Geen extra geld voor RTV Amstelveen

“Het is nu wel een keer genoeg geweest”, zei cultuurwethouder Maaike Veeningen (D66)woensdag tegen de raadscommissie Burgers en Samenleving. Het ging om de financiële positie van de lokale omroep RTV Amstelveen. Door geldgebrek is men genoodzaakt van de betaalde hoofdredacteur Bert Kuizenga afscheid te nemen.

Er is in de geschiedenis van RTVAmstelveen een aantal keren extra geld op tafel gekomen, constateerde Veeningen. Steeds opnieuw was er weer iets dat moest worden gefinancierd om goed te kunnen functioneren. De nu bestaande zender kreeg meer geld dan enige voorganger.

Behalve een jaarlijkse subsidie financierde de gemeente apparatuur, werden tekorten weggewerkt etc. Veeningen reageerde op vragen van D66-raadslid Mets. Zij had haar treurnis uitgesproken over het vertrek van Kuizenga en gevraagd naar de status van de plannen voor een regionale omroep Amstelland. De landelijke organisatie van lokale omroepen OLON wil die in aantal doen verminderen. “Dat zal niet van de ene op de andere dag zijn geregeld”, zei Veeningen, die verder beloofde ten aanzien van RTV Amstelveen de vinger aan de pols te zullen houden.

Lees ook:Geen extra geld voor RTV Amstelveen
Lees ook:Kuizenga weg bij RTV Amstelveen
Lees ook:Nieuwe hoofdredacteur RTV Amstelveen
Lees ook:Advies RTVA kost 11 mille
Lees ook:RTVA: Gemeente overtreedt Mediawet

Eén reactie op “Geen extra geld voor RTV Amstelveen

  1. frank

    Opheffen die TVA. Ziekmakend niveau en dus 85.000 euro te veel. Heel goed dat die Kuizenga, die nepmanager, opgehoepeld is. Veel te duur.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.