg.

De dame in kwestie, om even bij het tragische voorval te blijven, lag al bijna 30 uur zonder eten en drinken thuis. Zij was bedlegerig en haar Amstelveense zoon kwam ook net uit het ziekenhuis. Toen hij telefonisch geen contact meer met zijn (eindeloos op hulp wachtende) moeder kreeg, belde hij de thuiszorg instelling, die doodleuk meldde de betrokken cliënt te zijn vergeten. Sorry hoor…Het heeft daarna nog even geduurd, maar tenslotte kwam de club bij een totaal vervuilde en bijna uitgedroogde dame. En had natuurlijk eigenlijk te weinig tijd beschikbaar om de zaak adequaat op te lossen.

Gelukkig had zij nog een zoon. Er zijn er ook die daar niet over beschikken. De mensen die na weken of maanden dood worden gevonden, bedoel ik. Het wordt tijd dat de politiek niet langer vrolijk blijft zeggen dat er zoveel goed gaat. In de zorg, zeker als het ouderen betreft, gaat heel weinig goed. Er is ook een massa stille armoede, die kennelijk niet doordringt tot overheid en politiek. Ik geef die niet de schuld van hun onvermogen iets te verbeteren. Maar weet dat de kloof tussen bestuur en de realiteit der bestuurden, alsmede die tussen zorgbieders en (nauwelijks) verzorgden steeds groter wordt. …

 

 

Lees ook:Meepraten over toekomst van de zorg
Lees ook:‘Gewoon elke morgen opstaan’
Lees ook:GL-fractieleider gaat ‘gekke dame’ Mijksenaar missen
Lees ook:VVD en CDA winnen, PvdA verliest
Lees ook:Buma: ‘CDA wil dat het met gemeente goed blijft gaan’

149 reacties op “Topje

 1. Frank Bikker

  Ik dacht dat er een heel bedrag van de zorggelden in de gemeentelijke reserves was gestopt. En dan hebben we het nog niet over al onzinnige uitgaven voor Cobra, enz., wat ik een poosje geleden al had berekend op een anderhalf miljoen. Het is toch godgeklaagd , want dit is zoals Johan heeft gemeld maar het topje van de ijsberg. Ik heb soms contact met mensen uit de thuiszorg en die zeggen dat dit soort zaken zeer regelmatig voorkomen. Maar de hr Raat zal wel weer zeggen dat deze zaak tot de bodem toe uitgezocht zal worden. En dan gaan we weer vrolijk door tot de volgende zaak, die ook weer “grondig” uitgezocht zal worden. Als het zo doorgaat zal het vergrijzingsprobleem vanzelf wel opgelost worden. Je zou bijna denken dat dit de bedoeling is van D66 en de VVD .
  Ik moet er in ieder geval niet aan denken dat dit 1 van mijn ouders was overkomen . Ik denk dat ik me dan bij wijze van spreken met een hakbijl op het gemeentehuis had gemeld.
  Ik vind het vreemd dat de gemeente zich steeds maar op de borst loopt te kloppen dat ze kwalitatief één van de beste woonplaatsen in Nederland zijn. Deze factor zal wel niet zijn opgenomen in het onderzoek zullen we maar zeggen. Blijkbaar tellen ze wel de omgeving maar niet de voorzieningen voor de mensen die er moeten wonen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Een vriendin van mij, werkzaam in de wijkzorg heeft de afgelopen 3 maanden al 2 doden thuis gevonden. Waren blijkbaar niet in het zicht van de wethouder zorg.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Omdat de mij noemt: Ik moet wel zeggen dat het steeds genoemde overschot aan ‘zorggeld’ in feite een overschot op het begrote bedrag was. Men wist, toen zorgtaken bij de gemeente over de schutting werden gegooid, niet precies hoeveel dat zou gaan kosten. Daar is toen een bedrag voor geraamd en dat bleek te ruim, zodat er wat die raming betreft geld overbleef. Tegenstanders doen nu net alsof dat geld aan de zorg is onttrokken. Je kunt van mening verschillen over de vraag of het naar de algemene reserve had gemoeten, anderzijds komt uit die algemene reserve ook weer het geld dat moet worden bijgepast op de zorg.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Ik heb met geen woord over Johan Bos gesproken in deze.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Zoostje

    Klopt overigens niet, nu u mij toch aanspreekt. Dat geld voor de zorg had moeten worden geoormerkt. En als de gemeente dan dus zoveel bezuinigt tkv huishoudelijke hulp en dat geld verdwijnt dan in de algemene reservepot, dan was bij oormerking, dat geld gewoon weer kunnen worden ingezet voor zorg. Nu is dat nog maar de vraag. Die reseverpot kan voor van alles en nog wat worden gebruikt en dat gebeurt dus ook. Het ‘ overschot ‘ aan zorggeld had nooit naar de reservepot mogen worden overgeheveld, want het is geld bedoeld voor ZORG. En dus kan dat gewoon volgend jaar daarvoor worden aangewend.nu dus niet meer, want de wethouder heeft het gebruikt voor andere dingen dan waar het voor bedoeld was. U maakt een denkfout heer Bos. Nu spreek ik u dus wel aan. En dan nog even de vraag, is een ieder hier wel alle zorg verleend? Of is op die zorg bezuiningd? Ik denk het laatste. Want ‘ slim’ met geld omgaan tkv de hulpbehoevenden kan je wel aan de wethouder zorg/ financien overlaten toch?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Ik heb gezegd dat men over de ene spaarpot van de gemeente verschillend kan denken. Dat gebeurt kennelijk ook. Maar dat geld van de zorg voor andere dingen is gebruikt, is niet aan te tonen. Welke denkfout maak ik? Als er minder royaal was begroot, zou er geen ‘zorggeld’ over zijn toch? Dat op zorg lokaal is bezuinigd, kan ik niet bewijzen. Wel denk ik dat de Participatiewet (landelijk) gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel is. Ik heb u overigens in mijn column niet aangesproken.

       /   Beantwoorden  / 
   3. Frank Bikker

    Johan ,” te ruim beraamd” ? Wel heel ruim hè ? Trouwens die ambtenaren zijn toch geen randdebielen. Ik mag toch aannemen dat er toch wel enige communicatie is geweest tussen de gemeentes en Den Haag . Zo niet dan hebben de gemeentes en Den Haag zich schuldig gemaakt aan wanbestuur .
    @ Zoostje Je blijft maar doormelken over oormerken, maar dat is in Den Haag beslist en niet hier. Dat kun je Raat niet kwalijk nemen. Wat je hem wel kwalijk kunt nemen zijn de gemeentelijke bezuinigingen op de zorg, hoewel niemand weet hoeveel dat is. Alleen dat ze minder geld van het Rijk hebben gekregen. Dat is juist het achterbakse van het geheel.
    Wat ik een heleboel politieke partijen wel kwalíjk neem ,ook christelijke, dat ze landelijk voor deze bezuinigingen hebben gestemd onder het motto ” het wordt te duur” maw “zak in de stront” , maar niet echt ingrijpen op HA waar economisch gezien een heel grote bubbel zit! Eert uw vader en moeder, zullen we maar zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Nee, maar 2015 was een proefjaar. Geen gemeente in dit land wist exact wat de nieuwe taken zouden gaan kosten. Er was veel informatie nog niet door het Rijk doorgegeven op het moment dat er moest worden begroot. Maar ik merk dat velen nu eenmaal door partijbrillen naar het nieuws kijken. En ja, dan doet a) het lokale bestuur het goed of b) bakt er niets van. Andere smaken zijn er nauwelijks.

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank bikker

      @Johan Maar iedereen wist dat dit “proefjaar” veel te vlug van start is gegaan gezien de grootte van de operatie. Daar was ook ruimschoots voor gewaarschuwd door allerlei instanties, maar nee het moest al “proefdraaien” in 2015. Het was toch gewoon een politieke beslissing. Ook een heleboel gemeentes hebben hiervoor gewaarschuwd, maar niet Amstelveen. Had dat soms ook niets met politiek te maken? Wilden zij hun partijgenoten in Den Haag niet afvallen?
      Het is toch ronduit belachelijk, dat men zo’n grote operatie in 1 klap wil uitvoeren of je nou voor/ tegen bezuinigingen bent. Dan vraag je toch om rotzooi? Dat is ook wel gebleken met de PGB’s en ik denk dat er bij de wijkzorg ook een heleboel mis gaat, maar dat blijft onder de radar, omdat dat daar allemaal om individuele gevallen gaat, die meesttijds niets terug kunnen doen of op het kerkhof liggen.

