Voer cursussen internet in Bibliotheek

Vier cursussen op het gebied van media en informatie worden er in april gegeven in de bibliotheek aan het Stadsplein. Het zijn: Gericht zoeken op internet (18 april, 10.00 – 12.00 uur), Downloaden van het internet (24 april, 19.00 – 21.00 uur), E-mail (26 april, 10.00 – 13.00 uur) en MSN Messenger (29 april, 10 – 12.00 uur). Informatie: www.amstelland-bibliotheken.nl. Vinden van juiste informatie op het internet geeft via Google niet altijd snel het gewenste resultaat. Tijdens de cursus ‘gericht zoeken' leren deelnemers verschillende manieren om die te vinden. Enige praktijkervaring met surfen op internet en kunnen uitvoeren van eenvoudige opdrachten is voor deze cursus vereist. Wie daarover niet beschikt kan de cursus internet voor beginners volgen.

 

Kosten van ‘Gericht zoeken op internet' bedragen € 13,50 voor pashouders en € 21 voor anderen. Dezelfde prijzen voor de cursus ‘Downloaden van het internet'. Die leert deelnemers bestanden downloaden, opslaan en installeren. Ook komen zij van alles te weten over mediaplayers, screensavers, en het verschil tussen freeware, shareware en demo's. Ook hiervoor Voor is praktijkervaring met de computer en met ‘surfen' vereist. Aan wie doe niet heeft wordt geadviseerd eerst ‘gericht zoeken' te volgen en de cursus Windows XP voor gevorderden.

In de cursus E-mail maakt men kennis met twee verschillende vormen van e-mail: webmail (hotmail) en popmail (Outlook Express). De overeenkomsten en verschillen tussen beide worden helder uitgelegd. Praktijkervaring met het ‘surfen' is noodzakelijk. Anders eerst de beginnerscursus volgen. Kosten: € 24 (pashouders € 16,50).

MSN Messenger is een chatprogramma om met vrienden en kennissen te communiceren, door teksten te typen waar de ander direct op kan reageren. Jongeren hebben dit programma al snel ontdekt en gebruiken het massaal. In de cursus over dat programma leren deelnemers wat er allemaal mee is te doen. Opnieuw is hiervoor praktijkervaring met het 'surfen' en het typen van teksten op de computer vereist. Kosten € 21 (pashouders € 13,50). Aanmelden kan ook via 020-6414126.

 

Lees ook:Basiscursus downloaden in bibliotheek
Lees ook:Cursussen internetten in Bibliotheek
Lees ook:Cursus downloaden in de bieb
Lees ook:Computercursussen en genealogie in bibliotheek
Lees ook:Weer cursus internet in bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.