Uitspraak beroep tegen golfbaan uitgesteld, aanleg gaat door

De gerechtelijke uitspraak over de door de gemeente afgegeven bouwvergunningen en door tegenstanders betwiste bouwvergunningen voor een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder is zes weken uitgesteld. Die zou uiterlijk 24 februari worden gedaan, maar een dag tevoren kreeg de advocaat van Leegman Vastgoed, die de golfbaan aanlegt, te horen dat het later wordt. Intussen gaat de aanleg van Golfcentrum Amsteldijk volgens planning gewoon door en wordt de opening begin volgend jaar verwacht, meldt Loogman. In hoger beroep heeft stichting Beschermers Amstelland bezwaar gemaakt tegen vijf door de gemeente verleende bouwvergunningen. Maar die hebben betrekking op opstallen, waarvan de bouw inderdaad nog niet is begonnen. Mochten de tegenstanders hun zin krijgen dat wordt een clubhuis in een van de bestaande stallen op de door Loogman aangekochte gronden ingericht.De aanleg van de golfbaan gaat volgens Loogman voorspoedig. Bouwer Heijmans Sport en Groen werkt er dagelijks met ongeveer tien grondverzetmachines aan. Door de aanleg komt er in de Bovenkerkerpolder ongeveer 20.000 kubieke meter wateroppervlak bij. Veel nieuwe waterpartijen aan de zuidkant zijn al klaar. “Daarmee vullen we ruim een derde van de door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gestelde wateropgave in de Bovenkerkerpolder in,” zegt Loogman.

Lees ook:Aanleg golfbaan gaat ondanks winterweer onverdroten door
Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door
Lees ook:Rechter: beroep bouwvergunning golfcentrum ongegrond
Lees ook:Ook gemeentelijk logo misbruikt voor golfcentrum
Lees ook:Loogman: ‘golfbaan komt er zeker’

2 reacties op “Uitspraak beroep tegen golfbaan uitgesteld, aanleg gaat door

 1. maltje

  Kan Loogman ook niet een winkel opzetten waar je horren, malariapillen, muggenstiften etc aan kunt schaffen?

  In de zomermaanden kunnen we weer de volgende dieren waarnemen; roodwangschildpadden die te groot zijn geworden, brulkikkers en in principe eetbare rivierkreeften, maar in deze contreien geschikt voor minimaal een retourtje ziekenhuis. En soms een door een golfbal dodelijk getroffen ooievaar of lepelaar.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Feniks

  Wat een onzinnige reactie zeg….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.