        /  
     2. Johan Bos

      Inderdaad, dat is een politieke beslissing geweest, maar geen Amstelveense. Gemeenten hebben massaal om uitstek gevraagd. Daarom is er hier nogal ruim begroot, met het gevolg dat nu iedereen brult dat er zorggeld naar andere doelen is gegaan. Als je antwoorden op he vragen wilt hebben, moet je Raat even bellen of mailen. Je verschuift nu toch een beetje de lokale naar de landelijke politiek.

        /  
     3. PeterPC

      “Ook een heleboel gemeentes hebben hiervoor gewaarschuwd, maar niet Amstelveen.”

      Dat kun je vast wel hard maken.

      Dan kun je alles wel wat met de zorg te maken heeft er wel bij slepen, maar het een heeft niks met het ander te maken.

        /  
     4. Zoostje

      Dan hadden ‘onze’ volksvertegenwoordigers toch een halt moet toeroepen? Maar die lui zitten er ook slechts voor een jaar of 2, kennen de dossiers niet of nauwelijks en verdwijnen dan weer voor hun nieuwe lucratieve baantjes? Een proefjaar? Terwijl de Raad van State al had aangegeven dit gaat fout? En de gemeente Amstelveen die daar zich niets aan gelegen hield? Die had nl ook ff op de rem kunnen trappen. Nee ons wethoudertje ging er in mee, dus niks politiek den Haag…politiek Amstelveen.

        /  
     5. Johan Bos

      Mag ik er op wijzen dat toen de zorg over de schutting bij de gemeente werd gegooid wethouder Koops (ChristenUnie) nog verantwoordelijk was voor Zorg?

        /  
     6. Frank

      @pc ” Dat kun je vast wel hard maken” . Wel eens van Google gehoord? Ook zegt eigenlijk Johan het al door te vermelden dat Koops de verantwoordelijke was. En of het protest aantekenen iets uit had gemaakt? In de praktijk niet, maar moreel wel.
      @Johan Formeel was Koops de verantwoordelijke. Met een 1 mansfractie ,maar dat vergeet je maar even te vermelden. En met hoeveel zat Raat in het college en de raad?

        /  
     7. Johan Bos

      In B&W had iedere coalitiepartij 1 zetel. Koops stemde in B&W tegen als zij principieel tegen was (zoals over koopzondag).

        /  
     8. Robert van Waning

      Frank, je basht Raat toch niet? Dat vinden zijn kritiekloze fans niet goed en je dwingt Johan Bos om Raat dan weer te gaan verdedigen.

        /  
     9. Johan Bos

      Waarom antwoordt u mij? Uw overtuiging omtrent mijn partijdigheid is onverwoestbaar. Dat zal bik een uiterst selectieve lezen altijd zo blijven. Zullen we nu stoppen met dit geleuter?

        /  
     10. PeterPC

      @Frank, ok je kunt het niet hard maken. Zeg dat dan en ga niet over Google zeuren.

        /  
     11. Frank

      PC wil zeker dat ik tegemoet kom aan zijn luiheid. Dacht het even van niet. Jouw aanname past gewoon weer in het alles zonder kritiek aannemen wat betreft het beleid van Raat. Zo verword je wel tot je tegenpool rvw, die alles van Raat per definitie waardeloos vindt en jij alles heilig.

        /  
     12. Johan Bos

      Jij leest wat ik schrijf kennelijk ook selectief…

        /  
     13. Robert van Waning

      JB, ik reageerde op Franks bashing van Raat, niet op uw verdediging van hem. Uw reactie staat chronologisch verkeerd.

        /  
    2. Zoostje

     Dus? Waar is dat geld gebleven wat niet is en was geoormerkt, maar wel is toebedeeld aan de gemeente Amstelveen voor zorg? Leg jij dat dan maar eens uit.Waar is dat geld tbv de zorg gebleven en waar is dat overschot aan armoedegeld van vorig jaar gebleven? Wie gaat daar over? Juist…..

       /   Beantwoorden  / 
  3. Zoostje

   Frank Bikker, heb jij een link naar al die onderzochte en uitgezochte zaken? Of is dat doofpotgedruis? Omdat er niemand meer onderzoek doet naar het functioneren van ambtenaren en wethouders? Er ook geen pers meer is die zich eens grondig in de zaken verdiept? Wat denk jij?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    De enige in Amstelveen die nog wel eens iets durft te zeggen is Johan Bos. Een leuke site is Follow the money, maar daar moet je nu ook voor betalen, dacht ik. Soms Krapuul, maar daarbij vergeleken is de SP soms net de VVD. Die gaan me te ver. En gewoon allerlei termen als corrupte ambtenaren, foute politici enz. intypen. Vind je vaak hele leuke zaken van links naar rechts. Ik weet dat je hem kan schieten maar PC is daar een ster in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     “Ik weet dat je hem kan schieten maar PC is daar een ster in.”

     Ik zijn maar weinig dingen waar ik geen ster in ben Frank. Maar even zo goed bedankt.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Zoostje

     De Linkjes van PC bekijk ik niet, nooit meegekregen wat hij mij heeft toegestuurd? Allerlei lijken in een grot of zoiets, vond hij leuk.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Zoostje

  Wie is ook al weer alhier de wethouder Zorg? Met al zijn credieten in het algemene reserve potje, waar dalijk weer dat Poelbadje uit wordt gefinancierd? Tbv al die zielepoten die het wethoudertje niet weet te vinden????

    /   Beantwoorden  / 
 3. Zoostje

  En is diezelfde wethouder Zorg ook niet wethouder Financien? Hoe dubbel kan je het pakken? Maar de burgemeester alhier, weliswaar ongekozen, hoor of zie je niet.
  Dubieus allemaal.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Hoe dan ook, de grote schuld van deze onrechtvaardigheden ligt bij staatssecretaris Van Rijn, de regeringspartijen VVD en PvdA en een paar oppositiepartijen. Gelukkig worden tal van genomen maatregelen van die mislukte club teruggedraaid, alhoewel de kosten daarvan wel veel hoger liggen dan de besparingen die ze ermee dachten te bereiken. Daar mogen wij met z’n allen dan voor opdraaien. Komend voorjaar de kans om deze regering weg te sturen, maar of dat ook gaat gebeuren….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   @Rotary, jij weet het van je vrouw, ik heb het aan den lijve ondervonden.Laat mensen lekker in hun eigen stront ten onder gaan. Pis is tot daar aan toe.
   Ja, ja mensen iedereen wordt ouder en wie wil tzt in zijn/haar eigen urine liggen???? Pc waarschijnlijk hahahahahahahaha….

     /   Beantwoorden  / 
  2. Zoostje

   Van Rijn? Klopt, maar die man is de weg kwijt.Dat beseft hij nog niet. Maar iedere gemeente die met dat beleid akkoord gaat is een gemeente teveel.In Amstelveen is helaas de wethouder zorg volgend aan het beleid van Den Haag en dus een zielig denkend fenomeen.Raat is meer bezig met bunkers dan met inwoners, volgt liever het den Haagbeleid dan zelf nadenken.Is meer bezig met amstelveen op de kaartzetten dan met inwoners. Burgemeester t Veld daar hoor je nooit iets over/van. Die is slechts bezig met buitenlandreisjes. Met in haar kielzog Veeningen, van dat badje en die drol. Deze club onrendabelen worden idd wat mij betreft in maart 2017 weggestemd.Ik kan niet wachten! En die Raat mag vervolgens zijn nederlaag accepteren. Aan dictatoren met dikke ik mentaliteit heeft men niks. Hoe is het mogelijk dat die man werkelijk alle portefeuilles heeft. En ook nog eens altijd en eeuwig wordt geciteerd?

     /   Beantwoorden  / 
   1. gerben

    Van Rijn is een ervaringsdeskundige.
    En ik heb medelijden met Johan Bos. Alle lezers hebben nu gereageerd op de column.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     @gerben. Dat vond zijn vader ook, zullen we maar zeggen. Ga jij nu maar weer hutten bouwen in de Bovenkerkerpolder.

