Nieuwe hoofdredacteur RTV Amstelveen

Bert Kuizenga wordt de  nieuwe hoofdredacteur van RTV Amstelveen leiden. Hij volgt de eerder ontslagen en met ruzie vertrokken Peter Leemeijer op. Dat meldt het Amstelveens Nieuwsblad. Andere media zijn blijkbaar niet door de lokale omroep geïnformeerd. In elk geval amstelveen.blog.nl niet.

Volgens voorzitter Dirk Landsaat het Programmabeleidsbepalend Orgaan (PBO) wilde Leemeijer zowel hoofdredacteur als directeur van de zender zijn. Dat waren volgens het PBO onverenigbare functies. Onduidelijk is nu wie naast Kuizenga de directeur wordt, omdat daarvoor de middelen steeds ontbraken.    

Kuizenga zegt de lokale omroep te willen omvormen tot streekzender. Of dat op basis van de bestaande wetgeving kan, is de vraag.  Naar zijn mening is RTV Amstelveen ‘een zender met bestaansrecht waar je niet meer om heen kunt’, meldt het Nieuwsblad.Behalve het PBO, dat de hoofdredacteur aanstelt, waren bij de sollicitatieprocedure ook bestuur en personeel betrokken. Dat laatste voerde eerst actie tegen het bestuur, stond achter Leemeijer, maar het lawaai verstomde al snel.
Volgens de sollicitatiecommissie is iedereen blij een professional te hebben binnengehaald b ij de verder vooral uit vrijwilligers bestaande omroep. Kuizenga werkte onder meer voor de TROS (‘Ter land ter zee en in de lucht’) en is op het ogenblik betrokken bij de tv-serie Pelgrimscode van de EO.

 

Lees ook:Kuizenga weg bij RTV Amstelveen
Lees ook:Tim Lechner hoofdredacteur a.i. af bij RTVA
Lees ook:Levie wil conflicten bij omroep snel opgelost zien
Lees ook:Geen extra geld voor RTV Amstelveen
Lees ook:Lokale omroep nog in financiële storm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.