Verzet tegen Golfodrome in Vroege Vogels

Zondagmorgen (1 juli) komt in het programma Vroege Vogels op Radio 1 het omstreden Golfrodrome in de Bovenkerkerpolder aan de orde. Loogman Vastgoed wil in de polder, zoals bekend, een golfcentrum realiseren. Daar is veel verzet tegen. De gemeente lijkt de plannen toe te juichen. Wijnand Duyvendak, die er Kamervragen over heeft ingediend, gaat in het programma in discussie met verantwoordelijk wethouder Remco Pols. Het programma wordt uitgezonden tussen 08.00 en 10.00 uur. Het is ook te beluisteren via www.vroegevogels.nl

 

 

 

Lees ook:Ook minister Cramer (Vrom) tegen golfcentrum
Lees ook:Kamervragen over golfcentrum in polder
Lees ook:Lokale omroep start serie rond verkiezingen
Lees ook:Serie over Amsterdamse Bos op lokale tv
Lees ook:PvdA wil tolerantieles op scholen

14 reacties op “Verzet tegen Golfodrome in Vroege Vogels

  1. Jan Demming

    De gemeente lijkt de plannen voor een golfaccommodatie niet alleen toe te juichen, zij wacht zelfs gespannen af wanneer de eerste spade ‘eindelijk’ de grond in kan om voor eens en voor altijd verlost te zijn van een stuk – weliswaar – cultuurhistorische grond, maar waaraan geen voormalige stuiver te verdienen valt. Een golf-accommodatie brengt namelijk wél geld in het laadje en Amstelveen op de landkaart. Wat wil je als gemeente met voldoende capsones nog meer?!
    Ik hoop van harte dat, dankzij onder meer de tegenstand vanuit de bevolking en veel instellingen die het milieu en landschap hoog in het vaandel hebben staan, de tegenstand zo massaal wordt dat het college en de gemeenteraad eindelijk eens na gaan denken…. Die puntjes staan er niet voor niets, want dit zou de eerste keer zijn dat er, voor wat betreft de toekomst van onze volgende generaties, eens nagedacht zou worden over de toekomst van ons land. Erg optimistisch ben ik niet, want dit rechtste college – inclusief de ooit zo sociaal ogende plaatselijke PvdA, sloot na de laatste gemeenteraadsverkiezingen een verbond met de twee andere rechtse partijen. Dat hield in dat door het ‘geven en nemen’ tijdens die besprekingen de bevolking eenvoudigweg NIETS meer te vertellen heeft. Het ergste is nog dat deze partijen dat zelf in min of meerdere mate hebben toegegeven.
    Toch hoop ik dat uit diezelfde bevolking de roep klinkt om eindelijk eens een eind te maken aan deze minachting. die bij de gemeentekennelijk valt onder het begrip ‘transparantie’. Ik mag er toch vanuit gaan dat het laatste woord, als het er opaan komt, aan de inwoners is, om hun ziel en zaligheid in te zetten om deze ramp (golf-accommodatie) te voorkomen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    Wordt een wakker man, de gemeente is een voorstander van de ontwikkeling van het Golf gebeuren, zo ook de meerderheid van de Raad en naar ik aanneem die van de bevolking.

    Slechts een heel klein deel van de inwoners is tegen.

    Stom!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan Th. Bos

    Uit welk onderzoek blijkt dat een klein deel van de bevolking tegen is? Dat de politiek doet wat de bevolking wil, is een illusie. Er wordt alleen beloofd wat de bevolking wil horen, bij de verkiezingen. Daarna is het over en sluiten. Tot de volgende verkiezingen. Dan worden er weer lijstjes met loze beloften gepresenteerd, die een gemakkelijk over boord gaan als ze zijn opgeschreven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. TAZ

    Hoeveel bezwaarschriften op de gehele bevolking van ca 79.000 zijn er binnen gekomen en waar wonen deze bezwaarmakers….

    Alle middelen grijpen deze lieden aan, van advertenties, tot het via de Amsterdamse (GL) wethouders die hun Tweede Kamerleden aan toe informeren (mmmm, dus niet via de GL Amstelveen, dat is interessant), tot aan onwaarheden en bangmakerij aan toe.

