Weer deining bij KPMG

Er is weer eens deining bij KPMG, de accountantsgigant die Amstelveen opzadelde met het grootste lege kantoor in de stad, waar nu eindelijk (dure) appartementen in worden aangebracht. Financieel topman Wiebe Cnossen heeft (tijdelijk) zijn bestuursfuncties neergelegd, omdat er een aangifte wegens bedreiging tegen hem loopt. Dat is ingediend door de 28-jarige fiscalist Karim Aachboun, die vorig jaar juist van zijn chef net een compliment had gekregen voor het binnenhalen van twee nieuwe klanten, toen Cnossen hem woedend kwam melden dat hij kon vertrekken bij KPMG Meijburg.

Dat meldt de Telegraaf. Waarmee de poging van KPMG de zaak in de doofpot te stoppen is mislukt. Ook de chef die het compliment had gegeven kreeg de wind van voren, meldt de krant. Want dat paste niet in het streven van de toko de fiscalist van Marokkaanse komaf zo’n slechte beoordeling te geven dat hij als gevolg daarvan op den duur wel moet worden ontslagen. In het bedrijfsleven heet zoiets het opbouwen van een dossier, waarmee men iemand kan ontslaan.

Aachboun zegt al jarenlang te worden getreiterd, omdat het bedrijf niet wil dat een allochtoon daar carrière maakt. Overigens staat dat dan weer haaks op het feit dat ook mensen uit India er tot de hoge regionen doordrongen.

Aachboun deed na het incident (Cnossen schijnt woedend de afdeling op te zin gestoven) aangifte bij de politie. Zijn ontslag is aangevraagd bij de rechtbank. Een partner die Cnossen heeft gevraagd excuses aan te bieden, is eveneens ontslagen. En andere medewerkers is geadviseerd niet te getuigen bij de politie in de zaak.

 

Lees ook:Topman KPMG seksueel in de fout gegaan
Lees ook:Aangifte gevraagd eigenaren beschadigde fietsen
Lees ook:OM onderzoekt gesjoemel KPMG nieuwbouw
Lees ook:Van fraude verdachte ambtenaar gemeente dinsdag voor rechter
Lees ook:Herbert Raat doet aangifte tegen meisjes in metro

3 reacties op “Weer deining bij KPMG

 1. Robert van Waning

  Het nieuwe KPMG-gebouw (met die 8-baans weg voor de deur) schijnt ook gedeeltelijk leeg te staan. Straks vertrekt KPMG ook daar, om hun intrek te nemen in bedrijfsverzamelgebouw.

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Wiebe, kalm-an. Even naar de huisarts.
  Zijn er vertouwenspersonen bij KPMG? Kan de bedrijfarts en/of HRM
  Is herstelrecht c.q. Mogelijk?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Mijn indruk is dat jullie dezelfde huisarts hebben. Zijn diagnose zit er wel erg vaak naast tenminste hij heeft er niet een juist oplossing voor gevonden.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.