Loogman blijft strijden voor golfcentrum

Loogman Vastgoed overweegt in beroep te gaan bij de Raad van State tegen het besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland geen golfcentrum in de Bovenkerkerpolder toe te staan. Het project werden met van 34 tegen 20 stemmen uit het herziene streekplan geschrapt. "Onze advocaat bestudeert op het ogenblik de zaak," zegt Ger Loogman. "Maar ik ga nog steeds voor een golfbaan." Hij wil de komende maanden in elk geval overgaan tot het afnemen van de circa 50 hectare poldergrond, waarop hij opties heeft. "Er blijven dus geen agrarische bedrijven op gevestigd." Volgens hem en wethouder Remco Pols waren provincie en gemeente het er op ambtelijk niveau wel over eens dat een golfcentrum een goede recreatieve invulling voor de polder zou zijn.

 

De politiek is voor de bühne gaan optreden, denkt Loogman. Hij begrijpt vooral de PvdA in de Staten niet. Van die fractie kwam maar één van de elf leden op voor het golfcentrum, terwijl zij steeds de indruk had gewekt dat en bloc te zullen doen. Pols (ook PvdA) deelt dat onbegrip.
Loogman heeft tot het laatste moment zijn plannen aangepast om aan bezwaren tegemoet te komen tegen onder meer de omvang van de gebouwen. Gedeputeerde Staten waren voorstanders van zijn plannen. Dat Loogman de gronden toch aankoopt, is een streep door de rekening van degenen die er een open landbouwgebied wilden handhaven. "Er komen geen koeien meer op en al staat het gras er meters hoog, ik laat het zo. Maar ik heb geen toekomstige woningbouw op het oog, zoals projectontwikkelaars met gronden in de polder. Ik blijf strijden voor een golfcentrum."

Lees ook:Toch ruimte voor golfcentrum in Bovenkerkerpolder
Lees ook:Loogman teleurgesteld in B&W over afhaken golfbaan
Lees ook:Provincie wil uitkoop eigenaar golfcentrum in polder
Lees ook:Loogman: golfbaan eind van dit jaar klaar
Lees ook:Provinciale Staten tegen golfbaan in polder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.