Veel ‘papieren firma’s’ op bedrijventerrein Legmeer

Van de circa 165 op bedrijventerrein Legmeer gevestigde ondernemingen zijn er maar ongeveer twintig lid van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Overigens zitten er veel ‘papieren firma's' bij. Er zijn er maar zestig echt actief. Dat onthulde scheidend directeur Fred Sier van Brother Nederland woensdagavond (20 augustus) bij de ondertekening van een intentieverklaring door gemeente en andere belanghebbende instanties om tot het keurmerk veilig ondernemen (KVO) voor het terrein te komen. Dat wordt gekoppeld aan de revitalisering ervan, waarvoor de gemeente al sinds 2002 plannen heeft.Een door Sier aangevoerde contactgroep van ondernemers gaat er aan werken draagvlak bij de bedrijven voor meewerken aan de opknapbeurt en het KVO te komen.

Behalve wethouder Groot namens de gemeente en Sier namens de contactgroep, tekenden voorzitter Alfons Böggemannn van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), projectleider
Veilig ondernemer De Vries van de brandweer, wijkteamchef Amstekveen-Zuid Willem Bruggeman van de politie en Fons Sijnesael van MKB Nederland. Het bedrijventerrein kent nu veel manco's, constateerde Sier: achterstallig onderhoud, onkruid, parkeerchaos, gebrekkige bewegwijzering, verwaarloosde groenvoorziening, vuil enzovoort. Een groot deel daarvan betreft de openbare ruimte en is de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar ook op de eigen terreinen van de bedrijven laat veelal het onderhoud te wensen over en is het groen een puinhoop. De gemeente heeft aangeboden de zorg daarvoor tegen een bescheiden vergoeding te willen overnemen. Het terrein past in elk geval nu niet bij een stad die zich het liefst internationaal op de kaar wil zetten.
Sier, die binnenkort met pensioen gaat, wil zich de komende jaren inzetten om samenwerking van de bedrijven tot stand te brengen en het project te doen slagen. Het MKB begeleidt het traject naar KVO en wordt daarvoor betaald door het ministerie van EZ. De organisatie heeft de gemeente voorgesteld revitalisering en KVO te integreren. Het keurmerk is bedoeld als certificering van duurzame samenwerking, meldde MKB-official Sijnesael.
De weg naar het certificaat bestaat uit een eerste fase waarin een analyse wordt gemaakt van wat er nodig is voor brand-, verkeers- en andere veiligheid, op het gebied van parkeren en ter bestrijding van de criminaliteit. Daarin wordt ook een enquête onder de ondernemers gehouden. Pas daarna komt de certificeringsinstantie in actie, die elke tweejaar een de situatie opnieuw onderzoekt. De gemeente heeft de leiding van jet project wat betreft onkruidbestrijding en bewegwijzering uitbesteed aan adviesbureau Decisio.

Lees ook:‘Te weinig bedrijven enthousiast voor renovatie Legmeer
Lees ook:Opknapbeurt bedrijventerrein Legmeer begint eindelijk
Lees ook:Ondernemers willen Keurmerk veiligheid bedrijventerrein Legmeer
Lees ook:Gemeente wil geld van provincie voor opknappen bedrijventerrein
Lees ook:Cosmetische opknapbeurt bekijken

6 reacties op “Veel ‘papieren firma’s’ op bedrijventerrein Legmeer

  1. Jan Demming

    Aan de genoemde manco’s wil ik er nog graag eentje toevoegen, namelijk het her en der parkeren van auto’s op de stoep. Ik neem toch aan dat ook de trottoirs op het bedrijventerrein bestemd zijn voor voetgangers. Misschien een goed idee om ook dit probleem als actiepunt mee te nemen….?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Volgens mij is ook dat genoemd (met foto’s getoond).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Inderdaad Johan. Nu twee keer genoemd, dus extra aandacht daarvoor naar ik hoop.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rob Nijkamp

    Een klus is uitbesteed. Op grond van een prijsvraag of andere flauwekul. Vast geen open aanbesteding, want daar doet de gemeente niet aan.
    Als industrieterrein Legmeer verbetert moet worden, dan is het ook goed om te kijken naar verkooppunten van chocolade. Martinez moet hier gewoon kunnen draaien als fabiek en winkel in plaats van niets mogen doen aan verkoop terwijl 2 seconden verderop vrolijk chocola verkocht kan worden in de snackbar.

      /   Beantwoorden  / 
  5. co

    en auto’s en banden en Gamma dan of is dat een straat te ver

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan Demming

    En waarom moest ‘Hebbesss’ weg en kan daar wel een overdekt golf-oefencentrum komen met – naar ik aanneem – volop horeca-faciliteiten? Met welke van de twee maten wordt er door de gemeente gemeten? Of is daar geen enkele sprake van? Legt u dat dan eens uit!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.