       /   Beantwoorden  / 
     1. gerben

      Huttenbouw in de Bovenkerkerpolder, prima. Ultra nu, met groen, water, zorg en wat niet al.
      De energie van het bestuur nu weg naar poelbad, bunker, jazz en wat niet al.
      En burgers mailen onderwijl ongans via dit afgaande medium.

        /  
     2. Frank

      Ach je mag ook een kartonnen doos nemen hoor. O ja heb je het nu eigenlijk óver je eigen afgang opmerkingen of over de mensen alhier? Dat is zeker dat de reden dat jij ook reageert.

        /  
     3. gerben

      Laulierkerslaan plots op slot?

        /  
    2. Rotary-vriendje

     Alle Gerbens die ik tot nu toe mee heb gemaakt, hebben allemaal dezelfde verongelijkte toon. Zou het in de naam zitten :-)

       /   Beantwoorden  / 
     1. gerben

      Ja, sterke naam.

        /  
     2. Frank

      Ik ken die naam alleen maar als díe mislukte lolbroek uit de Kamelenboekjes, die ik als jochie las.

        /  
     3. KGB

      SP-PVV staat ligt op de loer.

        /  
 5. Rotary-vriendje

  Nee, nee, nee mensen. Wat een zure reacties weer. Binnen de zorg in dit beschaafde Amstelveen is zelfs budgettaire ruimte. Dus kom nou niet aan dat er beknibbeld wordt op zorg. Dat is klare nonsens. Johan Bos verwoordt het ook; er wordt niet bezuinigd op de zorg. Het gaat toch goed in Amstelveen ? Iedereen krijgt de zorg die hij nodig heeft. Lig je een halve nacht in je pisluier op de grond. Dan wordt je de volgende dag keurig verschoond. Zo doen wij dat in Amstelveen. Wat een zuurheid weer hier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik zei niet dat er niet bezuinigd wordt op zorg, dat is een landelijk verschijnsel. Wel wordt in Amstelveen op alle mogelijke manieren gepoogd mensen die niet bekend zijn naar de beschikbare regelingen te krijgen. Of dat lukt, is de vraag. De gemeente heeft boetes opgelegd en contacten met instanties verbroken die er een potje van maakten. Maar ik weet, anders dan kennelijk andere inwoners, ook niet hoe het moet. Alle particuliere instanties eruit gooien en als lokale overheid alles zelf regelen? Ik besef dat voor sommige partijen overheden niet groot genoeg kunnen zijn en alle taken naar zich toe trekken. Dat heeft zowel na- als voordelen. Het wordt tijd dat mensen die het uitermate beter weten dan ik zich in de gemeenteraad manifesteren…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Is daar dan niet een taak voor die gemeente om mensen attent te maken op voorzieningen? Of gaat het deze gemeente er slechts om mensen juist niet te benaderen.Ik denk het laatste.Mensen, inwoners moeten vooral niet gekend worden. Ik heb werkelijk nog nooit iets van die Raat gehoord. Terwijl ik toch als allerarmsten moet worden aangeduid. Deze wethouder doet zijn zaakjes niet goed. En verhult zich achter den Haagbeleid.Wat niet weet wat niet deert. VVD, eigen schuld dikke bult. Even pech? Ook eigen schuld. En de wijkverpleging kan zijn lijken opruimen, wist hij ook niks van he?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     U bezoekt kennelijk nooit een vergadering van de gemeenteraad en weet dus niet welke moties er al (unaniem) zijn aangenomen om mensen op alle mogelijke manieren attent te maken op de voorzieningen. Nu komt er weer een op ouderen gerichte campagne aan. Ik denk niet dat het in uw ogen ooit voldoende zal zijn en ook niet dat alle minima en ouderen etc. worden bereikt. Het is werkelijk een vrij idiote beschuldiging te zeggen dat men die mensen juist niet wil opsporen, maar ik vrees dat u in blinde woede daarbij blijft. Unaniem werd destijds ook het zwartboek van de SP aangenomen. Maar ik denk dat elke discussie zinloos is, omdat uw standpunt vast staat en blijft staan. Nou ja, ik zal wel weer van partijdigheid worden beschuldigd, al is het met negen partijen in de raad die unaniem het zoeken naar de door u bedoelde minderheden wensen wel lastig aan te geven bij welke partij ik dan hoor…

       /   Beantwoorden  / 
    2. Frank

     @zoostje. Nou Zoostje , je benadrukt altijd wel dat jij eigenlijk zeer zielig bent, maar iedereen heeft bijna nog wel wat mogelijkheden, ook jij!
     @Johan. Je weet toch ook wel dat 99% van die campagnes nooit de doelgroepen bereiken en zeker ouderen die halfdementerend zijn of gehandicapt zijn. Het wordt de mensen ook tegen gemaakt door alle bureaucratie die er meestal mee samen hangt. Ze kunnen het niet overzien, snappen het niet en haken vervolgens af of ze zien vaak niet dat ze een probleem hebben.
     Daarom is dat beleid van Den Haag van langer “zelfstandig ” blijven wonen een farce ,idem dito de “participatiemaatschappij”. Daar heb ik de gemeenteraad nooit raadbreed een motie over zien opstellen om Den Haag daar over in te lichten. Dat wil oa Kees Noomen ook niet, want die vindt de zorgkosten al te veel oplopen, want hij betaalt al 70% . Ik wou dat ik dat mocht betalen, want dan had ik ook zijn inkomen.
     En Johan , jij had het over dat zwartboek van de SP. Hoeveel jaar is dat al weer niet geleden. Ik denk dat men met huidige systeem meer een zwarte Wikipedia kan maken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      De campagnes worden niet alleen via de publieke (ook social) media gevoerd, maar ook via brieven en mails aan minima, die bekend zijn, met het verzoek ook adressen door te geven van anderen. En talloze andere manieren. Maar als jij een aanvullende of betere suggestie hebt: laat het de gemeente (vooral Raat) weten. Aan gelul in de ruimte over hoe slecht het gaat, hebben we niet zoveel. Ik weet dat in de gemeenteraad (waar ik nooit iemand zie van degenen die op deze site hun gal spuwen) herhaaldelijk suggesties worden gedaan (en overgenomen door B&W) om bureaucratie te mijden. Voor wat je de regering verwijt, moet je niet lokaal schuldigen zoeken. Zwartboek van de SP is anderhalf jaar geleden. Voor sommigen kan de gemeente – zeker Herbert Raat – nooit iets goed doen. Ik ben geen VVD-stemmer (vindt trouwens heel de politiek onbetrouwbaar) maar vind dat verwijten naar alle partijen in elk geval aan minimale eisen van eerlijkheid moeten voldoen.

        /  
     2. Rotary-vriendje

      Okay Johan, ik waardeer zeker je positieve toon. En Amstelveen is best een prima gemeente. En ik wil ook nog zover gaan dat ik mezelf best tot de zuurpruimen wil rekenen. MAAR dat Zwartboek is er niet voor niets. Je kunt niet blijven beweren dat – niet bewust – ook de gemeente er af en toe een potje van maakt. En dat mag niet benoemd worden ? Zuurpruim of geen zuurpruim, wethouders zitten er niet om bloemen in ontvangst te nemen. Als je in het openbaar bestuur zit weet je dat je voor 90% beoordeeld wordt op wat je niet goed doet. Zo werkt dat nou eenmaal.

        /  
     3. Johan Bos

      Ik denk eerlijk gezegd dat Amstelveen het in vergelijking met veel andere gemeenten niet absoluut bar slecht doet, ook al zeggen sommigen iets anders. Mijn voorbeeld kwam uit Amsterdam, maar ik zeg niet dat het in Amstelveen niet kan gebeuren. Natuurlijk mag je het noemen als wethouders er een potje van maken, maar de vraag is of zij daar elk individueel geval een bewijs van is. Zij betreuren dat net zo goed als jij. En ik denk dat, wie er ook zat, er altijd iets mis kan gaan. Dat is nu eenmaal niet partijgebonden…Al besef ik dat sommigen daar anders over denken.

