Open dag golfcentrum gaat niet door

De Open Dag van Golfcentrum Amsteldijk, die zondag 26 juni zou worden gehouden, gaat niet door. Volgens eigenaar Ger Loogman van het golfcentrum in worden, in de Bovenkerkerpolder, zijn er op het ogenblik teveel zieken binnen zijn organisatie. Daarom wordt de open dag verschoven naar een datum na de zomer.  Inmiddels heeft, zoals bekend, de voorzieningenrechter het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen, dat was ingediend door de zich nog steeds tegen het golfcentrum verzettende stichting Beschermers Amstelland. Ook heeft een meerderheid van Provinciale Staten aan gedeputeerde Talsma opdracht gegeven het dossier Golfbaan Bovenkerkerpolder te sluiten. Ook de provincie was tegen de aanleg, maar wil nu meewerken aan vernieuwing van het uit 1959 daterende bestemmingsplan, met behoud van het golfcentrum. Het bestemmingsplan had allang vernieuwd moeten zijn, maar het oude liet de golfbaan nog toe. Verwacht werd dat een nieuw bestemmingsplan met die mogelijkheid daarin op bezwaren van de provincie zou stuiten. Die praat nu met de gemeente over een bestemmingsplan, waarin plaats is voor de golfbaan, al wil zij dan wel enkele restricties aan het project koppelen. Loogman verwacht komende maand zal daarover meer duidelijkheid.

Lees ook:B&W willen grond in erfpacht geven voor golfbaan
Lees ook:Rechter: beroep bouwvergunning golfcentrum ongegrond
Lees ook:Toch ruimte voor golfcentrum in Bovenkerkerpolder
Lees ook:Uitspraak beroep tegen golfbaan uitgesteld, aanleg gaat door
Lees ook:Weg naar golfbaan blijft over A3-tracé

19 reacties op “Open dag golfcentrum gaat niet door

 1. Johan Bos

  Hoezo?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Ik bedoel het hele proces rond die golfbaan, het in mijn ogen gekonkel van de meeste betrokken partijen en de provincie die zich, ondanks eerder verzet, nu neerlegt bij de gang van zaken, namelijk verdergaan met het vernielen van de polder.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kuiper

  Inderdaad, ziek word je van die golfbaan!

    /   Beantwoorden  / 
 4. iemand

  Een golfbaan is een stuk natuur. Als straks het golfcentrum er is zullen er alleen maar meer en meer dieren en planten komen. De bebouwing valt ook mee. Een paar houten hutjes die je niet eens ziet en een clubhuis in een al bestaand boerderijtje. Aan het einde van dit jaar zal alles weer groen en mooi zijn en zullen veel mensen zich afvragen, waarom ze in godsnaam tegen het golfcentrum waren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P. Ossenwaerde

   Als een golfbaan een stuk natuur is, dan bent u een anonieme nitwit.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Vulvana

   Ja dan is kunstgras en een plasic vijver met een namaaktreiger ernaast zeker ook natuur ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    En iemand de beroemde kabouter die eeuwig staat te vissen. Wat een l.lkoek, meneer de anonieme iemand!

      /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Demming

  En wat te denken van die maga lichtmasten. Daar zijn al die dieren natuurlijk ook gek op, want dan kunnen ze elkaar beter zien!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  maga lichtmasten+ mega lichtmasten

    /   Beantwoorden  / 
  1. iemand

   Dat is dus echt zwaar overdreven. Er komen een paar hele bescheiden lantarentjes +/-3m hoog. Die maar een paar uurtjes per avond branden. En wat ik begrepen heb op nog geen kwart van het hele golfcentrum.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Geloof je het zelf, uiteindelijk wil Loogman lichtmasten.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Rob Nijkamp

  In reactie op Vulvana, de buurman van Ger Loogman in Aalsmeer en ambtenaar in Amstelveen, per ongeluk met de portefeuille ruimtelijke ordening heeft een tuin in Aalsmeer, allemaal nep, dus bekendheid met hoe het zou kunnen zijn is aanwezig. Maar laten we niet vergetem dat we in 1 land wonen, 1 Koninging hebben en 1 grondwet. Maar als je geld hebt schijnt alles mogelijk te zijn. Dus ja er zal een golfbaan komen maar de manier waarop blijft een schijnheilig gegoochel met mensen en belangen waar absoluut geen waarde aan wordt gehecht. Eigen belang en eigen speeltjes gaan voor.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Zelfs de hr. Loogman heeft in het verleden medegedeeld dat het aantal weidevogels in de Bovenkerkerpolder tegenvalt. Misschien kan hij nu 1000 plastic reigers en eenden uitzetten.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Boesenkool

  Is meneer Loogman inmiddels al weer hersteld van zijn golfbaanziekte?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vulvana

   Hij moest voor de zitting die lichtmasten er snel nog even in zetten , en nu heeft hij en zijn personeel rugklachten :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Heeft de gemeente Amstelveen dat dan niet voor hem gedaan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.