B&W: beloofde nota toekomst Bovenkerkerpolder niet nodig

Omdat daar voorlopig toch geen woningbouw komt, zien Burgemeester en Wethouders ook maar af van de beloofde discussienota over de Bovenkerkerpolder. Dat hebben zij in een brief aan de gemeenteraad laten weten. De nota over de toekomst van de polder is volgens het college niet meer urgent, hoewel die wel in het collegeprogramma was aangekondigd. Maar volgens B&W was de belangrijkste aanleiding voor zo´n nota de vraag of er (in de toekomst) wel of geen woningen zouden moeten komen. Maar voorlopig kunnen en voldoende woningen worden gebouwd in de Noorder Legmeerpolder en het A9-gebied. Daarnaast wil het college binnen de bebouwde kom op vrijkomende locaties bouwen. Dat zijn dan vooral plaatsen waar scholen en panden voor maatschappelijke voorzieningen staan of stonden.

In de Noorder Legmeerpolder komen woningen in de zogenaamde  ‘Scheg’ tussen Westwijk en de 20 Ke (Kosten eenheden)geluidscontour van Schiphol. In het gebied waar een geluidhinder van 20 Kosteneenheden bestaat, maag nu niet worden gebouwd. In de toekomst mogelijk wel.

Door alle bestaande plannen is de druk om in de Bovenkerkerpolder woningen te bouwen geweken, vindt het college. Er bestaat volgens B&W voldoende duidelijkheid over de toekomstige ontwikkelingen,  door de kaders voor de projecten AmstelGroen, natuurcompensatie N201, de Groene As en de vitaliteit van de agrarische sector.

Over AmstelGroen heeft de raad besloten waar en op welke wijze in de polder dit recreatiegebied wordt gerealiseerd. Overigens is het college blijkbaar, ondanks de lawine van protesten ertegen (van burgers, politieke partijen, Rijk en provincie) blijkbaar nog steeds van mening dat de aanleg van een golfbaan in de toekomst gewoon moet doorgaan. Er zijn althans vergunningen voor afgegeven, maar er loopt een juridische procedure van VROM tegen de gemeente.

Lees ook:Stevens: Bouwen in Bovenkerkerpolder
Lees ook:Pols: Bovenkerkerpolder niet voorgoed groen
Lees ook:Coalitie houdt bouw in Bovenkerkerpolder mogelijk
Lees ook:B en W willen nog ‘discussie’ over Bovenkerkerpolder
Lees ook:Raad wil met GroenLinks ‘groene’ Legmeerpolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.