Loogman: ‘golfbaan komt er zeker’

Volgens Ger en Tineke Loogman heeft 99 procent van hun plannen voor een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder de toets der kritiek van de overheid doorstaan, nu Provinciale Staten en Rijk, zij het onder voorwaarden, groen licht voor het project hebben gegeven. De voorwaarden die aan de golfbaan worden gesteld, komen volgens Loogman overeen met zijn visie. "Het zijn voorwaarden die ervoor zorgen dat het karakter behouden blijft van het deel waarop deze baan zal komen in het Groene Hart. We moeten er nu samen met gemeente en provincie voor zorgdragen dat die voorwaarden op een juiste wijze worden ingevuld. Maar zonder aan het karakter van ons plan te tornen. Dat moet lukken," zegt Ger Loogman.

 

Hij ziet in ‘de positieve houding van de overheid' instemming met zijn opvatting dat de golfbaan een vrijwaring is van verstedelijking van de bufferzone. De locatie ‘Amstelscheg', waar het golfcentrum komt, was gereserveerd voor de landbouw, maar zal ook door de plannen van Loogman groen blijven, vindt hij. Volgens provincie en Rijk worden bereikbaarheid en toegankelijkheid van de groene ruimte door het golfcentrum beter, door de geplande wandel- en fietspaden.

Moeite heeft de provinciale en landelijke overheid nog wel met het geplande clubhuis. "Zoals het er nu naar uit ziet, moeten nog wat aanpassingen worden doorgevoerd. Vooral tegenstanders van het golfcentrum zijn bang voor grootschalige bebouwing in het groene hart. Wat wel en niet mag, is nog niet helemaal duidelijk. Daar zullen we heldere afspraken met gemeente en provincie over moeten maken. Dat kost tijd en moet vooral zorgvuldig gedaan worden. Maar we zijn nu zover dat we ook gaan voor die laatste procent," aldus Ger Loogman Hij zegt in overleg met de gemeente te hebben besloten meer tijd te nemen voor aanpassing van de plannen. Volgens hem is de golfbaan in Amstelveen nu ‘heel dichtbij.'

 

Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door
Lees ook:Loogman teleurgesteld in B&W over afhaken golfbaan
Lees ook:GroenLinks wil opheldering over golfbaan in polder
Lees ook:Provincie wil uitkoop eigenaar golfcentrum in polder
Lees ook:Toch ruimte voor golfcentrum in Bovenkerkerpolder

22 reacties op “Loogman: ‘golfbaan komt er zeker’

 1. Hans van der Liet

  De aanhouder wint.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees de Lange

  Goh ik wist niet dat ze op Curaçao zo mee leefde met de buurtbewooners. Toch geen aan(deel)houder,toch? Of wel?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Ach, als je zoals ik 31 jaar in Amstelveen hebt gewoond en daarvan 13 jaar actief bent geweest in de lokale politiek, dan blijf je betrokken bij de gemeente, ook als je voor een paar jaartjes in den vreemde zit. Een (financieel) belang bij de golfbaan heb ik niet.

  Overigens zou het voor de buurtbewoners een regelrechte zegen zijn als die baan er komt. Het schijnt dat de waarde van woningen in de buurt van een golbaan significant stijgt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Tuurlijk, zelfs als je uitkijkt op een mooi stuk polderlandschap met koeien, schapen en – door de verstedelijking – inmiddels bijna zeldzaam geworden vogels. Maar ja, hoe die er uitzagen moet de toekomstige generatie dan maar in de geschiedenisboekjes opzoeken!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Ja, naast de dinosauriërs en de dodo’s. En de commerciële luchtvaart, waar u uw broodjes aan verdiende, was ook geen zegen voor de vogelstand in Nederland. Maar ja, dat kon u toen allemaal niks schelen hè? Als u maar lekker goed verdiende!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  Maar om bij uitzondering weer eens op het onderwerp terug te komen: de heer Loogman is wel érg optimistisch over z’n golfterrein. Als die er al mag komen – en dat is nog lang niet zeker – dan wordt het een vrij kleine golfbaan zonder faciliteiten voor bruiloften en partijen, een beduidend kleiner parkeerterrein en zonder hoge lichtmasten. Is dat uit commercieel oogpunt gezien dan nog wel aantrekkelijk voor hem?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Tot nu toe heeft hij meer successen op zijn naam staan dan u en uw dubieuze sympathisanten. En als we geen plek meer hebben op het parkeerterrein, dan zetten we de SUV gewoon in het aanpalende weiland neer. Eens kijken of u dàt zo leuk vindt!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan Demming

  Inderdaad, ik denk definitief te weten hoe u in elkaar steekt!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Dat vind ik heel knap van u. En hoe is het met uw zelfkennis gesteld?

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Om alvast een voorschot te nemen op die zelf-analyse van u: men moet wel over een zeer flexibele moraal beschikken (en een flinke dosis brutaliteit) om eerst jarenlang je geld te verdienen aan één van de meest milieuvervuilende en overlast veroorzakende branches überhaupt, om je daarna met droge ogen te durven inzetten in de strijd vóór de grutto en tégen de hoge lichtmast. Ben benieuwd hoe u dàt aan uw kleinkinderen gaat uitleggen. Waarschijnlijk het larmoyante “burgemeester in oorlogstijd”-verhaal?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan Demming

  U valt wel erg vaak in herhalingen. Enige maanden geleden heb ik uitgebreid uitgelegd hoe dat zat met mijn werk op Schiphol, maar kennelijk wilt u dát niet lezen!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Zoals Horatius al schreef: “Bis repetita placent”. Ik heb er wel degelijk kennis van genomen, maar ik heb respect voor mensen wier handelingen en daden in overeenstemming zijn met hun principes. U behoort helaas niet tot die categorie. Daarentegen bent u in staat tot een ongelooflijke spagaat tussen wat u denkt en wat u doet. Enfin, ik zou het mijn kinderen niet kunnen uitleggen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jan Demming

  Dus ik heb weer geen prijs gewonnen!?
  Terug naar het onderwerp dan maar. Ik snap er zo langzamerhand geen fluit meer van, en ik denk velen met mij. Sommige media schrijven dat Loogman de golfbaan wel op z’n buik kan schrijven, terwijl anderen weten te melden dat hij van alle partijen al min of meer toestemming heeft gekregen. Wie en wat moet ik nou geloven? Ik dacht dat de Provincie in december pas met het definitieve besluit zou komen!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Ik zei begin september toch al dat alles allang in kannen en kruiken is?

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jan Demming

  Nu zou ik eindelijk wel eens van iemand anders willen horen hoe de vork precies in de steel zit. Of weet nu niemand het meer!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Hans van der Liet

  U bent een roepende in de woestijn.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Frits

  Provinciale Staten beslist op 17 dec.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Hans van der Liet

  De marsinstructies zijn gegeven aan de Statenleden. Dissidenten krijgen een negatieve aantekening in hun dossier en worden niet voor herverkiezing voorgedragen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Taz

  Ach, waar hebben we het over. Oh ja, een golfbaan, tsja, gelukkig komt die er nu.

  TOP.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Hans van der Liet

  Zo zeker, als het amen in de kerk.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Grea Twint

  Provinciale Staten heeft beslist, Amen.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Rien Buter

  tegeltje 1

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.