Provinciale Staten tegen golfbaan in polder

Een meerderheid van Provinciale Staten heeft tegen de streekplanwijziging gestemd die een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder mogelijk zou maken. Loogman Vastgoed kan nu nog in beroep gaan bij de Raad van State om het Golfodrome alsnog te realiseren. VVD, D66 stonden achter de plannen, het CDA was verdeeld. Ook een voorstel een aangepaste en bescheidener golfbaan toe te staan haalde het niet. GroenLinks, SP, Ouderenpartij, ChristenUnie en Partij voor de Dieren kwamen met een amendement op de herziening van het streekplan dat een golfcentrum onmogelijk zou maken. Dat werd aangenomen, met steun van de meerderheid van de PvdA.

Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk, die zich fel verzet tegen het Golfodrome, zegt blij te zijn met de beslissing van PS. Zij verwacht niet dat Loogman bij de Raad van State veel kans zal maken, maar constateert dat haar strijd nog niet voorbij is. "Dit is een belangrijke uitspraak voor de toekomst van de polder en het gehele groene hart," zegt voorzitter Francien Goudsbloem. "Feiten en argumenten hebben het gewonnen van het grote geld en manipulaties achter de schermen. Dat is de grote winst van vandaag. Dat geeft weer vertrouwen in ons politieke bestel, dat zovelen terecht zijn verloren."

 

Lees ook:Loogman blijft strijden voor golfcentrum
Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door
Lees ook:‘Golfodrome misbruikt naam commissie mer’
Lees ook:Ook ‘Beschermers Amstelland’ tegen golfcentrum
Lees ook:Uitspraak beroep tegen golfbaan uitgesteld, aanleg gaat door

8 reacties op “Provinciale Staten tegen golfbaan in polder

 1. j

  GEFELICITEERD, helaas kon ik niet komen.
  VRAAG, heeft het nog zin om naar die bijeenkomst 18 dec. van de gemeente te gaan???
  Dank & Chapeau aan/voor Johan voor het snelle plaatsen! ! !

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  De voorzitter van Bovenkerkerpoldernatuurlijk vatte de afwijzing van het golfcentrum alsvolgt samen. “Feiten en argumenten hebben het gewonnen van het grote geld en de manipulaties achter de schermen. Dat is de grote winst van vandaag. Het kostte veel tijd en energie, maar uiteindelijk heeft de rede overwonnen. Dat geeft weer vertrouwen in ons politieke bestel, dat zo velen terecht zijn verloren. Laat dit een eerste stap zijn in de goede richting.”
  Misschien wordt het nu eens tijd om samen met de gemeente de afgelopen periode door de mangel te halen. Met uitzondering van de Amstelveense gemeenteraad is ook mijn vertrouwen in de politiek – zoals voorzitter Francien Goudsbloem stelt – weer enigszins hersteld. In dat licht bezien verdient ook de provinciale PvdA een compliment.

    /   Beantwoorden  / 
 3. dorien mijksenaar

  mensen, gefeliciteerd met jullie volharding. we moeten deze zomer maar eens een grandioze picnick organiseren om dit samen te vieren, deal?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Johan Th. Bos

  Ik dacht trouwens dat in het vorige college de GL-wethouder niet opviel door aversie tegen de golfbaan, terwijl die toch evident met zijn portefeuille had te maken. Sterker nog: hij was de eerste die de plannen voor de golfbaan bekend maakte en er echt niet bij vertelde: daar kan natuurlijk geen sprake van zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 5. j

  en mij in de snerpende kou liet staan, moest ik ff kwijt…trouwens leuk idee van die picknick…
  wie is er vanavond in het raadhuis geweest…helaaaaas door een zeer vervelend incident kon ik onmogelijk komen…
  Maar wel leuk jullie hier ff te ontmoeten…het gaat jullie goed…..

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Nijkamp

  Johan, je hebt gelijk. Een ieder vanuit de Politiek zal nu gaan roepen dat er “gelukkig” geen golfbaan gaat komen, maar kijk de verslagen en besluiten maar na. In het vorige college was de vrijbrief door Requin al gegeven met ondersteuning van Alink en de rest van het toenmalige college. Toenmalig gemeenteraadslid en nu wethouder Pols stond op de vergadertafel te dansen, want de golfbaan betekende geld. En dat heb je zelf met eigen ogen kunnen zien tijdens de burgerinitiatieven, werd de familie Loogman met alle egards ontvangen ook door de voormalig wethouder Requin en afgelopen maandag wist wethouder Pols ook na de besluitvorming niet waar zijn burgers waren, maar werd gesignaleerd bij de familie Loogman. En dan nu op het succes mee-teren waar de politiek eigenlijk helemaal niets voor heeft willen doen. Zie de laatste kretologie maar vanuit PvdA land over de zogenoemde nivea-cultuur.
  Vergeef mijn cynisme, maar kan slecht tegen meejuichers die eigenlijk nu kantelen bij de uitslag van de Provinciale Staten.
  In dit gehele traject heeft vooral de gemeentelijke Politiek zich ongelofeijk verkeken op de deskundigheid en netwerken die in de bevolking aanwezig zijn, terwijl je daar heel trots op moet zijn en ook eigenlijk goed gebruik van moet proberen te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Taz

  Ach, wie het laatst lacht……je kan een slag verliezen, maar daarmee nog niet de oorlog , mevr. Mijksenaar. Gaat u nu uw mede fractiegenoot Rgoiun uit de fractie zetten ?

  Dat is wel het enige juiste wat u nog kunt doen om GL enige geloofwaardigheid te geven. Want het is inderdaad UW GL wethouder die it initieerde.

  Dus, wel een picknick, maar zonder uw voormalige wethouder …..

  GL laat wat van je horen,..Hr Mager misschien ?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Grea Twint

  Deze keer wil ik het CDA op een voetstuk plaatsen, mede door mevrouw, die fantastisch gesproken heeft.
  Nu de Hr v/d Liet uit het locale
  praathuis.
  Hij heeft op 6 september bij PS ons feest niet verstoordt.
  Aan hem nu een paar vragen:
  U sprak over het besluit dat al was genomen in de wandelgangen en dat alles al in kannen en kruiken was.
  In welke wandelgangen was dat Toentertijd?
  Wie waren we? die nog wat hoorzittingen hielden om het gepeupel het idee te geven dat ze ook nog wat in de melk te brokkelen hebben?
  De rest is hooguit hinderlijke ruis, mooi door Hans geschreven in Speelveldjes op locatie flats Carmenlaan 04/09/07 in het Amstelveens Nieuwsblad.
  En waar kan u Uw Bulldozers die toen al klaar stonden stallen tot de tijd dat u weer gaat meeblazen?
  Ik weet we zijn er nog niet, maar in het vervolg graag een toontje of 30 lager.
  Dan sta je nu niet voor … want u schreef toen: De Karafaan trekt door, en de honden blijven blaffend achter.

  Aan alle mensen die zich voor deze schone Bovenkerkerpolder hebben ingezet, een hele dikke duim.
  Met vriendelijke groet Grea Twint

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.