        /  
     4. Frank

      Laat ik het nader preciseren. Over contacten met de minima weet ik niets, maar met ouderen wel. Toen ik dit probleem voorlegde aan mijn huisarts, mijn vader had dezelfde, zei hij: Wist je dat dan niet? Nee dus, toen niet. Vervolgens contact opgenomen met een consulent, die langskwam en een berg suggesties en folders achterliet. Toen kwamen de voorzieningen, die kwamen uit de WMOpot, die waren voor de verzekering en die waren privé. Voordat ik dat had uitgezocht en de formulieren had ingevuld waren we ook weer weken verder. Daarna weer wachten op toestemming&controle aan huis en daarna weer wachten op toelevering. Het heeft wel een half jaar geduurd. Zo heeft hij nog anderhalf jaar thuis aangemodderd, voordat hij zelf zei: Ik wil naar het bejaardenhuis. Ondertussen was hij naar een andere huisarts gegaan, die toen doodleuk zei Nou meneer, dat had u al jaren geleden gekund, maar over 3 maanden zit u er. Dat heeft nog 9 maanden geduurd. Daar is ie na anderhalf jaar gestorven. De laatste jaren kwam ik er 3 tot 4 keer per week. Hij werd geholpen door diverse buren, door mij , een vrijwilliger, maar eigenlijk was het voor hem waardeloos.

      Fijn hè die participatiemaatschappij. Het enige is dan wat ik verwacht van een gemeente is erkenning van deze rotzooi, die nog alleen maar erger is geworden en niet alleen maar roepen om vrijwilligers die hun best doen, maar ook niet meer. Dat is ook de reden van mijn irritatie als ze het hebben over: De raming was blijkbaar te groot en we hebben het overschot in de algemene reserve, waar het uit beeld gaat, gestopt.

        /  
     5. Johan Bos

      De participatiemaatschappij is niet lokaal uitgevonden en ik baal er van. Anderzijds: Onder Joop den Uil moest alles, naar goed marxistisch voorbeeld, alles wat tot dan toe door kerken, particuliere verenigingen etc werd gedaan plotseling professioneel worden. Dan schiep banen namelijk. Totdat de collectieve sector uit zijn voegen barstte, de kosten niet meer vielen op te hoesten en de inkomsten minder werden. En toen moest alles weer door vrijwilligers worden opgeknapt. Beetje zoals vroeger, maar men is daar inmiddels niet eer aan gewend.

        /  
     6. Robert van Waning

      De raming was helemaal niet te groot. Wie durft – gezien de trieste verhalen en ‘tragische ervaringen’ (Johan Bos) – die onzin nog in alle ernst te beweren?

      “We hebben het overschot in de algemene reserve gestopt, waar het uit beeld gaat,” schrijft Frank doodleuk.

      Toen ik Johan Bos hierover een vraag stelde, noemde hij dat ‘onzin’ en de Raats knokploeg liet zich ook niet onbetuigd.

      Zo wordt het publieke debat in Amstelveen gevoerd en de lokale politiek vindt dat wel prima.

        /  
     7. Johan Bos

      De tragische ervaringen betroffen dik betaalde bedrijven, die overigens soms door de gemeente – als die daar zeggenschap over heeft – de laan uit worden gestuurd. Verder een geval in het walhalla Amsterdam…

        /  
   2. Rotary-vriendje

    Mijn reactie was deels ironisch bedoeld, dat begreep jij ook wel. Het gaat helemaal niet zo heel slecht in Amstelveen. Echter, je moet altijd een soort druk op de ketel houden.

    Je opmerking dat voor sommigen de overheidsbemoeienis niet ver genoeg kan gaan daar kan ik niet veel mee. We mogen toch vaststellen dat het na 40 jaar ploeteren wel eens duidelijk wordt wat wél en wat niet aan de markt overgelaten kan worden. Volgens mij is daar niet zoveel ‘links’ of ‘rechts’ aan.

    Veel liberalen denken volgens mij dat linksmenschen – zoals ik – altijd en overal tegen marktwerking zijn. In mijn geval is dat totaal niet waar. Je moet alleen lering trekken uit hoe zaken lopen.

    En als iedereen die een mening heeft maar in de gemeenteraad moet gaan zitten, dat vind ik zulke onzin die ik wel vaker. De gemeenteraad is niet de enige plek waar gediscussieerd wordt. Politici moeten het juist toejuichen dat ‘gewone’ mensen zit op dit soort fora laten horen. Ze zouden er juist kennis van moeten nemen en er hun voordeel mee doen. Bemoei ik me met de politiek, krijg ik weer te horen dat het ergens anders moet. Ik begrijp dat echt niet !

    Enneh.. Johan, jij moet het toch zeker niet vervelend vinden dat ik hier aan het ‘klikken’ ben?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   De gemeenteraad is niet de enige plek om vragen te stellen, kritiek te uiten of complimenten te geven. Gelukkig maar want anders zou slechts een beperkt aantal burgers blijk kunnen geven van hun betrokkenheid.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Ah, jij zegt het ook. Ik had je comment nog niet gelezen.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  “Ik geef de overheid en politiek niet de schuld van hun onvermogen iets te verbeteren,” schrijft Johan Bos. Merkwaardige uitspraak. Als niemand schuldig of op zijn minst verantwoordelijk is, dan gaat er ook niets veranderen.

  In onze maatschappij draait alles om publieke verantwoording voor de manier waarop het democratische mandaat wordt vervuld. De pers vervult een belangrijke functie bij het signaleren van misstanden en het kritisch bevragen van de verantwoordelijken.

  “Maar dat geld van de zorg voor andere dingen is gebruikt, is niet aan te tonen,” schrijft JB. Dat begrijp ik ook niet. Die zorggelden zijn toch juist níet geoormerkt om ze aan andere dingen te kunnen uitgeven? Accountants kunnen toch uitrekenen waaraan méér geld is uitgegeven dan begroot en hoe dat extra geld beschikbaar kwam?

  “Als er minder royaal was begroot, zou er geen ‘zorggeld’ over zijn toch?, schrijft JB. Ja, hallo! Waarop was die te ruime begroting gebaseerd? En was die begroting echt te ruim? Is er niet gewoon te veel bespaard?

  Ik weet niets van de zorg, maar als leek ga je dingen afvragen als voor de hand liggende vragen niet worden gesteld of niet worden beantwoord.

  Wie wordt hier uit de wind gehouden?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Kortom: Ik doe het weer verkeerd, ben partijdig enzovoort. Weet ik allang. Van u geleerd. Het wordt echt tijd dat u zelf de touwtjes in dit ondemocratische stadje in handen neemt. Wat dacht u van een coup?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Wat een zielige reactie, beetje slachtoffer spelen?

      /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Op onzin kun je alleen met onzin reageren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   U schreef: “Ik geef de overheid en politiek niet de schuld van hun onvermogen iets te verbeteren. ”

   Begrjjpt u dat ik dat niet begrijp?

   Bedoelt u dat er geen oorzaak is van wat er nu fout gaat in de zorg en dat niemand daarvoor verantwoordelijk is?

   Waar moeten de gewenste en noodzakelijke verbeteringen dan vandaan komen en is (alweer) niemand daarvoor verantwoordelijk?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    ‘Begrijpt u dat ik dat niet begrijp? ‘ Nee, ben ik te stom voor, zoals u zo langzamerhand wel weet. U zoekt het falen altijd lokaal. Los daarvan ben ik blij de beslissingen (allemaal fout volgens u natuurlijk) niet te hoeven nemen. Ik ben nu eenmaal niet zo geniaal als u. Ik zei het al eerder: Hoog tijd dat u het bewind gaat voeren. Wel de media muilkorven dan natuurlijk, want die hebt u dan niet meer nodig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Onze regering @ Johan Bos, wil dat wij allemaal lokaal worden.Want zoveel democratischer.De gemeente dient het algemeen belang, maar deze gemeente dient niemand. Wil niks weten en is niet transparant maar schimmig.Deze gemeente heeft niets met haar inwoners, int en deelt boetes uit, maar beseft niet dat hun salaris wordt betaald uit de algemene middelen. Deze gemeente is Raat, want niemand anders, zelfs de burgemeester niet hoor je ooit. Raat is het topje van de ijsberg.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank Bikker

      Helaas heeft de meerderheid van de Amstelveners toch voor Raat gekozen. Zo schijnt het te gaan in een democratie. Dat is maar goed ook anders heb je een kapitalistisch/ socialistische dictatuur en dat is allebei prut.

