Oppositieleider Mager (GL) waarnemend raadsvoorzitter

De gedoodverfde oppositieleider Sander Mager wordt waarnemend voorzitter van de gemeenteraad. Het betekend dat hij bij afwezigheid van de burgemeester de raad voorzit. Mager is fractievoorzitter van GroenLinks en heeft al laten weten keihard oppositie te gaan voeren tegen de nieuwe coalitie, waar zijn partij – evenals D66 – buiten is gevallen. Die twee partijen vormden de vorige coalitie, samen met PvdA en CDA. Die twee laatste partijen zijn nu met de VVD in zee gegaan.

Formeel moet de gemeenteraad overigens nog over het waarnemend voorzitterschap beslissen. GroenLinks raadslid Hans Koot wordt voorzitter van de raadscommissie Burgers en samenleving (BS), Dolf Veenboer (PvdA) blijft het van de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN). Jochai van Bergen (VVD) wordt voorzitter van de commissie Algemeen bestuur en middelen (ABM).

Koot wordt ook plaatsvervangend voorzitter van de raadscommissie RWN, Veenboer van de commissie BS en Ben Jonker (CDA) wordt het van ABM.

Hans Bulsing (VVD) en Ruud Oord (Burgerbelangen) gaan de Rekenkamercommissie vormen. De rekeningencomissie, die de jaarrrekeningen van de gemeente controleert, bestaat uit Theo Houwink ten Cate (PvdA), Ben Jonker (CDA), Albert Maarse (GL) en Linda Roos (Burgerbelangen).

Lees ook:Dit is de nieuwe gemeenteraad
Lees ook:Mager vindt zijn draagvlak te mager…
Lees ook:‘Coalitie steelt groene dak van GroenLinks’
Lees ook:Gele kaart van groene fractie voor Levie
Lees ook:‘Groene Pluim’ voor volkstuinders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.