Voorstander PvdA: Golfodrome geen gelopen race voor raad

Het is onjuist te beweren dat de gemeenteraad in meerderheid al achter de plannen voor een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder staat. Dat zegt PvdA-raadslid Roeland Smits in een uitvoerig artikel op de website van zijn partijafdeling. Hij geeft overigens wel toe dat zijn fractie, mits aan drie voorwaarden wordt voldaan, wil meewerken aan de komst van de het Golfodrome.Maar hij weerlegt dat in de raad in feite de kogel al door de kerk is. Al kan hij er niet om heen dat die raad een Nota van Uitgangspunten voor de golfbaan geeft goedgekeurd, die er uiteraard niet zou zijn geweest als hij helemaal niets zag in de plannen.

Ook is ermee ingestemd dat er een milieueffectrapportage (MER) kwam en is vrij gegeven voor inspraak. Volgens Smits heeft de PvdA, ‘anders dan zijzelf denken', goed geluisterd naar de talrijke tegenstanders. Dat lijkt overigens haar standpunt niet te hebben veranderd. Volgens Smits is in de raad GroenLinks de meest duidelijke tegenstander van het golfcentrum, hoewel juist wethouder Paul Regouin van die partij in het vorige college met het voorstel kwam. Dat is nu kennelijk uit het geheugen van de groene raadsleden verdwenen, constateert Smits.

Hij herhaalt nog eens dat een golfcentrum wat de PvdA betreft de gemeente niets mag kosten, toegankelijk moet zijn voor iedereen en qua ontwerp in het landschap moet passen. Wat dat laatste precies inhoudt, weet hij ook niet goed uit te leggen. Dat aan de twee andere voorwaarden zal worden voldaan heeft initiatiefnemer Loogman al toegezegd. Zodat in feite de steun van de PvdA vrijwel al is verzekerd.
"Dat je niet iedere ontwikkeling tegen kunt houden staat voor ons vast. Tenslotte is de polder ook zèlf een historisch gegroeid stukje cultuurlandschap. Maat dat daarin niet alles past is evenzeer evident," aldus Smits.

 

Lees ook:PvdA voelt zich verliezer in golfbaankwestie
Lees ook:PvdA claimt groen licht kabinet als inlossen verkiezingsbelofte
Lees ook:‘Grote druk van wethouder achter schermen voor golfbaan’
Lees ook:Loogman: ‘golfbaan komt er zeker’
Lees ook:Loogman blijft strijden voor golfcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.