        /  
   2. Robert van Waning

    U schreef: “Het wordt tijd dat de politiek niet langer vrolijk blijft zeggen dat er zoveel goed gaat. In de zorg, zeker als het ouderen betreft, gaat heel weinig goed. Er is ook een massa stille armoede, die kennelijk niet doordringt tot overheid en politiek. ”

    U heeft het hier over de lokale overheid en politiek. Is het wel of niet hun schuld dat de door u gesignaleerde ellende niet tot hen doordringt?

    U schreef in uw reactie van 10 augustus 2016 at 19:29: “[Voor die zorgtaken] is toen een bedrag geraamd en dat bleek te ruim, zodat er wat die raming betreft geld overbleef.”

    Hoe rijmt u de (door u beschreven) tekort schietende zorg met het overhouden van geld en met uw stelling dat lokale bestuurders daaraan dan niets kunnen doen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. slimpie

     Zeg RvW, dit is een colomn. Dus een mening! Jij houdt je nu ook weer meer bezig met uitdraaien van een poot bij Raat en Bos dan met de verpaupering van de ouderen en gehandicaptenzorg. Naar mijn mening ontstijgt dit belangrijke onderwerp toch de persoontjes Johan Bos en Robert van Waning. Uiteindelijk wil je gewoon weer Raat bashen, want dat hele onderwerp interesseert je geen zier.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robbie

      Juist.

        /  
    2. Robert van Waning

     Waarmee mijn relevante vragen weer bedolven zijn onder persoonsgerichte beschuldigingen die niets met Amstelveen te maken hebben (en dus niet worden beantwoord). Dat is hier de gebruikelijke gang van zaken.

     @Slimpy, dit forum is bedoeld voor een uitwisseling van meningen (die best mogen botsen).

       /   Beantwoorden  / 
 7. frank bikker

  Even heel iets anders. Ik denk dat de ouderwetse verzorgingshuizen gewoon weer terug moeten komen. Daar was men redelijk in staat om lichtdementerende/ bedlegerige cliënten zorg op maat te geven. Daar ging ook wel het één en ander mis, maar niet zoals het nu gaat.

  Het nieuwe systeem brengt namelijk op andere vlakken meer kosten met zich mee. Ik noem meer ziekenhuisopnames, vanwege vallen, uitdrogingsverschijnselen, ondervoeding enz. , nog minder doorstroming op de soc. woningbouwvoorraad, meer werk voor huishoudelijke hulpen, meer werk voor verplegenden aan huis( tillen moeten ze met ze 2′n doen, in tehuis is een tillift), allerlei aanpassingen in huizen die door de WMO/ verzekering betaald worden die standaard aanwezig zijn in tehuizen en die er nu uitgesloopt worden zo gauw de bewoner vertrekt enz. enz.

  En dan heb ik het nog niet over de immateriële zaken gehad, waar in een verzorgingshuis toch ook aandacht aan werd besteed, zoals sociale contacten, amusement, hobbyclubjes, feestdagen enz.

  Men heeft nu eenmaal besloten dat er bezuinigd moest worden op gezondheidszorg, maar ik moet zeggen dat juist de meest weerlozen het slachtoffer zijn geworden, terwijl er nu ook mogelijkheden zijn voor de supergezonden onder ons om je veel lager te verzekeren of wat het berekende gezonde echtpaar met kinderen doet. Eén verzekert zich hoog. Daarbij worden de kinderen ingeschreven en een ander neemt de basisverzekering. Ik vraag me af of kinderen gratis meeverzekerd moeten zijn? Maar wie ben ik?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Matthijs

  U vindt dat Raat teveel wordt geciteerd, maar zonder die citaten kon u toch niet weten wat hij allemaal verkeerd doet? Nou ja, u wel natuurlijk, want hij zit per definitie bij de verkeerde partij en tegen die achtergrond beoordeelt u kennelijk alles wat hij doet, zonder zich in zijn complete job te verdiepen. Hij doet niks goed en kan dat ook niet, want hoort niet bij de SP. Toch?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Van welke partij is de hr.Raat dan lid en uit wiens koker kwam o.a. het plan voor deze bezuinigingen? Je zou dan toch mogen zeggen dat hij het er dan toch mee eens is in grote lijnen. En natuurlijk wordt hij ook gedwongen tot bepaalde zaken vanuit Den Haag, waar hij het persoonlijk niet mee eens zal zijn, maar dat geldt voor elke bestuurder van welke politieke signatuur dan ook.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Zoostje

  Zielige Matthijs of moet ik Petertje zeggen….u weet niks van mij en niks van mijn politieke bestaan. U roept maar wat en het is een giller. Wethouder Raat is in deze gemeente een veel geciteerd man, maar hij domineert dan ook alhier de politiek met al zijn disciplines. Dat hoort al niet, laat staan dat zo iemand ook nog eens de dienst uitmaakt. We hebben hier een ongekozen CDA burgemeester, maar zij is altijd weg en geeft blijkbaar het roer over aan haar billenknaapje de heer Raat, die over alles gaat en zelfs de lijken hier gewonden in Amstelveen niet kent. Daar hoor je de wethouder Zorg nooit over. Ik ben dus ook niet onder de indruk van uw bijdrage. En idd, de pers alhier informeert niet meer, is er ook niet meer. Die citeert slechts.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jan Demming

  Beste Johan,
  Zou jij ervoor willen zorgen dat ik over dit onderwerp geen reacties meer krijg voorgeschoteld? Het gaat al lang niet meer over jouw column en in onderlinge ruzies ben ik niet of nauwelijks geinteresseerd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Theo

   Jan, je hoeft niet te kijken. De pers moet het hebben van conflict en het aanjagen ervan. En mogelijk is dat ergens goed voor.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan Demming

    Natuurlijk, maar mijn in-box raakt telkens hartstikke vol.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Theo

     Advies: het apparaat uitzetten.
     Geen in of ex box meer.
     En dan gaat een wereld vol onbegrip voor je open.

       /   Beantwoorden  / 
 11. Frank

  Nou Jan 1 persoon werkt nu eenmaal altijd mijn irritatie op, omdat dit,geval altijd alles naar zich toe probeert te trekken ongeacht het onderwerp.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Frank, wat trek ik naar mij toe in mijn reactie? Die luidde:

   “U schreef: “Het wordt tijd dat de politiek niet langer vrolijk blijft zeggen dat er zoveel goed gaat. In de zorg, zeker als het ouderen betreft, gaat heel weinig goed. Er is ook een massa stille armoede, die kennelijk niet doordringt tot overheid en politiek. ”

   U heeft het hier over de lokale overheid en politiek. Is het wel of niet hun schuld dat de door u gesignaleerde ellende niet tot hen doordringt?

   U schreef in uw reactie van 10 augustus 2016 at 19:29: “[Voor die zorgtaken] is toen een bedrag geraamd en dat bleek te ruim, zodat er wat die raming betreft geld overbleef.”

   Hoe rijmt u de (door u beschreven) tekort schietende zorg met het overhouden van geld en met uw stelling dat lokale bestuurders daaraan dan niets kunnen doen?”

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Omdat er nu eenmaal meer partijen dan alleen de gemeente bij zorg betrokken zijn. Maar wat u betreft is het uiteraard een zaak van de lokale overheid (die niet eens om de extra taken heeft gevraagd) en die doet het uiteraard in uw ogen verkeerd. Ik constateerde dat het in de zorg niet goed gaat, maar weet niet zeker – zoals u – dat alleen de gemeente, c.q. de heer Raat (iemand anders kent u niet om uw gif op te richten) er een taak in heeft. Als ik het over politiek heb, kijk ik wel eens wat verder dan Amstelveen, c.q. het Stadshart.

      /   Beantwoorden  / 
 12. Matthijs

  Waarom noemt u mij Petertje? Zo heet ik echt niet, maar etiketten plakken is u kennelijk niet vreemd. Roept u ook niet wat, zonder zich in de lokale politiek en het bestuur te hebben verdiept?

    /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  JB, op 11/8 om 19:00u schreef u aan Frank Bikker: “Daarom is er hier nogal ruim begroot, met het gevolg dat nu iedereen brult dat er zorggeld naar andere doelen is gegaan.”

  Ook in uw reactie van 10/8 om 19:29u schreef u dat voor de zorgtaken een te ruim bedrag was geraamd, “zodat er wat die raming betreft geld overbleef”.

