‘Groene Pluim’ voor volkstuinders

Overdracht Estafettestokje

Zoveelste verkiezingstunt.  GroenLinks-raadslid Hans Koort reikte zaterdag (20 februari) een ‘Groene Pluim’ uit aan voorzitter Schweers van volkstuinvereniging Langs de Akker. Volgens Koot doet men daar aan “natuurlijk tuinieren” en staat het complex open voor bezoekers. De partij wil, evenals andere partijen in de gemeenteraad, niet dat ‘Langs de Akker’ wordt opgeofferd aan de herontwikkeling van het A9-gebied, nodig om de bijdrage aan de tunnel te financieren. Behoud van het complex past volgens Koot in plannen van GroenLinks voor een duurzaam A9-gebied en “een gezonde tunnelvisie voor dit project”. Na het bezoek aan Langs de Akker fietste een gezelschap GroenLinks-kandidaten voor het raadslidmaatschap en aanhangers naar de Middelpolder, waar zij geen golfbaan willen.Die komt er trouwens ook niet. Er was teveel verzet uit politiek en bevolking tegen. Koot ziet vooral de druk van talrijke insprekers bij een raadscommissie als doorslaggevend voor het uitsluiten van de Middelpolder als locatie voor een golfbaan. “Deze mensen verdienen ook  een Groen Pluim” zei Hans Koot. Op de brug aan de Amstel droeg hij het estafettestokje onder het motto ‘Groen Werkt’ over aan Jacqueline de Maa van GroenLinks Ouder-Amstel. Daar doet de partij voor het eerst mee aan de raadsverkiezingen. Deze fietstocht maakte onderdeel uit van de fietsestafette. De tocht ging door vijf plaatsen van Amstelveen langs Ouderkerk a/d Amstel, Duivendrecht, en Diemen naar het Amsterdamse Oosterpark.

Lees ook:Estafette fietsen met GroenLinks
Lees ook:GroenLinks: B&W blijven onduidelijk over locatie golfbaan
Lees ook:GroenLinks: ‘Raad buitenspel gezet in kwestie golfbaan’
Lees ook:GroenLinks: Middelpolder dreigt verloren te gaan
Lees ook:Gele kaart van groene fractie voor Levie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.