Weg naar golfbaan blijft over A3-tracé

Alle protesten ten spijt wordt het golfcentrum Amsteldijk in de Bovenkerkerpolder ontsloten via het voormalige A3 tracé. B & W stemmen in met de aanleg van een ontsluitingsweg. Het college volgt daarmee het advies van de rijksadviseur om de golfbaan zodanig vorm te geven dat het groene en landschappelijke karakter van de Amstelscheg wordt gerespecteerd. In november bezocht gedeputeerde Tjeerd Talsma de golfbaan en sprak hij met omwonenden langs In de Wolken en bewoners van het buitengebied, die bezwaar maakten tegen de weg. Een andere mogelijkheid zou ontsluiting via de Amsteldijk zijn, maar dat vonden provincie en gemeente verkeerstechnisch te gevaarlijk. Talsma sprak ook met eigenaar Loogman van de golfbaan. De voorkeur is tenslotte toch aan het A3-tracé gegeven.

Lees ook:Golfweg misschien toch via Amsteldijk
Lees ook:Award en gunstige uitspraak RvS voor golfcentrum en
Lees ook:VVD wil duidelijkheid over ontsluiting golfbaan
Lees ook:Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé
Lees ook:Ontsluiting golfcentrum blijft via A3-tracé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.