  In uw column heeft u het over tragische ervaringen in uw eigen buurt. Ook lokaal dus; niks landelijk.

  Waarom geeft u dan geen atwoord op mijn vraag hoe die lokaal tekort schietende zorg te rijmen valt met het lokaal overhouden van geld en met uw stelling dat lokale bestuurders daaraan dan niets kunnen doen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Landelijke besluiten treffen nu eenmaal ook Amstelveners. Of zijn belastingen, zorgpremies, pensioenen enzovoort lokale zaken? De gemeente werkt op sommige punten met bedrijven. die zij soms overigens de laan uitstuurt en/of zwaar beboet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    @JB Pardon, door het nieuwe beleid uit Den Haag bepaalt een gemeente ook veel meer wie wel of niet in aanmerking komt voor bepaalde vormen van zorg, maw men kan nu een gemeente er ook meer op aanspreken, als er iets mis gaat. Je hebt nu zelfs misstanden in bepaalde gemeenten die bedrijven een bonus geven als ze de zorg bij hun cliënten weten te verminderen. Andere gemeenten hebben botweg de huishoudelijke zorg afgeschaft. Het blijft dus helemaal onder de radar wat elke gemeente nu precies doet met de zorggelden . Dat geldt dus ook voor Amstelveen. Ik weet alleen van bevriende mensen uit het zorgcircuit, dat zij de indruk hebben ,dat men op dit moment veel meer cliënten thuis dood aantreffen, medicijvergiftiging /tegendeel of gevallen enz. dan een paar jaar geleden. De hr. Bos had het er over dat men vroeger ook veel meer de zaakjes zelf regelde. Dat klopt, maar er is wel wat veranderd. De mensen worden ouder en de vrouwen zijn gaan werken en die deden het vroeger. De hr. Bos (sarcastisch gezegd), de mensen moeten maar eerder dood en de vrouwen weer aan het aanrecht! Ja als je dat wil.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Ik stop met deze discussie. Men begrijpt mij verkeerd, wil mij niet begrijpen of ik ben niet in staat het uit te leggen. Dat het in de zorg allemaal prima gaat heb ik niet gezegd, dacht ik. Maar dat de gemeente het daarbij graag wil laten en totaal niets doet op krepeer gevallen op te sporen is een standpunt van sommigen waarvan ik de juistheid betwijfel. Overigens komen de klachten kennelijk niet verder dan deze site, want ik heb niet de indruk dat de politiek – zelfs de eigen partij – nu door de klagers wordt bestormd…

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      ” nu door klagers worden bestormd”. Tja, daar heb je misschien een punt. Misschien reden voor een nieuw zwartboek en alsjeblieft niet enkel op,initiatief van de SP . Er zijn heus wel meer partijen die er min of meer hetzelfde over denken.

        /  
     2. Johan Bos

      Je kunt makkelijker vertellen wat er mis gaat (doe ik zelf ook aan mee, heef ik toe) dan oplossingen aandragen. In die zin zou het mij deugd doen als aan een zwartboek ook een ‘witboek’ was gekoppeld. Maar dat laatste is lastiger….

        /  
     3. Zoostje

      [email protected] Bos, u sluit discussies als men het niet eens is over de te varen koers van de VVD, in deze gemeente is dat de heer Raat, die u overal bijhaalt.Want waar zijn de overige 3 wethouders? Daar meldt u nauwelijks iets over. En…..waar moet men klagen? Er is toch geen pers meer? Enige ‘ onafhankelijkheid’ is er niet meer. Dus meneer Bos, klaag niet tkv uw reaguurders maar tbv uw inwoners en sluis dat door in denkwijze naar die net van 8 weken reces terugekerende Amstelveense en Landelijke politieke nitwits.

        /  
     4. Johan Bos

      Ach, ik laat die beschuldiging graag aan u. Kennelijk door een bepaalde politieke bril kijkend. De portefeuille verdeling van de wethouders staat gewoon op de gemeentelijke site. Valt mij een beetje tegen dat u dat kennelijk niet weet en ook de ‘klaaglijnen’ niet kent. Even bij uw eigen SP informeren anders. Of klaag u alleen in de pers?

        /  
     5. Zoostje

      Waarom moet men u begrijpen heer Bos? U zou eens uw best moeten doen reaguurders te begrijpen. U beheert dit blog. En u wil discussies sluiten omdat ze niet in uw straatje passen. U beheert dit blog, wat constant over uw heer Raat gaat. Mag, maar wees dan ook eerlijk. U bent gewoon een hardcore VVD-er en dat mag. Maar anderen zijn dat niet! Ga gewoon een VVD blog starten! Daar zult u rust en gelijkgestemden aantreffen!

        /  
     6. Johan Bos

      Nou, ik ben kennelijk niet de enige die soms reaguurders niet begrijpt. Overigens hoef ik niet over alle meningen een oordeel te hebben en te ventileren toch? Welke discussie heb ik gesloten? Ik vraag soms alleen het een beetje bij het onderwerp en Amstelveen te houden, maar heb niet de indruk dat u dat hebt ontdekt. Dat ik een hardcore VVD-er ben, zal de VVD verbazen. Maar – zoals ik al eerder zei – ik ben in de loop der decennia als partijloze niet-stemmer voor van ultra links tot ultra rechts gehouden. Dat wil ik graag zo houden. Maar goed, u weet het beter dan ikzelf dus. Kunnen we nu weer terug naar het onderwerp, c.q. Amstelveen? Op het gevaar af in uw ogen de discussie naar mij toe te trekken, zegt ik dat maar even….

        /  
   2. Robert van Waning

    “Het blijft dus helemaal onder de radar wat elke gemeente nu precies doet met de zorggelden . Dat geldt dus ook voor Amstelveen,” schrijft Frank.

    Heel juist.

    En als er geld overblijft op een ‘te ruime begroting’(?), dan krijgt de verantwoordelijke bestuurder complimenten voor zijn terugtreden als neoliberale overheid.

    Dat er mensen kreperen, ligt volgens Johan Bos aan de landelijke politiek. De lokale bestuurder kan in zijn ogen niets verkeerd doen en wee degene die daar anders over denkt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Wel eerlijk blijven . Het ligt zowel aan Den Haag als de gemeentes. En rechtsongelijkheid en de ongelijkheid van normen binnen de zorg ligt voor 200% in Den Haag. Een VVD denkt hierover nu eenmaal anders over dan een SP. En heeft dus niets te maken met de leugen van Den Haag dat de zaken lokaal efficiënter en dus goedkoper te regelen zijn, maar alles met een goede controle , die net zo goed landelijk (zie de plotselinge toestanden rondom de verpleeghuizen)kan zijn. Nu moeten alle gemeentes daar zelf zorg voor dragen. Of dat beter is?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

     Heb ik gezegd dat de lokale bestuurder niets verkeerd kan doen? Laat maar. Er is verschil tussen alles en alleen maar verkeerd doen, wat uw opvatting is, en – zoals alle mensen, met uitzondering van Van Waning – sommige dingen goed en andere dingen verkeerd te doen. Overigens was het politiek beter geweest krapper te begroten en hele sloten uit de algemene reserves te halen voor de zorg. Daar maak je meer goede sier mee…..

       /   Beantwoorden  / 
  2. Gerrit

   Als JB niet ingaat op jouw vragen is dat zijn goed recht. Dus hou eens op met dat gedram.

   Hoe vaak geef jij geen antwoord op aan jou gestelde vragen?

     /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Gerrit, ik stelde een heel normale inhoudelijke vraag over wat JB schreef in zijn column en reacties. Hij reageerde daarop met tegenaanvallen in de trant van “Ik doe het weer verkeerd”, “Wat dacht u van een coup?”, “Op onzin kun je alleen met onzin reageren”, “U zoekt het falen altijd lokaal”, “Ik ben nu eenmaal niet zo geniaal als u” en “Hoog tijd dat u het bewind gaat voeren”.

   Het is inderdaad zijn goed recht om geen antwoord te geven op mijn vraag, maar waarom besteedt hij dan wel zo veel tekst aan het ontwijken daarvan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Ik geef antwoord maar niet het door u gewenste. Tja…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     En uw reaguurders geven antwoord, maar niet de door uw gewenste.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Gerrit

      “de door uw gewenste.”

      uw?

