PvdA claimt groen licht kabinet als inlossen verkiezingsbelofte

Volgens de Amstelveense PvdA is een verkiezingsbelofte van jaar ingelost, nu het kabinet heeft ingestemd met het door een tunnel leiden van de A9. Dat was een onderdeel van haar verkiezingsprogramma en zij wijdde er zelfs een afzonderlijke folder aan. Raadslid Roeland Smits zegt nu in een persbericht dat zijn fractie altijd heeft geloofd dat die de tunneloptie kans van slagen zou hebben. Volgens hem waren andere partijen in de raad daar veel sceptischer over.

 

De PvdA prijst vooral haar eigen wethouder voor het Haagse groene licht en herinnert er aan dat voor haar de bovengrondse verbreding van de A9, die Rijkswaterstaat wenste, onaanvaardbaar was. Zij was daarin overigens niet de enige partij. "De mileuhinder die daar het gevolg van zou zijn, had feitelijk betekend dat een groot deel van Amstelveen onleefbaar zou zijn geworden', aldus Smits.

De partij zegt blij te zijn ‘met de grote inzet van het gehele college', maar vindt toch de inzet van jaar eigen wethouder ‘doorslaggevend geweest.' Smits: "Aan de tweedeling van Amstelveen komt nu een einde. Dat is goed voor Amstelveen. Het is manier om onze stad te helen en stedenbouwkundig te verfraaien."

Lees ook:‘Grote druk van wethouder achter schermen voor golfbaan’
Lees ook:Voorstander PvdA: Golfodrome geen gelopen race voor raad
Lees ook:PvdA: wonen, jeugd en mantelzorg
Lees ook:Tweemaal zilver voor Winnie Blok
Lees ook:PvdA voelt zich verliezer in golfbaankwestie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.