    Kom nou meneer Bos, wordt wakker, dat zou u sieren.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    Ja meneer of mevrouw TAZ, dat is de enige mogelijkheid om aandacht te vragen voor de zaak. Wij zullen inderdaad ons uiterste best doen om dit gezwel (golfbaan) te bestrijden, maar dan kan niet anders dan door aandacht van andere partijen te vragen. Want als de kogel eenmaal door de kerk is, dan is er niets meer aan te doen. Dan hebben B & W en onze vertegenwoordigers (…) in de raad hun zin en kunnen ze elk weekend lekker een potje golfen. En dan kunnen de echte natuurgenieters weer wat kilometers verder fietsen om nog een stukje polder te bewonderen. Snapt u?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johan Th. Bos

    Ik vroeg alleen waarop u de mening baseert dat maar een klein deel van de bevolking die golfbaan niet wil. Daar gaf u geen antwoord op. Dat de meerderheid geen bezwaarschriften stuurt, wil niet automatisch zeggen dat zij voorstander is. Misschien heeft die meerderheid het hoofd al in de schoot gelegd, omdat naar haar toch niet wordt geluisterd door de politiek en bezwaren vrijwel standaard van tafel worden geveegd.

      /   Beantwoorden  / 
  7. TAZ

    Hr Bos,

    Als u als een goed journalist en dat bent u ongetwijfeld, uw geoefende oor te luisteren legt, dan hoort u ook vele positieve geluiden. Maar, …, goed nieuws is helaas (of juist gelukkig) veelal geen nieuws.

    Ik heb dat wel gedaan…..U?

      /   Beantwoorden  / 
  8. JOHAN TH. BOS

    Ook mijn al dan net geoefende oor is geen garantie voor een zuivere peiling van wat de meerderheid van de bevolking echt wil. Om dat vast te stellen is degelijk onderzoek nodig. Een referendum zou ook kunnen, maar daar begint de gemeente heus niet aan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan Demming

    Nee, geen referendum, want stel je toch eens voor dat….
    Uiteraard hoor je ook positieve geluiden, maar dan vooral van ingezetenen die over hun inkomen weinig te klagen hebben en die zich graag willen profileren in een poenig golfgebied. Maar de ‘gewone’ man en vrouw vertoeft veel liever in een echt natuurgebied dan op een gekunsteld grasveld met allerlei zaken die NIETS met de natuur te maken hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  10. jos

    Nieuwveen, komt er nu ook een voor max. 900 “gelukkigen’ MER rapportage klopt van geen kant….rondom A’veen al zoveel golfbanen voor de happy few…

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jan Demming

    Ja maar Jos, tegen instanties en overheden die compromissen sluiten, afspraakjes in achterkamertjes maken, de waarheid verbloemen, afspraken niet nakomen…. daar is bijna niet tegen aan te knokken. Het gekonkel moet eerst via de media duidelijk naar buiten worden gebracht. En als dat uiteidelijk niet helpt….. (wordt vervolgd).

      /   Beantwoorden  / 
  12. TAZ

    Bah, wat zijn jullie toch een ongelofelijk bang zootje. De golfbaan komt er of j het nou gelooft of niet. Vraag is alleen met of zonder onze medewerking…..

      /   Beantwoorden  / 
  13. Jan Demming

    TAZ, bang ben je pas als je je echte naam niet onder je verhaal wilt plaatsen. Misschien zelfs wel laf!
    Overigens denk ik dat je in dit geval het woord ‘bang’ in de goede context plaatst. Er is bij mij namelijk geen enkele sprake van ‘bang’ in de zin van angst hebben. Ik probeer alleen realistisch uiteen te zetten hoe de boel hier in elkaar steekt.
    Natuurlijk komt die golfbaan er automatisch, zeker wanneer we er als tegenstanders niet alles aan doen om dat gedrocht in de polder te voorkomen. Maar inderdaad, jij zit aan de makkelijke kant, namelijk aan die van de plaatselijke politiek. Je hoeft lekker niks te doen en gewoon afwachten tot er toestemming voor die golfbaan komt. Vergeet je niet je golfstick tijdig in het vet te zetten?

      /   Beantwoorden  / 
  14. Jan Demming

    Foutje in de 2e allinea:
    Overigens denk ik dat je in dit geval het woord ‘bang’ NIET in de goede context plaatst. Et cetera.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.