VIer nieuwe buitenlandse bedrijven

Dit jaar vestigden zich tot nu toe vier buitenlandse bedrijven in Amstelveen met in totaal 35 arbeidsplaatsen, die overigens voor de helft worden gevuld door meegekomen medewerkers, zogenoemde expats. De gemeente blijft zichzelf propageren als interessante vestigingsplaats voor internationale bedrijven, al verhogen die de druk op de toch al overspannen woningmarkt, want anders dan zij suggereert, komen met de bedrijven ook medewerkers van buiten mee naar Amstelveen. Het bedrijfsverzamelkantoor aan de Professor J.H. Bavincklaan 5 blijft volgens haar in trek voor startende buitenlandse organisaties. Daar vestigde zich onlangs het Noorse Bano A.S. in design sanitairconcepten voor ziekenhuizen en welzijnsorganisaties. Ook startte Taiwanees telecombedrijf Chunghwa een verkoopkantoor in Bavinckstaete. Het bedrijf Vlisco, in modestoffen, kwam met twintig arbeidsplaatsen over uit Helmond, naar een marketingkantoor aan de Oude Molen. En Zweeds chemiebedrijf Merco Polymers BV trekt deze maand nog in een kantoor op Commerce Park in.In de regio zijn tot en met oktober 2011 in totaal 58 buitenlandse bedrijven neergestreken, goed voor circa 700 arbeidsplaatsen. Ze komen uit onder meet Amerika, Japan, Verenigd Koninkrijk, China en India. Canon Europe heeft een Europese vestiging van inktpatronenverpakkingen, met dertig arbeidsplaatsen, in Amstelveen gecentraliseerd. En elektronicagigant LG brengt nu nog in Almere gehuisveste activiteiten over naar het kantoor aan de Krijgsman, wat daar zestig extra arbeidsplaatsen oplevert en daarmee uiteraard extra forensen uit Almere, hoewel een gemeentelijke woordvoerster meent dat medewerkers daar – zelfs in deze benarde economische tijd – hun baan wel zullen opzeggen om niet dagelijks naar Amstelveen te hoeven reizen.

Het Taiwanese hard- en softwarebedrijf Mean Well Europe BV wil een assemblage- en distributiefaciliteit op bedrijventerrein Legmeer vestigen, wat negentien arbeidsplaatsen oplevert. Overigens zwijgt de gemeente over bedrijven die inmiddels zijn opgeheven en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarkt.

Lees ook:Groei aantal arbeidsplaatsen in Amstelveen
Lees ook:Nieuwe bedrijven in de regio
Lees ook:Acht nieuwe bedrijfsvestigingen, zorg over Canon
Lees ook:Elf nieuwe buitenlandse bedrijven in AV
Lees ook:Vorig jaar 10 internationale bedrijven naar AV

Eén reactie op “VIer nieuwe buitenlandse bedrijven

  1. Sander

    Leuk dat gemeentelijke woordvoerster al weet dat LG vestiging Almere naar Amstelveen verhuisd. Zelf weten we nog van niets.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.