Beschermers Amstelland bestaat vijf jaar en komt met lustrumboek

De Stichting Beschermers Amstelland, die zich onder meer – zonder resultaat – hevig verzette tegen de golfbaan in de Bovenkerkerpolder – bestaat vijf jaar. In die periode groeide haar aanhang naar 1200 donateuirs. Ter gelegenheid van haar eerste lustrum verscheen een boekje, waarin de enerverende geschiedenis is beschreven. Volgens voorzitter Kees van Tilburg een verhaal van successen en teleurstellingen. Hij geeft toe dat de stichting lang niet alles wat zij wilde voor elkaar kreeg, maar blijft erbij dat toch wel veel is bereikt. Tot het juridische einde vocht de stichting tegen de golfbaan, die zij een aantasting vindt van de Bovenkerkerpolder. Vooral op die polder lijkt haar aandacht gericht. Zij wil die open, groen en rustig houden, alsmede optimaal toegankelijk voor de burger. De beschermers zien de polder, maar zij spreken over heel Amstelland, als een vitaal agrarisch gebied, waarin boeren voor het landschap en weidevogels van essentieel belang zijn. Het boekwerkje ’5 jaar op de bres voor Amstelland’ kan worden aangevraagd via de website www.beschermersamstelland.nl.

Lees ook:‘Bovenkerkerpolder meest bedreigd in Amstelland’
Lees ook:Ook ANWB, Staatsbosbeheer en milieuorganisaties in verzet tegen golfcentrum
Lees ook:Ook ‘Beschermers Amstelland’ tegen golfcentrum
Lees ook:Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan
Lees ook:Ook provinciale ChristenUnie wil Bovenkerkerpolder groen houden

2 reacties op “Beschermers Amstelland bestaat vijf jaar en komt met lustrumboek

  1. azijnpissertje

    Had die foto niet veranderd moeten worden in 1 waarop diverse bestuurders en oudbestuurders in hun door Loogman gratis verstrekte golfoutfit door de weiden sjokten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Goeie vraag!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.