Mager vindt zijn draagvlak te mager…

Fractievoorzitter Sander Mager van GroenLinks weigert plaatsvervangend voorzitter van de nieuwe speciale raadscommissie te worden, die de overkapping van de A9 en herontwikkeling van het aangrenzende gebied politiek zal begeleiden. Hij het zijn kandidatuur ingetrokken, omdat hij het draagvlak in de gemeenteraad daarvoor te mager vond. Slechts tien van de aanwezige 31 raadsleden stemden op hem voor die functie. De raad benoemde met 17 stemmen Roeland Smits (PvdA) tot voorzitter. Bij die verkiezing kreeg Mager er 12. Voor het plaatsvervangend voorzitterschap kreeg Smits er 14, maar hij was al voorzitter benoemd. Daarom zou de tweede op de ranglijst daarvoor, Mager, het worden. Maar die haakte dus af. Er komt nu een nieuwe voordracht van B&W voor een plaatsvervangend voorzitter.

Lees ook:Oppositieleider Mager (GL) waarnemend raadsvoorzitter
Lees ook:PvdA claimt groen licht kabinet als inlossen verkiezingsbelofte
Lees ook:‘Grote druk van wethouder achter schermen voor golfbaan’
Lees ook:Voorstander PvdA: Golfodrome geen gelopen race voor raad
Lees ook:PvdA voelt zich verliezer in golfbaankwestie

2 reacties op “Mager vindt zijn draagvlak te mager…

 1. Rob Nijkamp

  Een goede beslissing van Sander waarvoor mijn complimenten.
  Weglopen van politieke goedmakertjes maakt een politicus volgens mij sterker. Maar Sander heeft nog een aantal zaken te corrigeren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Taz

  Taz: misschien is een meerderheid van de Raad niet echt blij met Sander Mager, want 10 stemmen voor hem als vice voorzitter van de commissie A9, kan ook betekenen dat ook de opposoitiepartijen hem daar niet zien zitten…….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.