AVOKoenen in Amstelveen terug op roots

Samen met de dochters van de algemeen directeur was wethouder Jan-Willem Groot dinsdag verantwoordelijk voor het slaan van de eerste van 131 palen voor een nieuw onderkomen van bouwbedrijf AVOKoenen. Met de vestiging op industrieterrein De Loeten, keert het bedrijf terug naar Amstelveense roots, vertelde algemeen directeur Wim Koopmanschap. Hij en zijn compagnon Marco Hilferink namen in 2008 bouwbedrijf H.J. Koenen over, dat honderd jaar geleden werd gesticht in Sloten. In 2006 had Koopmanschap AVO overgenomen van Anton van Oostveen. De beide bedrijven zijn bij elkaar gevoegd onder de gecombineerde naam.

De wethouder liet overigens nogal op zich wachter, zodat Koopmanschap tot het kleumende gezelschap genodigden op de bouwplaats zei: “We gaan hem nu maar de grond in slaan. We zien wel of hij nog komt.”

Hij kwam even later, met excuses voor het oponthoud. Groot is zowel wethouder van economische zaken als milieu. Beide disciplines spelen een rol bij het bouwbedrijf. Het pand, dat over acht maanden klaar moet zijn, wordt gebouwd met goeddeels recyclebaar materiaal en is energiezuinig, constateerde Groot. Er wordt gebruik gemaakte van wind- en zonne-energie. Behalve 400 vierkante meter kantoorruimte komt er een even grote oppervlakte werkplaats in het gebouw. Er is ruimte voor uitbreiding.

Het bouwbedrijf zet het pand in feite nogal anticyclisch neer, nu er malaise in de sector heerst. ‘Maar na regen komt zonneschijn”, zei een optimistische Koopmanschap. De onderneming heeft overigens nog wel werk, voornamelijk in de regio.

De Loeten zou eerst voor aan de sierteelt gerelateerde bedrijven zijn, maar de gemeente verruimde de bestemming toen er weinig animo voor het terrein bleek te bestaan.

Lees ook:Nieuw pand geopend van AvoKoenen
Lees ook:Elektrische bussen onder dak in Amstelveen
Lees ook:Actie voor zonnepanelen op woningen en bedrijven
Lees ook:Aannemingsbedrijf vestigt zich op De Loeten
Lees ook:Nog een McDonalds in Amstelveen

Eén reactie op “AVOKoenen in Amstelveen terug op roots

  1. frank bikker

    Kantoorruimte??? Staat er niet genoeg leeg?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.