OA ontstemd over bedrijventerrein Legmeer

Foto Legmeer (1)De toekomst van bedrijventerrein Legmeer is toch al wankel en nu blijkt ook nog eens vervangend busvervoer, tijdens werk aan de nieuwe Amstelveenlijn, langs de drukke route Langs de Werf te lopen. Ondernemers zijn daarover verontwaardigd en Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) steunt hen daarin. De gemeente gaat de zaak opnieuw bekijken. Binnenkort organiseert de OA met haar een schouw op het terrein.

Het schijnt maar niet de lukken Legmeer op te knappen en te moderniseren. Sinds 2010 zijn er verschillende pogingen tot revitalisering gedaan, met provinciale subsidies, maar dat leverde niks op. Ook de gemeente laat het nogal afweten en het contact tussen haar eb de ondernemers op Legmeer is niet optimaal. “De ondernemers voelden zich vaak niet gehoord, doordat zij onvoldoende werden betrokken in het proces dat voorafging aan de besluitvorming en doordat de communicatie over procedures niet goed verliep”, zegt de OA.

Veertig ondernemers bezochten de onlangs gehouden meeting ‘Samen bouwen aan een toekomstbestendig Legmeer’, waar ook diverse projectleiders van de Gemeente waren aanwezig. Doel: ondernemers informeren over de revitalisering, de geplande route van vervangend busvervoer tijdens de vernieuwing van de Amstelveenlijn en de toekomstvisie van de gemeente ten aanzien van wonen. “Eindelijk kunnen nu constructieve stappen worden gezet voor een toekomstbestendig Legmeer”, constateert de OA.

 Doorsteken

Het terrein kwam meer in de stad te liggen en wordt tegenwoordig regelmatig gebruikt als doorsteekroute tussen de woonwijken Middenhoven en Westwijk. Maar daardoor ontstaan gevaarlijke situaties, omdat het gebied niet is ingericht voor fietsers en voetgangers, zegt de OA. “Gevestigde ondernemers hebben meerdere malen een verzoek ingediend bij de gemeente voor het aanleggen van een fietspad en het opleggen van eenrichtingsverkeer bij het verlaten van het afvalverwerkingsstation. Helaas zijn beide verzoeken afgewezen door de afdeling Verkeer en Vervoer.” Het geplande (tijdelijke) nieuwe busverkeer maakte dus de ondernemers nog meer verontwaardigd.

 Inspraak

De Gemeente Amstelveen toegezegd nu te luisteren naar de ervaringen en ideeën van de ondernemers bij het opnieuw bekijken van de situatie. “Zij geeft toe dat de ondernemers beter betrokken hadden kunnen worden in het inspraakproces”, meldt de OA.

Bij de schouw zijn verantwoordelijken van de afdeling Verkeer en Vervoer aanwezig om met de ondernemers in gesprek te gaan. Ook verkeerswethouder Jeroen Brandes, die de vernieuwing van de Amstelveenlijn in zijn portefeuille heeft, is er bij.

In 2019 gaat een nieuwe omgevingswet voor gebiedsontwikkeling gelden. Deze wet nodigt vooral burgers en bedrijven uit zelf met nieuwe initiatieven te komen en die samen met de gemeente te ontwikkelen. De OA ziet daarin nieuwe kansen voor Legmeer.

 

Lees ook:Gemeente wil geld van provincie voor opknappen bedrijventerrein
Lees ook:Cosmetische opknapbeurt bekijken
Lees ook:Ondernemers willen Keurmerk veiligheid bedrijventerrein Legmeer
Lees ook:‘Te weinig bedrijven enthousiast voor renovatie Legmeer
Lees ook:Opknapbeurt bedrijventerrein Legmeer begint eindelijk

Eén reactie op “OA ontstemd over bedrijventerrein Legmeer

  1. Frank

    Ik wens de onderners veel succes. Inderdaad een rotroute met al dat zware verkeer. Om dat te weten hoeft er niet eens een schouw plaats te vinden. Zonde van de tijd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.