        /  
     2. Zoostje

      Lees daar even reacties achter Gerritje, dan is PC ook weer gelukkig en kan Johan Bos weer zijn stortvloed aan taal fouten deponeren.

        /  
     3. Johan Bos

      Ik wens niks. Alleen dat men een klein beetje bij het onderwerp blijft. U wenst blijkbaar wel een bepaalde politiek gekleurde reactie. Alles wat niet voor 100% voldoet aan uw normen is blijkbaar VVD. Ook een redeneertrant.

        /  
     4. Gerrit

      Altijd de taalnazi spelen is wel leuk als je zelf geen fouten maakt.

      Wat het nog enger maakt is dat je nu over JB begint. Laf en hypocriet.

        /  
     5. Robert van Waning

      ‘Taalnazi’, ‘nog enger’. Dat is typisch PC-taal. Steeds verschillende schuilnamen, dát is pas eng. Discussieer met open vizier, zeker als je mensen persoonlijk aanvalt en beschuldigt.

        /  
 14. Robert van Waning

  JB, bestaat er een verband tussen te weinig zorg verlenen en geld overhouden op de betreffende begroting? Mijn enige wens is dat die vraag aan de verantwoordelijke bestuurders wordt gesteld en dan niet op dezelfde manier wordt afgewimpeld als u doet.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Robert van Waning

  Blijkens uw laatste reacties schreef u een oud en achterhaald verhaal, dat bovendien geen betrekking heeft op Amstelveen. Dat had uw antwoord op mijn vraag moeten zijn.

  Ik vertrouwde er ten onrechte op dat u een actuele schrijnende lokale situatie aan de kaak stelde toen u schreef:
  “Het wordt tijd dat de politiek niet langer vrolijk blijft zeggen dat er zoveel goed gaat. In de zorg, zeker als het ouderen betreft, gaat heel weinig goed. Er is ook een massa stille armoede, die kennelijk niet doordringt tot overheid en politiek.”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   ‘Een oud en achterhaald verhaal’. Kijk eens wie het zegt. Maar goed hij is dan ook iemand die mij vertelt wat ik moet antwoorden. Het toppunt van arrogantie lijkt mij bereikt. ‘De politiek’ speelt zich voor u alleen lokaal af, waarbij in uw visie uiteraard helemaal niets goed gaat, vooral door Herbert Raat. Sorry, nu lijk ik wel uw oude en achterhaalde verhaal te herkauwen…

     /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Uitzondering in uw geval. U laat anders geen kans voorbij gaan hem bij elk onderwerp op te voeren.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Ook dit kunt u niet waarmaken. Ik begin juist zelden over Raat, maar reageer natuurlijk wel op dingen die anderen over hem schrijven. De laatste keer dat ik zelf over Raat ben begonnen, was op 22 mei jl in een discussie over nachtvergunningen voor de horeca. Ik schreef toen: “Gemeentelijke handhaving vindt dankzij wethouder? Raat alleen plaats op parkeerterreinen. (Kassa!)” Dat was – zoals gewoonlijk – een terechte opmerking.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Hou nou toch op. Zolang u op deze site reageert, hebt u het al over Raat en alles wat hij fout doet, bijvoorbeeld op het gebied van handhaving in het Stadshart. Zal mij worst zijn, maar kraam niet nog meer onzin uit. n

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Over ‘zichzelf herhalen’ gesproken..

    Wat u beweert is gemakkelijk te controlen. Al mijn reacties (inclusief die door u zijn verwijderd) staan op mijn blog ‘Donqui.nl’. Zoek daar met Ctrl+f naar ‘Raat’ en kijk hoeveel keer ik over hem ben begonnen. Het zijn meestal reacties op wat u of anderen over hem schreven.

    En verder is er veel reden voor kritiek op Raat, want hij maakt als bestuurder veel fouten: A9, Stadshart, zorg, (geen) handhaving, bunker, Poenbad. En dan die constante zelfreclame..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     RvW, je hebt zo vaak hier Raat lopen bashen, dat als je dat eens niet wil doen niemand je meer gelooft. Al dat gedoe van jou werkt dus contraproductief. Eigen schuld ,dikke bult.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Gerrit

     Wat Van Waning doet heet ‘gaslighting’

     ‘gaslighting, een vorm van psychologisch misbruik waarbij een slachtoffer, op kleine of grote schaal, aan het twijfelen wordt gebracht over zijn eigen perceptie, geheugen en psychische gezondheid.’

     En dat is wat Van Waning met ons zuiver denkenden probeert te doen.

     En omdat wij zuiver zijn gaat dat niet lukken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zoostje

      Gerrit zuiver? Laat me niet lachen!

        /  
     2. Gerrit

      lachen? Met dat Quasimodo hoofd van je?

        /  
     3. Zoostje

      Hoe ziet Gerrits hoofdje eruit? @ Johan Bos, is dat een normale reactie of moet u die misschien even verwijderen? Ben benieuwd! Waarschijnlijk blijft dit staan want Bos welgevallig.

        /  
    3. Johan Bos

     ‘En verder is er veel reden voor kritiek op Raat, want hij maakt als bestuurder veel fouten: A9, Stadshart, zorg, (geen) handhaving, bunker, Poenbad. En dan die constante zelfreclame..’ Vooral daar houdt u zich mee bezig.

       /   Beantwoorden  / 
 16. Robert van Waning

  Frank en JB, wie schreef in de discussie hierboven:

  “Maar de hr Raat zal wel weer zeggen dat deze zaak tot de bodem toe uitgezocht zal worden. En dan gaan we weer vrolijk door tot de volgende zaak, die ook weer “grondig” uitgezocht zal worden.”
  En:
  “Wat je hem [Raat] wel kwalijk kunt nemen zijn de gemeentelijke bezuinigingen op de zorg,”
  En:
  “Nee ons wethoudertje ging er in mee, dus niks politiek den Haag… politiek Amstelveen.”
  En:
  “Van welke partij is de hr.Raat dan lid en uit wiens koker kwam o.a. het plan voor deze bezuinigingen?” Etc.

  Ik niet, dus. Ik ben ook hier niet één keer over Raat begonnen. Ik hdb alleen aan Frank gevraagd om Raat niet zo te bashen. Dat was natuurlijk niet serieus bedoeld

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Mag ik zeggen , nee dat mag ik natuurlijk niet, dat in deze de heer RvW volledig gelijk heeft. @Frank Bikker heeft veel kritiek op heer Raat, zie en lees zijn reacties op Amstelveenz voor wat betreft de zorg. Je moet blijkbaar in een andere gemeente wonen om de ongenuanceerde reacties te lezen en heer Johan Bos, u kunt wel weer boos worden, maar uw column was ook niet mals toch? Dat mensen daarop reageren wilt u toch? En dan dus blijkbaar weer een discussie sluiten getuigt toch van een tunnelvisie naar de VVD toe? Zielige vertoning van een journalist, die zich misschien eens moet aansluiten bij vluchtelingen die goed Nederlands moeten leren! Verwijder dit maar !!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. expat

    Heel apart, een niet inwoonster van Amstelveen die zich druk maakt over onze perikelen. Tevens een vrouw die door rvw verlaten werd, en zich dus enorm miskend voelde, gaat opeens weer slijmen met voornoemde rvw? Hoe gek kan het lopen in het leven?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Petertje expat…jouw mening heb ik schijt aan. En wat betreft meningen, sommigen hebben tunnelvisies, zeker na een liter jenever. En wie bepaalt dat wie mag reageren hier? Jij toch zeker niet @ PC.

       /   Beantwoorden  / 
     1. expat

      Ik ben expat en niet Petertje of PC. Daarnaast drink ik niet.

      En ik bepaal helemaal niet of iemand hier uit een andere plaats mag reageren. Het verbaast mij alleen. Zijn er geen politieke zaken in zuidoost die interessant zijn voor jou?

