Provincie wil uitkoop eigenaar golfcentrum in polder

Ger Loogman

De provincie wil blijkbaar de gronden in de Bovenkerkerpolder kopen van eigenaar Loogman Vastgoed, die daarop een golfcentrum aanlegt. Een woordvoerster bevestigt met Loogman in gesprek te zijn, maar wil op de inhoud daarvan niet ingaan. Vorige week donderdag meldden zich namens de provincie drie taxateurs om de waarde van het complex te taxeren. Volgens Ger Loogman wilde Noord-Holland al vóór de zomer met hem over uitkomen met hem praten. Het is, nu een uitspraak van de voorzieningenrechter negatief voor de provincie uitviel, nog haar enige mogelijkheid om de opening van het golfcentrum – begin volgend jaar – te verhinderen, constateert Loogman.Provinciale Staten hebben enkele jaren, bij de herziening van een streekplan, met een krappe meerderheid besloten dat het daarin opgenomen golfcentrum er niet mocht komen. Toen Loogman toch de gronden in het door hen gekochte gebied van 44 hectare begon op te hogen, waarmee de aanleg van de golfbaan in feite was gestart, eiste Noord-Holland dat de gemeente die werkzaamheden te laken stoppen. Die weigerde, waarna de provincie de bestuursrechter een voorziening vroeg om de gemeente tot handhaving te dwingen, in afwachting van de uitspraak in een bodemprocedure. Maar zij werd in het ongelijk gesteld.

Loogman lijkt niet bereid tot verkoop van zijn grond. Het bezoek van de taxateurs is volgens hem een indicatie dat de provincie afkoop serieus overweegt, nu andere wegen tot nu toe doodliepen. Hij verwacht dat zij binnenkort een taxatierapport aan Provinciale Staten voorlegt, maar denkt niet dat uitkopen enige kans van slagen heeft, zeker nu Noord-Holland met een tekort van zestig miljoen euro kampt en zwaar moet bezuinigen. “Ik kan me niet voorstellen dat voor uitkopen een meerderheid is te vinden bij Provinciale Staten,” zegt hij. Noord-Holland zou dan niet alleen een grondprijs, maar ook de door Loogman al gemaakte kosten moeten heeft uitgewezen dat Noord-Holland uiterst zwak staat in de golfbaanaffaire. Hij gaat intussen door met de aanleg.

Lees ook:Loogman blijft strijden voor golfcentrum
Lees ook:Loogman: golfbaan eind van dit jaar klaar
Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door
Lees ook:Voorzieningenrechter twijfelt over opschorten aanleg golfbaan
Lees ook:‘B&W willen dossier golfcentrum sluiten’

2 reacties op “Provincie wil uitkoop eigenaar golfcentrum in polder

  1. bakker bik

    Loogman ligt in een deuk. Als hem dit lukt, gaat hij een mooi huis in Spanje kopen en de rest van zijn leven rentenieren.
    Wat een bestuur zeg!Maar ja, ik denk dat het doorgestoken kaart is van de gemeente en provinciale staten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.