        /  
   2. Johan Bos

    Boos? Kent u mij zo goed? Ik ben me niet bewust over de onzin die hier wordt gebezigd ooit boos te zijn geworden. Ik verdedig niemand, zeker niet in de politieke arena, maar soms constateer ik blinde razernij in de richting van een partij, waardoor u mij dan weer zieligheid verwijt. Ga zo door. Wat vluchtelingen er mee te maken hebben is mij onduidelijk. Ik hoor overigens de vergalen van mijn zoon die nogal eens bij het hek in het Oostblok staat (voor BNR, VRT etc) en blijf wat hen betreft aardig op de hoogte. Hij is ook zo’n zielige journalist.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Het gaat nu even over uw eigen uitspraken.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Frank

   ” uit wiens koker dat plan van bezuinigingen. ” . Een typisch voorbeeld van een verdraaiing van de rasdraaier rvw. . Als je citeert moet je wel alles doen en geen dingen veranderen of weglaten, maar wie stinkt er weer in? Onze Zoostje! Terwijl ze eerst uitblerde dat rvw verraad pleegde door zo snel hij kon met Noomen een koffie te gaan te drinken. Vreemd allemaal hoor!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Frank, ik citeerde jouw Raat-bashing letterlijk dmv kopiëren. Kennelijk schrik jij daar nu van, want je weet dat Johan Bos daar niet van houdt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Klopt van een gedeelte en niet van alles. Je krijgt dus valse schijn, maar dat ben ik wel van je gewend.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Dame en heren, zullen we nu echt stoppen met elkaar aanvallen en terug keren naar Amstelveen en her onderwerp?

        /  
 17. Robert van Waning

  De ware Raat-basher is Frank. Nog een paar letterlijke citaten van hem:

  “Helaas heeft de meerderheid van de Amstelveners toch voor Raat gekozen.”

  “@Johan Formeel was Koops de verantwoordelijke. Met een 1 mansfractie, maar dat vergeet je te vermelden. En met hoeveel zat Raat in het college en de raad?”

  “PC wil zeker dat ik tegemoet kom aan zijn luiheid. Dacht het even van niet. Jouw aanname past gewoon weer in het alles zonder kritiek aannemen wat betreft het beleid van Raat.”

  “Van welke partij is de hr.Raat dan lid en uit wiens koker kwam o.a. het plan voor deze bezuinigingen?”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerrit

   Klopt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   “@Johan Formeel was Koops de verantwoordelijke. Met een 1 mansfractie, maar dat vergeet je te vermelden. En met hoeveel zat Raat in het college en de raad?” En? Zij was een van de vier wethouders en stemde in B&W niet tegen jaar principes.

     /   Beantwoorden  / 
 18. Frank

  Ik ben gewoon op vele vlakken politiek en qua beleid met hem oneens. Als jij dat bashen noemt. Daarnaast ben ik Zoostje die vanuit haar overtuiging R begint uit te schelden dom en ergerlijk. Probeer met argumenten te komen. Ik vat het niet persoonlijk op door processen te lopen aan spannen en nog beweren die je vervolgens verliest op alle fronten , behalve dat iemand heeft gezegd dat er naar de de querulant de hr RvW geluisterd moest worden .
  Nu begint rvw mij te bashen door allerlei uit zijn verband gehaalde citaten erbij te halen . (Waar heb je tijd en zin in).
  Nu zegt meneer rvw de man die oa zegt Joodse graven te willen ruimen ook dat hij geen antisemiet is. Hij is er 1 pur sang.
  Eigenlijk ben ik zeer vereerd dat de Jodenruimer, antisemiet,querulant , egocentrist , halve of hele Vichy aanhanger mij probeert te bashen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Ga maar weer schelden, Frank. Dat mag altijd van Johan, ook al heeft het niets met Amstelveen te maken.

   Jouw scheldwoorden slaan ook niet op mij, want je kunt ze niet waar maken aan de hand van wat ik heb geschreven of gedaan. Het is pure laster waarmee jij mij de mond probeert te snoeren. Publiek debat op z’n Amstelveens.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Wilt u mij er eindelijk buiten laten. Ik stop deze aan lager wal geraakte discussies, die niets meer met de zorg hebben te maken. Ook al noemen sommigen dat een ‘debat’

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Groot gelijk!

       /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

   @zoostje. Je lidmaatschap van SP opgezegd? Om te gillen. Raat, Noomen en PC liggen in een deuk. Heel slim. En toen? Wie heb je daar dan mee?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Frank, Zoostje heeft wel vaker iets geroepen, zoals :

    mij zien jullie hier niet meer
    PC reageer ik nooit meer op
    RvW, na zijn verraad, wilde ze ook niets meer mee te maken hebben
    jijzelf, ook afgeschreven

    Kortom het zal wel loslopen, want de ruggengraat van een naaktslak.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Slimpie

     ” ruggengraat van een naaktslak ” .hoe kom je er op? LOL.

       /   Beantwoorden  / 
 19. expat

  Zoostje is net als vele andere SP’ers drastisch van gedachten veranderd en overgelopen naar de PVV. Ook geen slechte keuze.

  Of ze gaat Herbert Raat helpen met het nemen van de juiste beslissingen.

  Wat ze ook gaat doen, ik wens haar veel succes.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Robert van Waning

  JB schreef dat hij deze ‘aan lager wal geraakte discussies’ zou stoppen en hij heeft daarna inderdaad twee van mijn reacties verwijderd, maar hij laat PC en Frank gewoon doorzieken. Zo zijn de verhoudingen op dit forum.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Pardon: Ik heb van een van tal van reaguurders teksten verwijderd. Uiteraard is dat u niet opgevallen, want u bent ook daarin selectief.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Waar zijn mijn reacties gebleven??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Weggehaald. Ik had gewaarschuwd dat ik dat zou doen als het niet meer over het onderwerp ging en neerkwam op onderling gehakketak. Deed ik ook met reacties van anderen.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Zoostje

    Mocht u die hebben verwijderd wil ik graag weten waarom.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zoostje

   Dit forum is een farce @RvW, mijn reacties staan er niet meer. Heer Bos verwijdert wat hem slechtdunkt. De rest van alle medeVVD-ers laat hij staan, hij geeft blijk van een waanzinnige antijournalistieke visie die ook al aan zijn taalgebruik duidelijk wordt. Scheldpartijen is zijn journalistiek en tunnelvisie. Zwartwit kijker en een non empatisch figuur, meer heb ik niet meer te zeggen op dit slechte forum annex columnachtige blog. Ik verlaat jullie zielige mannen, ga vooral zo door! Nog nooit zo’n slechte journalist meegemaakt! Dit wordt waarschijnlijk binnen no-time verwijderd. Succes heer Bos met uw zielige blog. Ga eens op Nederlandse les.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Nee, de heer Bos verwijderde – overeenkomstig aankondiging – reacties van iedereen die niets meer met het onderwerp hadden te maken, maar neer kwamen op onderlinge scheldpartijen. Als u dit forum een farce vindt, zullen wij u er naar ik aanneem niet meer zien. Normaals: Ik ben allerminst VVD-er, maar dat gelooft u toch niet, maar op mij scheldend zult u dat niet geloven. Stopt u nu met klagen over mij, in plaats van op het onderwerp te reageren?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   JB, op 16 augustus 2016 at 18:54 schreef u:
   “Pardon: Ik heb van een van tal van reaguurders teksten veranderd. Uiteraard is dat u niet opgevallen, want u bent ook daarin selectief.”
   Nadat ik had opgemerkt dat u geen teksten mag veranderen, heeft u ‘veranderd’ stiekem gewijzigd in ‘verwijderd’.

   U heeft een paar onwelgevallige reacties van Zoostje en van mij van ná 18:54 inderdaad verwijderd (ze zijn te lezen op donqui.nl), maar die van PC en Frank liet u staan, hoewel die ook niets met zorg of Amstelveen te maken hadden. Vriendjesjournalistiek. Dit zal u ook wel weer weghalen, want u kunt niet tegen kritiek, al levert u die zelf wel voortdurend.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Ach, een vergissing is menselijk, al maakt u die uiteraard nooit. Ik had per ongeluk veranderd geschreven. Ik had gewaarschuwd dat ik dingen zou verwijderen die niets met het onderwerp hadden te maken, noch met Amstelveen. Dat heb ik gedaan, overigens niet alleen van Zoosje en u, maar ook van anderen, wat u uiteraard is ontgaan. Ook van de door u genoemde Frank en PC heb ik dingen verwijderd, wat ik volgens u natuurlijk ook wel weer lieg. Wordt het nu echt geen tijd dat u een betrouwbaarder site zoekt dan deze? ‘Dit zal u ook wel weer weghalen, want u kunt niet tegen kritiek, al levert u die zelf wel voortdurend’, schrijft u. Laat me niet lachen. U wordt echt door en door vervelend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.